Εκτύπωση

Οι Εφορίες της δυσφορίας

Posted in Αναδημοσιεύσεις


 

Του ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Πηγή: enet.gr/?i=news.el.ellada&;id=362031

Σε τραγική κατάσταση, λόγω της ρουσφετολογικής ανακατανομής προσωπικού -που δημιούργησε από τη μια «πλούσιες» σε προσωπικό Εφορίες και από την άλλη πλήθος κενών θέσεων σε άλλες- βρίσκονται αρκετές από τις 130 Εφορίες που προέκυψαν τα τελευταία δύο χρόνια από τις συγχωνεύσεις των 280 Εφοριών.

Εκτύπωση

Συγχωνεύσεις τμημάτων δικαστικού και ελέγχου

Posted in Ανακοινώσεις ΠΟΕ ΔΟΥ

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΕ ΔΟΥ, με το οποίο απλά μας ανακοινώνουν τις περαιτέρω υποβαθμίσεις διαφόρων ΔΟΥ, μέσω των συγχωνεύσεων/καταργήσεων των τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου. 

Εκτύπωση

«Φούσκωσαν» κατά 800 εκατ. ευρώ οι νέες οφειλές στις εφορίες τον Μάρτιο

Posted in Αναδημοσιεύσεις

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr

Σοκ προκαλούν και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι νέες οφειλές στις εφορίες «φούσκωσαν» κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις έναν μήνα, φτάνοντας στο τέλος Μαρτίου στα 2,178 δισ ευρώ. Σημειώνεται, δε, ότι οι εν λόγω οφειλές δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 48 δόσεων, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις στη πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Εκτύπωση

Το "σύστημα" είναι οι φορολογικοί παράδεισοι

Posted in Αναδημοσιεύσεις

Πηγή: http://www.euro2day.gr

Η αυλαία έπεσε αποκαλύπτοντας τον κάποτε μυστικό κόσμο των φορολογικών παραδείσων - και το μέγεθος της αβύσσου ξεπερνά κάθε φαντασία. Κάθε εβδομάδα που περνάει Αμερικανοί και Ευρωπαίοι που λυγίζουν από τη λιτότητα στους προϋπολογισμούς μαθαίνουν για μυστικούς λογαριασμούς των πολιτικών τους, για φοροδιαφυγή μεγάλων επιχειρήσεων και για καυτό χρήμα που αποσταθεροποιεί την παγκόσμια οικονομία. Η ακόμη πιο σκοτεινή αλήθεια είναι ότι αυτοί οι φοροπαράδεισοι δεν είναι οι τρύπες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είναι το ίδιο το σύστημα.