Εκτύπωση

Προβληματισμοί για το σώμα ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων

Posted in Κείμενα Δωδεκανήσου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΣΟΔΩΝ

Η δεύτερη προκήρυξη των θέσεων για τους ελεγκτές μας έκανε στην αρχή να αναρωτηθούμε: Μήπως είναι στη σωστή κατεύθυνση; Οι 4.000 δεν είναι αρκετοί για ελεγκτές; Αυτό δεν είναι το σώμα που θέλαμε όταν λέγαμε «όλοι οι εφοριακοί να μπουν στον έλεγχο»; Δεν είναι επιτυχία το ότι διπλασιάζονται οι θέσεις σε σχέση με τον πρώτο διαγωνισμό; Μήπως αναδιπλώθηκε το Υπουργείο αφού είδε ότι ο πρώτος διαγωνισμός δεν πέτυχε και όλο αυτό είναι σε όφελός μας; Μήπως αυτό είναι το μέλλον και όποιος δεν κάνει αίτηση μένει δια παντός απ’ έξω και θα καταλήξει σε διαθεσιμότητα ή εφεδρεία ή ό,τι άλλο εφευρεθεί μέχρι τότε;

Εκτύπωση

Οι δέκα ΔΟΥ που δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους φορολογούμενους

Posted in Αναδημοσιεύσεις


Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τις ΔΟΥ που έκαναν καλά τη δουλειά τους και δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί όσους χρωστούσαν, αλλά και τις Εφορίες οι οποίες έμεναν μετεξεταστέεςΕκτύπωση

Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ αναφορικά στη συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη

Posted in Ανακοινώσεις ΠΟΕ ΔΟΥ

 Logo POE DOY

Αθήνα 27.3.2013

Αρ. Πρωτ.: 214

ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27.3.2013 (9:00 πμ) η τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΕ –ΔΟΥ με τον Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Χ. Θεοχάρη. Στη συνάντηση αυτή, αναμέναμε τις ΤΕΛΙΚΕΣ του απαντήσεις, σε σχέση με τις προηγούμενες, στις  προτάσεις που του καταθέσαμε και την σχετική τεκμηρίωση.

           Δυστυχώς ο κ. Θεοχάρης, έχει αντιληφθεί λανθασμένα την έννοια του διαλόγου, της ευγένειας και του ρόλου του. Με προκλητικό και απαξιωτικό (για το σύνολο του κλάδου) τρόπο, μας ξεκαθάρισε τις τελικές του θέσεις.

 1. Επιμένει στην διεξαγωγή της όλης διαδικασίας ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ 1.4.2013.

2.Δεν θα δεσμευτεί γραπτά για την κατοχύρωση του συνόλου των οργανικών θέσεων. Το θέμα θα μελετηθεί, όταν πάρει τα σχέδια για μείωση προσωπικού (στην οποία ο ίδιος προσωπικά διαφωνεί) και τότε θα οριστικοποιηθεί το όλο ζήτημα.

3.Δεν αλλάζει ο αριθμός των 4.091, το 5% για τους Δ.Ε. κλπ.

4.Τα ατομικά συμβόλαια θα ισχύσουν τώρα και μελλοντικά «κάτι θα αλλάξει».

 Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Στην πρόκληση και την στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας, και μπροστά στη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται για τον κλάδο, αλλά και για την πορεία των εσόδων, με τους πειραματισμούς να μην έχουν τέλος,  απαντάμε με ενότητα, αποφασιστικότητα, ευθύνη  και αγώνα.

 Την ΠΕΜΠΤΗ 28.3.2013 θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο, μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια από όλη την χώρα,  για να εξετάσει το όλο ζήτημα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε να σας καλέσει,

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ

Και να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, καλά προετοιμασμένες που θα έχουν μεγάλα ποσοστά συμμετοχής.  

ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                       ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

Εκτύπωση

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ Βοιωτίας και Εύβοιας

Posted in Ανακοινώσεις Συλλόγων Νομών

Logo Πρωτοβουλία Εργαζομένων Βοιωτίας 

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ;

                           ΤΑ  ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

  ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ - ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

  Στα πλαίσια της «αναδιοργάνωσης» των δημόσιων υπηρεσιών, επιχειρείται μέσω της «αξιολόγησης» - αφού η εφεδρεία δεν έφερε τα αναμενόμενα για την τρόικα αποτελέσματα - η απόλυση 150.000 δημόσιων υπαλλήλων. Στο Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η διαδικασία διάλυσης των Δ.Ο.Υ. με την εκχώρηση αντικειμένων στις εισπρακτικές-ελεγκτικές εταιρίες, ενώ ετοιμάζεται  να δοθεί η χαριστική βολή με τη δημιουργία 4.091 “πιστοποιημένων” Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης με βάση τον ν.3943/2011.