Εκτύπωση

Unsere neue Währung heißt: Geuro

Posted in Απόψεις

Του Λ. Μαυρουδή

«Και το νέο σας νόμισμα λέγεται: Geuro (Γκέουρο)»

Στις 23 Φεβρουαρίου 2012 είχαμε αναδημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ άρθρο της κας Μίκα Κοντορούση σχετικό με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt", στο οποίο ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Mario Ohoven και ο οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Χάλλε, Oliver Holtemöller υποστηρίζουν ότι προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα "ευρωπαϊκό ηλεκτροσόκ", η Ελλάδα θα πρέπει να καταφύγει σε μία λύση: Τη χρήση διπλού νομίσματος.

"Να πραγματοποιούνται δηλαδή οι εθνικές συναλλαγές τόσο σε ευρώ, όσο και σε δραχμές"

Εκτύπωση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

Posted in Κείμενα Δωδεκανήσου

Ρόδος, 17 Μαΐου 2012

Ανοιχτή επιστολή

 

Φίλε φορολογούμενε,

          Με αφορμή τα συνεχιζόμενα περιστατικά λεκτικής ή και φυσικής βίας που ασκούνται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας (αλλά και στη Ρόδο) σε βάρος εφοριακών υπαλλήλων, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

          Οι εφοριακοί είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, που εφαρμόζουν Νόμους. Είμαστε αυτοί που πρώτοι δοκιμάσαμε τα μέτρα του Μνημονίου, με μειώσεις έως και 50% στους μισθούς μας!!!

          Δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με το μισό προσωπικό, και με όλη την πίεση των πολιτών από πάνω μας. Έχουμε μετατραπεί σε αποδέκτες της κοινωνικής δυσαρέσκειας για τα χαράτσια, τους φόρους, τις έκτακτες εισφορές και όλη την άδικη φορολογική πολιτική που έχει επιβληθεί σε όλους μας.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ

  • Να στρέψεις την οργή σου ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ και είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την κρίση.
  • Να πιέσεις κι εσύ οι εφορίες να είναι υπηρεσίες φορολογικής δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου, εξυπηρέτησης του πολίτη και πάταξης της φοροδιαφυγής.
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια, τα μνημόνια, να υπάρξει δίκαιη φορολογική πολιτική σε όσους κατέχουν και όσους φοροδιαφεύγουν.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Εκτύπωση

Σχέδια επί χάρτου μόνο

Posted in Απόψεις Αντι-Δράστε

Ούτε ένα μήνα δεν ''ίσχυσε'' η ΠΟΛ 1090/2012 περί αυτοματοποιημένης διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, εκδόθηκε στις 2/4/2012 και προέβλεπε την αυτόματη επιστροφή του ΦΠΑ μέσω του συστήματος Taxisnet με τη βοήθεια του συστήματος Elenxis.

Ήδη από χθες όμως κοινοποιήθηκε το έγγραφο 1068730/2012 με το οποίο η αυτοματοποιημένη διαδικασία παραπέμφθηκε στις καλένδες (προσωρινά όπως διατείνονται οι ιθύνοντες), λόγω αδυναμίας του δικτύου Taxisnet.

Οι '' κακές γλώσσες''  υποστηρίζουν  ότι επρόκειτο για ένα ακόμη προεκλογικό τέχνασμα της συγκυβέρνησης ώστε να αλιευθούν μερικοί ψήφοι από επιχειρηματίες οι οποίοι στηρίζουν την επιβίωσή τους στα ποσά των επιστροφών.

"Τα πάντα θα γίνονται με ένα κλικ", μας έταζαν, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, οι  Ραγκούσης και Παπανδρέου. Φευ.

Σημείωση: Το ανωτέρω  κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα τα υπόλοιπα μέλη της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων.