Εκτύπωση

Η κινητοποίηση των νέων συναδέλφων αφορά όλους μας

Logo SAS Facebook

9 Μαρτίου 2020

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Η Κινητοποίηση των νέων συναδέλφων αφορά όλους μας

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, και συγκεκριμένα στις 06.03.2018, είχε πραγματοποιηθεί από τις τρεις Ομοσπονδίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΤΥΕ, ΟΣΥΟ) μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μαζική συμμετοχή συναδέλφων από όλη την Ελλάδα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και με βασικό αίτημα τη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων, που δεν λάμβαναν τότε την προσωπική διαφορά. Η ικανοποίηση του αιτήματός τους ήρθε λίγους μήνες αργότερα με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Σαν να είμαστε θεατές στο ίδιο έργο την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 στις 16:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών διεκδικούμε πάλι τα αυτονόητα, δηλαδή την εξίσωση των αποδοχών των υπαλλήλων που διορίστηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2018, με των ήδη υπηρετούντων.

Είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να βρίσκεται συνέχεια το αίτημα αυτό στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας.

Πρέπει η πολιτική ηγεσία να προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να επιλύει οριστικά το ζήτημα αυτό για όλους τους υπαλλήλους που διορίστηκαν ή πρόκειται να διορισθούν στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, της Α.Α.Δ.Ε. και των υπολοίπων φορέων εποπτείας του ίδιου Υπουργείου (στα πρότυπα της σχετικής ρύθμισης που αφορά τους υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης).

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους νέους συναδέλφους που υπηρετούν στην ΦΟ.Τ.Α. και σε αυτούς που μετακινήθηκαν μέσω κινητικότητας στις υπηρεσίες μας και απαιτούμε ίδια αμοιβή για ίδια εργασία. Μια αμοιβή που πρέπει να διαχωρίζεται από την ευθύνη της διοίκησης για στοιχειώδη κάλυψη εξόδων των υπαλλήλων από την επαρχία, που εκπαιδεύονται στην Αθήνα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα των νεοδιορισθέντων συναδέλφων για εξίσωση των αποδοχών τους με τους ήδη υπηρετούντες συμμετέχοντας στην κινητοποίηση αυτή.

Τέλος, πέρα από την όποια νομοθετική πρωτοβουλία είναι υποχρέωση της Ομοσπονδίας να διεκδικήσει δυναμικά το νέο ειδικό μισθολόγιο για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών (και της Α.Α.Δ.Ε.), προτού οι εξελίξεις στο πεδίο αυτό μας προσπεράσουν.

Η ανακοίνωσή μας σε μορφή pdf, εδώ.

 

  • Ιστοσελίδα : www.sas-eforiakon.gr
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : info@sas-eforiakon.gr
  • Ομάδα στο facebook : ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Εφοριακών

Logo SAS Facebook