Εκτύπωση

Το τελευταίο οχυρό

Posted in Απόψεις

Φωτό: 11ου Δημ.Σχολ.Καβάλας - Η γειτονιά μας - Μη μου πείτε ότι αυτή τη περίοδο δεν νιώθετε εντονότερα από ποτέ το αίσθημα ότι τα πάντα τριγύρω «καταρρέουν»; Ώρες ώρες νομίζω ότι θα ακούσω κάποιο δυνατό κρότο, όπως συμβαίνει με τα κτίρια που κατεδαφίζονται.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν φτάνει στ αυτιά μας κάτι το τόσο θορυβώδες ίσως γιατί ο κλαυθμός, ο αναστεναγμός, η θλίψη και η απελπισία των συνανθρώπων μας, δεν καταφέρνουν να βγουν πιο πέρα από τους τέσσερις τοίχους των σπιτιών μέσα στους οποίους συνήθως εκτονώνονται.

Παρόλα αυτά το αίσθημα αυτό κυριαρχεί. Γιατί όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πάνω κάτω, πότε έχει ο καιρός γυρίσματα και πότε θα ξεσπάσει η καταιγίδα.

Εκτύπωση

Χωρίς σωστές Δ.Ο.Υ ανάπτυξη δεν γίνεται

Posted in Κείμενα Καβάλας

Επισημαίνει μιλώντας στην εφημερίδα «Χρονόμετρο» της Καβάλας ο Θωμάς Σιμιτσής, αντιπρόσωπος του κλάδου στην Ομοσπονδία, με τη Συνεργασία Ανεξαρτήτων Σχημάτων .

Εως δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις Δ.Ο.Υ. της χώρας στο όνομα της αναδιοργάνωσης, την ίδια στιγμή που δεν έχει γίνει γνωστό με βάση ποιο σχέδιο θα γίνει αυτή η αναδιοργάνωση. Μιλώντας στο «Χ» ο αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία του κλάδου, Θωμάς Σιμιτσής, υπογραμμίζει ότι, χωρίς δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα και σωστές Δ.Ο.Υ. δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη. Παράλληλα περιγράφει την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στις εφορίες.

-         

Εκτύπωση

Στο ίδιο έργο θεατές...

Posted in Απόψεις Αντι-Δράστε

... αλλά με διαφορετικούς ηθοποιούς.

Ήδη οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις αποτελούν μια ''κακή'' ανάμνηση. Ήδη οι δηλώσεις περί κατάργησης του αποτυχημένου (?) και απάνθρωπου μέτρου του χαρατσιού από τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό αποτελούν ιστορία.