Εκτύπωση

Ελλάς το μεγαλείο σου

Posted in Απόψεις Αντι-Δράστε

Σαφώς και δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί η κατάσταση στο Υπουργείο μας τον τελευταίο καιρό. Όχι βέβαια ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν καλύτερα.

Το φιάσκο ξεκίνησε με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος. Μετά από παρατάσεις αποφασίσθηκε πως η καταληκτική προθεσμία υποβολής θα είναι η 31η  Ιουλίου. Αφού οι ιθύνοντες διαπίστωσαν ότι δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν υπέβαλλαν δηλώσεις (γιατί άραγε;) αποφάσισαν να αφήσουν "ανοιχτό" το Taxisnet έως την περασμένη Δευτέρα το πρωί. Άτυπη παράταση τη βάφτισαν. Χωρίς όμως φυσικά να αποσαφηνίσουν αν οι δηλώσεις που υποβάλλονται θα θεωρούνται εμπρόθεσμες, αν η αυτοπεραίωση στην οποία θα προέβαιναν κάποιες επιχειρήσεις θα είναι ισχυρή, αν θα υπολογίζονται οι αποδείξεις του κωδικού 049, αν θα ισχύει το αφορολόγητο όριο κλπ κλπ.

Εκτύπωση

Προς κατάργηση η σύλληψη για οφειλές στο Δημόσιο

Posted in Κείμενα Καβάλας

Προς απόσυρση, αναφέρει το άρθρο του κου Δημητρέλη στο www.capital.gr, βαίνει το μέτρο της σύλληψης των οφειλετών προς το Δημόσιο που ισχύει σήμερα για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 € αλλά εφαρμόζεται απο τις δικαστικές αρχές για χρέη άνω των 150.000 € απο φόρο εισοδήματος ή 75.000 € για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Εκτύπωση

Το τελευταίο οχυρό

Posted in Απόψεις

Φωτό: 11ου Δημ.Σχολ.Καβάλας - Η γειτονιά μας - Μη μου πείτε ότι αυτή τη περίοδο δεν νιώθετε εντονότερα από ποτέ το αίσθημα ότι τα πάντα τριγύρω «καταρρέουν»; Ώρες ώρες νομίζω ότι θα ακούσω κάποιο δυνατό κρότο, όπως συμβαίνει με τα κτίρια που κατεδαφίζονται.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν φτάνει στ αυτιά μας κάτι το τόσο θορυβώδες ίσως γιατί ο κλαυθμός, ο αναστεναγμός, η θλίψη και η απελπισία των συνανθρώπων μας, δεν καταφέρνουν να βγουν πιο πέρα από τους τέσσερις τοίχους των σπιτιών μέσα στους οποίους συνήθως εκτονώνονται.

Παρόλα αυτά το αίσθημα αυτό κυριαρχεί. Γιατί όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πάνω κάτω, πότε έχει ο καιρός γυρίσματα και πότε θα ξεσπάσει η καταιγίδα.