Εκτύπωση

Επιστολή της Σ.Α.Σ. σχετικά με την εργασιακή καθημερινότητα στα τμήματα ελέγχου

  Logo SAS  Facebook

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Μαλιβίτσης Νικόλαος (6939-846206)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

02 Δεκεμβρίου 2018

Προς :

          1. Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.

κο Πιτσιλή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2. Φορ. Περιφέρεια Αθηνών

(Υπ’ όψιν κας Γιώτη)

for.per. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3. Φορ. Περιφέρεια Πειραιώς

(Υπ’ όψιν κου Μπάρκουλα)

fpp@1947.syzefxis.gov.gr

4. Φορ. Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

(Υπ’ όψιν κου Τυροβούζη)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5. Φορ. Περιφέρεια Πατρών

(Υπ’ όψιν κου Κοντογιάννη)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. /

for.per.patron@2705.syzefxis.gov.gr

Κοινοποίηση :

       1. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θέμα : “Η εργασιακή καθημερινότητα στα τμήματα ελέγχου

 Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Μέσα από την παρούσα επιστολή, η οποία έχει ως αποδέκτη τόσο τη Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. όσο και τους εργαζομένους, θα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε σε μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μας που ασχολούνται με θέματα ελέγχων.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) θεωρεί ότι η εργασιακή καθημερινότητα στις υπηρεσίες μας πρέπει επιτέλους να περιβληθεί από ένα σοβαρό κανονιστικό πλαίσιο που να εμπνέει στους συναδέλφους αίσθημα ασφάλειας, να παρέχει ίσες ευκαιρίες, να διέπεται από τις αρχές της δικαιοσύνης και της νομιμότητας και να είναι αποτελεσματικό. Αυτά δηλαδή που επικοινωνιακά προβάλλει η Α.Α.Δ.Ε. χωρίς όμως έως σήμερα να τα έχει κάνει πράξη.

Δυστυχώς στις περισσότερες υπηρεσίες της χώρας τα μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Χωρίς να παραγνωρίζουμε την αγωνία των προϊσταμένων, των διευθυντών, της Περιφέρειας και της Α.Α.Δ.Ε. για την είσπραξη των εσόδων του προϋπολογισμού, παρότι δεν συμφωνούμε με την κατανομή του, πιστεύουμε ότι η λανθασμένη διαχείριση του προσωπικού δεν παρέχει καμμία εγγύηση τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο κυρίως για την αξιοκρατία που ευαγγελίζεται η Α.Α.Δ.Ε..

Οι συνάδελφοι -στο σύνολο των τμημάτων των υπηρεσιών- βρίσκονται σε δυσμενή εργασιακή καθημερινότητα, επιβαρύνονται με συνεχείς αλλαγές, υπεράριθμες νομοθετικές ρυθμίσεις, καθυστερημένες προτεραιοποιήσεις και αυταρχικές συμπεριφορές προϊσταμένων σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Αντί να υπάρξει κατανόηση για τις παραπάνω δυσκολίες, λαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις αυστηρές και επιεικώς άκομψες συστάσεις για την ανεπάρκειά τους με ανάθεση ανέφικτων στόχων. Η αδυναμία της Διοίκησης να απλουστεύσει τις φορολογικές διαδικασίες και να εξοπλίσει τις υπηρεσίες μας με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και εκπαίδευση έχει ως αποτέλεσμα τα προβλήματα να καταλήγουν στις πλάτες των εργαζομένων.

 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

 Προληπτικός έλεγχος

Σε επίπεδο προληπτικών ελέγχων οι ελεγκτές καλούνται ουσιαστικά να εργαστούν από το φιλότιμό τους, χωρίς υπερωρίες σε αρκετές περιπτώσεις ή με αστείες αποζημιώσεις, χωρίς ρεπό, χωρίς προστασία, πολλές φορές με ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα και χωρίς ένα στοιχειώδες οργανωτικό πλαίσιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πρόσφατα απειλήθηκαν συνεργεία προληπτικού ελέγχου ότι οι συμμετέχοντες σε αυτά υπόκεινται σε αυστηρό “στρατιωτικό” έλεγχο για την ακριβή ώρα έναρξης και λήξης της υπηρεσίας τους και μάλιστα με τηλεφωνήματα ή μηνύματα προς τα προσωπικά τηλέφωνα των ελεγκτών. Πέραν από αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις ελέγχου οι υπάλληλοι δέχονται προφορικές απειλές του τύπου “θα πάτε φυλακή”, “θα πληρώσετε από την τσέπη σας αν δεν ολοκληρωθεί η επιστροφή σύντομα”, “θα φύγετε από το τμήμα Ελέγχου” κ.λ.π..

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιστεύει ότι οι ελεγκτές δεν είναι υπεράνθρωποι, παρότι η υπηρεσία τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους θέτοντάς τους συνεχώς ανέφικτους στόχους και επιβαρύνοντάς τους με χρονοβόρες διαδικασίες. Πολλοί προϊστάμενοι ασκούν αυτή την πίεση με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο. Η πίεση αυτή δημιουργεί συνθήκες mobbingi, καταλήγει σε μειωμένη απόδοση ικανότατων ελεγκτών και δημιουργεί τάσεις φυγής των συναδέλφων από τον έλεγχο.

Πολλές φορές οι ελεγκτές έχουν υποστεί φθορές σε ιδιωτικά μεταφορικά μέσα (χωρίς να προβλέπεται διαδικασία αποζημίωσης), τους έχει ασκηθεί σωματική βία, τους έχουν απειλήσει για την οικογένειά τους και άλλα πολλά που δυστυχώς οι ελεγκτές δεν τολμούν να αναφέρουν/καταγράψουν.

Η Διοίκηση ποτέ δεν έλαβε υπ’ όψιν ότι ο προληπτικός έλεγχος είναι μία σύνθετη εργασία που απαιτεί αυξημένη πνευματική διαύγεια και ενέργεια, επιστημονικό προσωπικό και πρέπει να γίνεται μετά από στρατηγικά οργανωμένη μελέτη. Σίγουρα πάντως δεν είναι μαζική διαδικασία που παραπέμπει σε εργοστάσιο παραγωγής της βιομηχανικής επανάστασης. Αν πραγματικά η διοίκηση θέλει να βελτιώσει την αποτελεσματικότατα του προληπτικού ελέγχου θα πρέπει να βελτιωθεί με ουσιαστικό και δημιουργικό τρόπο η επικοινωνία της με τους ελεγκτές της πρώτης γραμμής. Σύντομα η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων θα προβεί σε σχετική ολοκληρωμένη πρόταση.

Όλες οι βαθμίδες της ιεραρχίας οφείλουν να σέβονται τον αξιοπρεπή αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Προτείνουμε λοιπόν στη Διοίκηση, όπως έγινε ανάθεση μελέτης στην εταιρεία “PITCHA.E. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” (Δ.Π.Δ.Υ.Κ.Υ.Α.Α.Δ.Ε. Α 1164868/07.11.2018, ύψους 23.250,00 €) για ένα σχέδιο δράσεων επικοινωνίας για τα περιγράμματα και το νέο μισθολόγιο, να γίνει ανάλογη ανάθεση μελέτης στις υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., που να κοστολογεί την εργασία του προληπτικού ελέγχου, τις απαιτήσεις που έχει και να εξετάσει αν υπάρχει λογιστής ή ορκωτός ελεγκτής ανάλογων προσόντων που θα δεχόταν να συμμετάσχει σε προληπτικό έλεγχο με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Μερικός έλεγχος

Δυστυχώς το mobbing στις διαδικασίες ελέγχου συνδυάζεται με διαβλητές και αναξιοκρατικές διαδικασίες με πολλές προεκτάσεις που δεν είναι πάντα ευδιάκριτες.

1) Η προτεραιοποίηση γίνεται κάθε χρόνο με επιπόλαιο τρόπο, με πάρα πολλά ερωτηματικά και χωρίς ύπαρξη δικλείδων ασφαλείας για την πρόθεση όσων συντάσσουν τις λίστες με τις υπό έλεγχο επιχειρήσεις.

2) Οι εντολές ελέγχου δεν κατανέμονται δίκαια και αντικειμενικά. Ο τρόπος που σήμερα ανατίθενται οι εντολές ελέγχου δημιουργεί συνθήκες παθογένειας που σίγουρα οδηγούν σε προνομιακή μεταχείριση ελεγκτών και επιχειρήσεων, κάτι που δεν είναι επωφελές ούτε για τα δημόσια έσοδα ούτε όμως για τη συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων και ακέραιων ελεγκτών.

Επιπλέον δημιουργεί τεράστια ανισορροπία στην αξιολογική διαδικασία και στην έμμεση πίεση που ασκείται στους ακέραιους ελεγκτές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις με μη συνεργάσιμους και συνήθως εχθρικά διακείμενους φορολογούμενους.

3) Λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα από ελεγκτές για άνιση αντιμετώπισή τους ως προς τη διαδικασία ολοκλήρωσης των υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί. Υπάρχουν ασαφείς επιλογές στις κατευθύνσεις των προϊσταμένων με τρόπο επιλεκτικό και προφορικό και χωρίς να τηρείται η διαδικασία διορθώσεων των εκθέσεων ελέγχων που προβλέπεται μέσα από το Elenxis.

4) Γίνεται διαφορετική ερμηνεία ίδιων διατάξεων. Υπάρχουν παράπονα συναδέλφων όπου για την ίδια διαταγή γίνεται διαφορετική ερμηνεία κατά περίπτωση π.χ. σε όμοιες περιπτώσεις οι ελεγκτές αναγκάζονται άλλοτε να βεβαιώσουν χαρτόσημο και άλλοτε προσαύξηση περιουσίας, σε όμοιες περιπτώσεις άλλοτε ανοίγονται τραπεζικοί λογαριασμοί και άλλοτε όχι κ.λ.π..

Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι αποσπασματικά ή όχι, μπορεί να είναι συνήθης πρακτική ή όχι, μπορεί να γίνονται από πρόθεση ή όχι. Η Διοίκηση όμως οφείλει σε κάθε περίπτωση να θέσει στοιχειώδεις κανόνες στην διαδικασία ελέγχου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Μερικές άμεσες ρυθμίσεις για ίση αντιμετώπιση τόσο των ελεγκτών όσο και των φορολογούμενων θα πρέπει να είναι οι εξής :

1) Οι εντολές θα πρέπει να ανατίθενται με τυχαίο και διαφανή τρόπο σε όλα τα επίπεδα, με πρόβλεψη σχέσης μοριοδότησης υπόθεσης, γνωστικού επιπέδου και εμπειρίας του ελεγκτή.

2) Η υποβολή μιας υπόθεσης από τον ελεγκτή προς τον επόπτη για έγκριση και η ενδεχόμενη επιστροφή του για διορθώσεις, να γίνεται με την προβλεπόμενη διαδικασία και αιτιολογημένα.

3) Το Elenxis να γίνει ένα σοβαρό εργαλείο ελέγχου και όχι ένας γραφειοκρατικός βραχνάς για τους ελεγκτές, όπως είναι σήμερα.

4) Η διοίκηση να θεσμοθετήσει αποτελεσματική διαδικασία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ερμηνείας των φορολογικών διατάξεων. Αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει με τη δημιουργία ενός ουσιαστικού HelpDesk.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιστεύει ότι η Διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες θα πρέπει να σταματήσει να “χειροκροτεί” -όπως ήδη έμμεσα κάνει σε διάφορες περιπτώσεις- ελεγκτές που έχουν χρεωθεί πολλές και ασήμαντες υποθέσεις ή βρίσκονται σε υψηλή θέση απόδοσης “χωρίς ιδιαίτερο κόπο”. Οι ελεγκτές που επιφορτίζονται με υπερβολικό όγκο εργασιών και εργάζονται με ουσιαστικό και έντιμο τρόπο υπόκεινται αρκετές φορές σε εκφοβισμούς και δύσκολα θα μπορέσουν να επιβιώσουν με τις παρούσες συνθήκες. Ήδη έχουν καταγραφεί παραιτήσεις από ικανότατα στελέχη.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι ελεγκτές θέλουμε και τι ελεγκτικές διαδικασίες εφαρμόζουμε, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία στην πράξη. Αυτό το ερώτημα καλείται να το απαντήσει η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε., τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε περιφερειακό.

Οι παραπάνω προβληματισμοί έχουν τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς χωρίς να λάβουμε απάντηση έως σήμερα.

 

 

i Όπου mobbing πρόκειται για το “σύνδρομο mobbing”, που με απλά λόγια ορίζεται ως η διαρκής ψυχολογική επίθεση σε βάρος ενός εργαζομένου είτε από τον εργοδότη είτε από συναδέλφους του, προκειμένου να εξαναγκασθεί σε εγκατάλειψη της θέσης του. Στην Ελλάδα η εν γένει αυτή συμπεριφορά του εργοδότη εντάσσεται στο νομικό πλαίσιο της βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας του εργαζόμενου, μορφή της οποίας αποτελεί ο εξαναγκασμός σε παραίτηση. Η εχθρική αυτή συμπεριφορά έχει διάφορες εκδηλώσεις όπως κακόβουλα σχόλια ως προς την προσωπικότητα του εργαζομένου, διάδοση ψευδών ειδήσεων, περιφρονητική αντιμετώπιση, λεκτική επίθεση, προσβολές, μη ανάθεση έργου, ανάθεση υπερβολικού όγκου εργασίας, αυθαίρετες εντολές, τα οποία οδηγούν σε αύξηση του άγχους, της ψυχολογικής πίεσης και κυρίως στέρησης όλων εκείνων των παραγόντων που συντελούν στην αποδοτικότητα του εργαζομένου. Το mobbing προκαλεί την  εκδήλωση ψυχικών και σωματικών νοσημάτων και φθάνει ως την πρόκληση διαταραχών ύπνου, κατάθλιψης, επιθετικότητας, σωματικής κόπωσης τα οποία παρατηρούνται έντονα τα τελευταία χρόνια. Οι επιπτώσεις για τις υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν πρώτα απ' όλα τη μείωση του επιπέδου απόδοσης των εργαζομένων, τη διαταραχή των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων αλλά και την παραίτηση από θέσεις ευθύνης, όπου δυστυχώς η ανάγκη επιβίωσης τίθεται σε προτεραιότητα, παραμερίζοντας τις ψυχολογικές διεκδικήσεις και αυξάνοντας την ανεκτικότητα στις εκδηλώσεις βίας.

 

•   Ιστοσελίδα :  www.sas-eforiakon.gr
•   Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
•   Ομάδα στο facebook : ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Εφοριακών
•  Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6939846206 Μαλιβίτσης Νικόλαος ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) - 6977770843 Τσαγκαράκης Γεώργιος ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) - 6974603920 Χουνουζίδης Κωνσταντίνος ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

  Logo SAS  Facebook