Εκτύπωση

Το "σύστημα" είναι οι φορολογικοί παράδεισοι

Posted in Αναδημοσιεύσεις

Πηγή: http://www.euro2day.gr

Η αυλαία έπεσε αποκαλύπτοντας τον κάποτε μυστικό κόσμο των φορολογικών παραδείσων - και το μέγεθος της αβύσσου ξεπερνά κάθε φαντασία. Κάθε εβδομάδα που περνάει Αμερικανοί και Ευρωπαίοι που λυγίζουν από τη λιτότητα στους προϋπολογισμούς μαθαίνουν για μυστικούς λογαριασμούς των πολιτικών τους, για φοροδιαφυγή μεγάλων επιχειρήσεων και για καυτό χρήμα που αποσταθεροποιεί την παγκόσμια οικονομία. Η ακόμη πιο σκοτεινή αλήθεια είναι ότι αυτοί οι φοροπαράδεισοι δεν είναι οι τρύπες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είναι το ίδιο το σύστημα. 

Εκτύπωση

Οι αλλαγές με το νέο Taxis

Posted in Αναδημοσιεύσεις

Του Σπύρου Δημητρέλη

Μια νέα πραγματικότητα εξυπηρέτησης βιώνουν εδώ και μερικές εβδομάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι επισκέπτονται τις 23 εφορίες στις οποίες έχει εγκατασταθεί το νέο σύστημα taxis. Οι ουρές έχουν αρχίσει να μειώνονται σημαντικά, το ίδιο και ο εκνευρισμός, ενώ έχουν εκλείψει και οι τριτοκοσμικές εικόνες στις εφορίες που συγχωνεύθηκαν όπου κάθε πρώην εφορία είχε μέσα στην νέα εφορία που προέκυψε από τη συγχώνευση το δικό της γκισέ! 

Εκτύπωση

Επιστολή των εργαζομένων της ΓΓΠΣ στον κ. Πρωθυπουργό

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Γ.Π.Σ.
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΧΑΝΔΡΗ 1
ΤΗΛ: 210 4802896

ΜΟΣΧΑΤΟ 25/4/2013

Προς : Πρωθυπουργό, κ. Α. Σαμαρά

ΚΟΙΝ : Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα

Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη

Γ.Γ. Δημοσίων εσόδων κ. Θ. ΘεοχάρηΚύριε Πρωθυπουργέ,

Το 4ο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 23 Απριλίου 2013, μετά από δικές σας πολιτικές κατευθύνσεις «να συγκεντρωθούν οι ανασχεδιασμένες υποστηρικτικές λειτουργίες (διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, νομοθετικό έργο κ.τ.λ.), για αποτελεσματική υποστήριξη των θεματικών επιχειρησιακών μονάδων»

α π ο φ ά σ ι σ ε

ότι ο Οικονομικός Προγραμματισμός και Έλεγχος, η Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ενδυναμώνονται και γίνονται πιο ευέλικτες ώστε να υποστηρίζονται οριζόντια και αποτελεσματικότερα οι επιχειρησιακές δράσεις των Υπουργείων και να αρθούν οι επικαλύψεις.