Εκτύπωση

Ανακοίνωση για τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Logo SAS Facebook

25 Ιουνίου 2019

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Θέμα : “Προβληματική διεκδίκηση σε προεκλογική περίοδο θεμάτων που απαιτούν πολιτική λύση, όπως τα δάνεια των συναδέλφων από το Τ.Π.Δ..”

Οι χιλιάδες των Δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το στεγαστικό τους δάνειο εκτός του πραγματικού εγκλωβισμού που βιώνουν τα χρόνια των μνημονίων, έρχονται αντιμέτωποι με την αδιαφορία αν όχι την κοροϊδία των πολιτικών ηγεσιών, οι οποίες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά μέσω των υποτιθέμενων ρυθμίσεων ουσιαστικά βυθίζουν ακόμα περισσότερο τους δανειολήπτες στα χρέη.

Η λύση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος δεν μπορεί παρά να αναζητηθεί στους όρους της αρχικής σύμβασης των δανείων αυτών, η οποία δεν δεσμεύει μόνο το δανειολήπτη αλλά και το Δημόσιο. Το Δημόσιο, ως μέρος του προβλήματος διαφοροποίησε μονομερώς βασικές παραμέτρους της αρχικής σύμβασης, όπως το επίπεδο μισθού, χωρίς διορθωτικές κινήσεις όπου ήταν εφικτό π.χ. τη μείωση του ύψους των υψηλών επιτοκίων των στεγαστικών δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους, όπου η αποπληρωμή είναι σχεδόν εξασφαλισμένη και τα υψηλά επιτόκια αδικαιολόγητα.

Στο πρόβλημα αυτό μπορεί να δοθεί μόνο πολιτική λύση καθώς χρηματοπιστωτικές διαδικασίες (π.χ. πώληση κάποιων δανείων χωρίς την ενημέρωση των εμπλεκομένων μερών) δυσκολεύουν την εφαρμογή τεχνικών λύσεων.

Σε μία προεκλογική περίοδο που η ατζέντα τέτοιων προβλημάτων θα έπρεπε να ήταν πιεστική προς όλα τα κόμματα, οι κομματικές παρατάξεις της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. επιλέγουν να μεταθέτουν τις όποιες ενέργειες για μετά τις εκλογές. Να θυμίσουμε ότι στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο (Απρίλιος 2019) με την σύμπραξη και της παράταξης της Α.Κ.Ε., θέσαμε το πρόβλημα στην σωστή του βάση και ψηφίστηκε ομόφωνα η ανάληψη σχετικής δράσης.

Ζητούμε από την Ομοσπονδία να δημιουργήσει άμεσα μία επιτροπή από συναδέλφους που ήδη γνωρίζουν τεχνικά το πρόβλημα των δανείων αυτών και να ζητήσει δεσμεύσεις τώρα από τις πολιτικές παρατάξεις που διεκδικούν την διακυβέρνηση της χώρας. Πιστεύουμε ότι σε προεκλογική περίοδο πρέπει να υπάρχει αύξηση της πίεσης κι όχι αδράνεια.

 

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση σε μορφή pdf εδώ.

 

  • Ιστοσελίδα : www.sas-eforiakon.gr
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : info@sas-eforiakon.gr
  • Ομάδα στο facebook : ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Εφοριακών
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας :

- 6939846206 Μαλιβίτσης Νικόλαος (malivi@otenet.gr)

- 6977770843 Τσαγκαράκης Γεώργιος (gtsagkarakis_2006@yahoo.gr)

- 6974603920 Χουνουζίδης Κωνσταντίνος (kchoun@yandex.com)

Logo SAS Facebook