Εκτύπωση

Ο νέος φόρος για τα ακίνητα

Posted in Αναδημοσιεύσεις


Πηγή: tovima.gr

Έναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων. Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το… χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που ακόμη δεν έχει εισπραχθεί, θα απλοποιήσει τη φοροεισπρακτική διαδικασία και θα εντάξει όλες τις κατηγορίες ακινήτων που βρίσκονται εντός και εκτός σχεδίου πόλεως.

Εκτύπωση

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις 3 δις

Posted in Αναδημοσιεύσεις

 

Του Γιώργου Κούρου, www.naftemporiki.gr

Στο «βωμό» του επώδυνου πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ σχεδιάζεται να θυσιαστεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, το οποίο μελετάται να αντικατασταθεί από έκπτωση, αλλά και με νέα φορολογική κλίμακα που κρύβει επιβαρύνσεις για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Εκτύπωση

Ο Καπελλέρης μας τελείωσε, η κληρονομιά του όχι

Posted in Αναδημοσιεύσεις

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Προσωπικά ελάχιστα συγκινούμαι βλέποντας τον μόδιστρο να μπαινοβγαίνει με τα βραχιόλια στον Κορυδαλλό. Βραχιόλια φοράει έτσι κι αλλιώς, ενώ στη φυλακή μπορεί να ανακαλύψει και ενδιαφέρουσες συναναστροφές…Θα προτιμούσα λοιπόν, να έβλεπα σε πλειστηριασμό το σπίτι του στη Μύκονο, ή την high tech μονάδα παραγωγής και το εκθετήριο στη Κάτζα.