Εκτύπωση

Ανακοίνωση της Σ.Α.Σ. για την επικοινωνία του νέου μισθολογίου

  Logo SAS  Facebook

15 Νοεμβρίου 2018

Οι εξελίξεις για το νέο μισθολόγιο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς

Στις 07.11.2018 δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση Δ.Π.Δ.Υ.Κ.Υ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1164868, με την οποία ανατίθεται στην Ανώνυμη Εταιρεία PITCH έργο με αντικείμενο την “Ανάθεση δράσεων ενίσχυσης των επικοινωνιακών δυνατοτήτων της Α.Α.Δ.Ε.” συνολικού κόστους 23.250,00 €.

Η απόφαση αυτή επικεντρώνεται στην ενίσχυση της επικοινωνίας της Α.Α.Δ.Ε. προς τους εργαζομένους αυτής, προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο. Είναι δηλαδή εκπεφρασμένη η θέση της Α.Α.Δ.Ε. για άμεση εφαρμογή της σύνδεσης του μισθού με τα περιγράμματα θέσεων.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιστεύει ότι η Ομοσπονδία έπρεπε να έχει ήδη αντιδράσει σε αυτήν την απόφαση καθώς για μία φορά ανατίθενται θέματα που αφορούν τον κλάδο σε εξωτερικούς συμβούλους και μάλιστα για ένα θέμα που καθολικά η Ομοσπονδία διαφωνεί (ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει).

Είναι δε πιο επίκαιρο από ποτέ η Ομοσπονδία να παρουσιάσει σαφή και τεκμηριωμένη τη θέση της σε ολοκληρωμένη μορφή. Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων -από την πρώτη στιγμή- υποστήριξε την αναγκαιότητα δημιουργίας ομάδων εργασίας, που να προβάλλουν με τρόπο επιστημονικό τις αντιρρήσεις της Ομοσπονδίας για τόσο σοβαρά ζητήματα. Επιτέλους στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο υπερψηφίστηκε η δημιουργία μίας διαπαραταξιακής ομάδας με αντικείμενο τα εργασιακά μας θέματα. Πέρασαν όμως δύο μήνες και δεν έχουμε ακόμα νέο αυτής της ομάδας. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνεται άμεση ενημέρωση όλων των Γενικών Συμβούλων και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τις ενέργειες της ομάδας εργασίας (αν φυσικά αυτή έχει ξεκινήσει τις εργασίες της).

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων ήδη έχει καταθέσει συγκεκριμένη επιχειρηματολογία κατά της σύνδεσης μισθού με τα περιγράμματα θέσης από τις 29.08.2018. Η επτασέλιδη ανακοίνωσή μας βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας  www.sas-eforiakon.gr. Περιμένουμε και τις άλλες παρατάξεις να δραστηριοποιηθούν ώστε επιτέλους να υπάρξει σύνθεση των απόψεών μας, αφού το θέμα είναι κυρίαρχο για τον κλάδο ώστε να αποφασίσουμε στη συνέχεια τους τρόπους αντίδρασής μας.

Θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ώστε η Ομοσπονδία να μην βρεθεί για μια ακόμη φορά ουραγός των εξελίξεων.

  • Ιστοσελίδα : www.sas-eforiakon.gr
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : info@sas-eforiakon.gr
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας : Μαλιβίτσης Νικόλαος (6939846206) - Τσαγκαράκης Γεώργιος (697 7770843/ 281341102) - Χουνουζίδης Κωνσταντίνος (6974603920).