Εκτύπωση

Εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, που είναι η λίστα, ποια είναι η λίστα

Posted in Απόψεις Αντι-Δράστε

  

Ο απόλυτος ξεπεσμός της ελληνικής πολιτικής ζωής, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα κόμματα εξουσίας κατά τη μεταπολίτευση,  καθρεφτίζεται στο  αίτημα των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη για επαναποστολή της περιβόητης λίστας Φαλτσιάνι-Λαγκάρντ.

Εκτύπωση

IFO: Η Ελλάδα ή θα βγει εκτός ευρώ ή θα χει εμφύλιο

Posted in Αναδημοσιεύσεις

Σίγουρα “δεν μασάει τα λόγια του” ο πρόεδρος του IfO του κρατικού συμβουλευτικού οικονομικού οργανισμού της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς Βέρνεν Σινν, ο οποίος σε συνέντευξή του με τίτλο: «Στοίχημα πως η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη;» στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», επιτίθεται στην Α.Μέρκελ γιατί κατά την άποψή του “χρεώνει με φόρους τους Γερμανούς για να πληρώνει τα χρέη της Ελλάδας που στο τέλος σίγουρα θα βγει από το ευρώ, αλλιώς θα έχει εμφύλιο πόλεμο”!

Εκτύπωση

Ελληνα με τι άλλο ακόμη θα πληρώσεις το Νεομερκαντιλισμό της Γερμανίας;

Posted in Απόψεις

Στους Φακέλους του Σκαϊ την Τρίτη που μας πέρασε, παρέλασαν σε μια δομημένη αλληλουχία όλοι οι σημαντικοί πρωταγωνιστές της διαχείρισης της κρίσης όπως τη βιώνουμε από το 2009 μέχρι σήμερα. Εν κατακλείδι ανάμεσα σ όλα αυτά που μοιράστηκαν μαζί μας, πασπαλισμένα με ρητορική αυτοκριτική και με περισσή σοφία που αποκτήθηκε από την ενάσκηση των ρόλων που διαδραμάτισε ο καθένας, μας δικαιολόγησαν τον ενδοτισμό τους και τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας αποδίδοντάς τα λίγο πολύ στην απειρία των εταίρων της Ευρωπαικής Ενωσης και δη των Γερμανών που δεν είχαν αντιμετωπίσει μετά το 1940 τέτοιου μεγέθους και τύπου κρίση και στη πεποίθηση και συμμόρφωση των φωστήρων ελλήνων πολιτικών στην Ευρωπαική προοπτική εξεύρεσης λύσης και στη στήριξη της Ευρώπης των λαών.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι;