Εκτύπωση

Επιστολή του Συλλόγου Χανίων Ρεθύμνου για την κυκλική μετακίνηση υπαλλήλων

Posted in Ανακοινώσεις Συλλόγων Νομών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΙΣ   Δ.Ο.Υ.

ΝΟΜΩΝ    ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΔΡΑ : ΧΑΝΙΑ

Στρ. Τζανακάκη 3 – Τ.Κ. 73134 ΧΑΝΙΑ ● Τηλ : 28213-44730

● Κιν: 6974032534● Fax : 28213-46946 ● efories.chan.reth@gmail.com

Χανιά, 18/01/2019

Αριθ. Πρωτ. : 245

                                                                                                             
Προς

Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.

Δ/νση: Λεωχάρους 2

Τ.Κ.: 10562 Αθήνα

Τηλ.: 210 3622707

Φαξ.: 210 3638782

ΘΕΜΑ : Εφαρμογή συστήματος κυκλικής μετακίνησης υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ.

            Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στις 17/01/2019 κατά τη συζήτηση του θέματος σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος κυκλικής μετακίνησης υπαλλήλων καταρχήν των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των Δ.Ο.Υ. Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που ανακοίνωσε ο διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. κύριος Πιτσιλής, αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι κάθετα αντίθετο στη συγκεκριμένη λογική και πρακτική.

 

Θεωρεί ότι δεν επιλύεται κανένα θέμα απ’ όσα ταλανίζουν τις υπηρεσίες μας, αντιθέτως τα επιτείνει. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε αναστάτωση των Δ.Ο.Υ., των συναδέλφων και των οικογενειών τους και υποκρύπτει σκοπιμότητα ως προς την απόδοση τους, την επίτευξη των στόχων που έχουν οριστεί και το μέλλον τους. Οι πρακτικές διαχωρισμού των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. σε κατηγορίες ανάλογα με το αντικείμενο ενασχόλησης τους μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Όσον αφορά την αιτιολογία για την εφαρμογή της ανωτέρω διαδικασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά φαινόμενα διαφθοράς θεωρούμε ότι χρησιμοποιείται προσχηματικά. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν ξεκάθαρες διαδικασίες, τις οποίες εμείς διαχρονικά στηρίζουμε όταν αποδεδειγμένα υφίστανται.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία των υπηρετούντων συναδέλφων της ΔΟΥ μας, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κινητοποιηθούν δυναμικά ενάντια στον σχεδιασμό αυτό και σε κάθε νέο σχέδιο ή πειραματισμό της Α.Α.Δ.Ε. που κάθε άλλο παρά σε πάταξη της διαφθοράς και αύξηση της παραγωγικότητας αποσκοπεί.

Καλούμε την Ομοσπονδία να αντιδράσει άμεσα, με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, προκειμένου η εν λόγω διαδικασία να αποτραπεί εν τη γενέσει της.

Παρακαλούμε το παρόν έγγραφο να κοινοποιηθεί σε όλους τους συλλόγους και να αναρτηθεί στο site της Ομοσπονδίας.

                                   

                                                           

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μπερτσουλάκη Κλεοπάτρα Φουρναράκη Γεωργία