Εκτύπωση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

Posted in Κείμενα Δωδεκανήσου

Ρόδος, 17 Μαΐου 2012

Ανοιχτή επιστολή

 

Φίλε φορολογούμενε,

          Με αφορμή τα συνεχιζόμενα περιστατικά λεκτικής ή και φυσικής βίας που ασκούνται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας (αλλά και στη Ρόδο) σε βάρος εφοριακών υπαλλήλων, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

          Οι εφοριακοί είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, που εφαρμόζουν Νόμους. Είμαστε αυτοί που πρώτοι δοκιμάσαμε τα μέτρα του Μνημονίου, με μειώσεις έως και 50% στους μισθούς μας!!!

          Δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με το μισό προσωπικό, και με όλη την πίεση των πολιτών από πάνω μας. Έχουμε μετατραπεί σε αποδέκτες της κοινωνικής δυσαρέσκειας για τα χαράτσια, τους φόρους, τις έκτακτες εισφορές και όλη την άδικη φορολογική πολιτική που έχει επιβληθεί σε όλους μας.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Να στρέψεις την οργή σου ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ και είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την κρίση.
  • Να πιέσεις κι εσύ οι εφορίες να είναι υπηρεσίες φορολογικής δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου, εξυπηρέτησης του πολίτη και πάταξης της φοροδιαφυγής.
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια, τα μνημόνια, να υπάρξει δίκαιη φορολογική πολιτική σε όσους κατέχουν και όσους φοροδιαφεύγουν.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Εκτύπωση

Σχέδια επί χάρτου μόνο

Posted in Απόψεις Αντι-Δράστε

Ούτε ένα μήνα δεν ''ίσχυσε'' η ΠΟΛ 1090/2012 περί αυτοματοποιημένης διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, εκδόθηκε στις 2/4/2012 και προέβλεπε την αυτόματη επιστροφή του ΦΠΑ μέσω του συστήματος Taxisnet με τη βοήθεια του συστήματος Elenxis.

Ήδη από χθες όμως κοινοποιήθηκε το έγγραφο 1068730/2012 με το οποίο η αυτοματοποιημένη διαδικασία παραπέμφθηκε στις καλένδες (προσωρινά όπως διατείνονται οι ιθύνοντες), λόγω αδυναμίας του δικτύου Taxisnet.

Οι '' κακές γλώσσες''  υποστηρίζουν  ότι επρόκειτο για ένα ακόμη προεκλογικό τέχνασμα της συγκυβέρνησης ώστε να αλιευθούν μερικοί ψήφοι από επιχειρηματίες οι οποίοι στηρίζουν την επιβίωσή τους στα ποσά των επιστροφών.

"Τα πάντα θα γίνονται με ένα κλικ", μας έταζαν, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, οι  Ραγκούσης και Παπανδρέου. Φευ.

Σημείωση: Το ανωτέρω  κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα τα υπόλοιπα μέλη της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων.

Εκτύπωση

Δεν καταλάβανε απολύτως τίποτα

Posted in Απόψεις Αντι-Δράστε

Οι εκλογές τελείωσαν, τα αποτελέσματα οριστικοποιήθηκαν.

Ο λαός θα περίμενε φυσικά πως τα δύο  κόμματα εξουσίας του παρελθόντος θα είχαν πάρει το μήνυμα, κατά την προσφιλή τους έκφραση.

Βλέπουμε στα γνωστά μέσα παραπληροφόρησης το ύφος τους,  που αντικατοπτρίζει τη σκέψη τους. Υπεροψία, αυτοκρατορική συμπεριφορά, σαν να μην υπήρξε ουδέποτε η 6η του Μάη, σαν να μην έγινε απολύτως τίποτα. Συνεχίζουν να υποστηρίζουν με μανία το μνημόνιο, συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα μας, συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως έχουν το αλάθητο, συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως η χώρα έχει "ειδικό σκοπό" την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων τραπεζιτών.

Τίποτα δεν κατάλαβαν. Ίσως όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ίσως τους φέρει ακόμη πιο κοντά στον πολιτικό αφανισμό τους.

Η πόρτα του κλουβιού μας άνοιξε, λίγο θέλει ο Λαός μας να ξαναπετάξει, λίγο ακόμη θέλει να σβήσει τους δύο εργολαβικούς κυβερνήτες της Μεταπολίτευσης, λίγο θέλει να ακολουθήσει ένα δρόμο διαφορετικό,  φιλικό για τον  ίδιο.

Σημείωση: Το ανωτέρω  κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα τα υπόλοιπα μέλη της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων.