Εκτύπωση

Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται στην ρίζα τους…

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Από : Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών

(Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Νάτσικας Άγγελος (6944-984506)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

28 Ιανουαρίου 2021

Προς :

       1. ∆ιοικητή Α.Α.∆.Ε.

κο Πιτσιλή Γεώργιο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

2. Γενική ∆/νση Ανθρώπινου ∆υναµικού και Οργάνωσης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

3. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται στην ρίζα τους…

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι η Α.Α.Δ.Ε. σχεδιάζει άμεση προκήρυξη θέσεων για την πρόσληψη 1.300 περίπου μονίμων υπαλλήλων, από τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 700 νέοι συνάδελφοι θα ενισχύσουν τον κλάδο των εφοριακών στην ΑΑΔΕ.  

Επειδή η επεξεργασία των προκηρύξεων αυτών γίνεται αυτές τις ημέρες πιστεύουμε ότι τόσο η Διοίκηση όσο και η Ομοσπονδία θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τα παρακάτω ώστε να προλάβουν μελλοντικά προβλήματα. 

1. Είναι γνωστό ότι οι νέοι συνάδελφοι της σειράς 1Γ/2017 αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα που αφορούν έξοδα εκπαίδευσης, συνέπειες της πανδημίας, χαμηλές αμοιβές κ.α.. Τα προβλήματα αυτά οδήγησαν αρκετούς νέους συνάδελφους στην παραίτηση ενώ τόσο η Ομοσπονδία όσο και η Διοίκηση οφείλουν να μεριμνήσουν για την επίλυσή τους. Εφόσον υπάρχουν οι σοβαροί λόγοι, που ήδη αναφέραμε παραπάνω, προτείνουμε να εγκριθούν πρώτα οι μεταθέσεις των υπαλλήλων της 1Γ/2017 (αλλά και όποιου άλλου συναδέλφου δικαιούται μετάθεσης βάσει ουσιαστικών κριτηρίων) και στη συνέχεια να καθοριστούν οι κενές θέσεις που θα προκηρυχθούν με τον νέο διαγωνισμό. Επίσης, εάν υπάρχουν επιλαχόντες από προηγούμενους διαγωνισμούς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε (εάν το επιθυμούν κι αυτοί) να προχωρήσει η πρόσληψή τους. 

2. Όπως ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ, οι προσλήψεις των νέων προκηρύξεων δεν θα αφορούν τον κλάδο των εφοριακών αλλά τον κλάδο των διοικητικών οικονομικών υπαλλήλων. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για πτυχία που δεν έχουν σχέση με τα αντικείμενα της εργασίας μας, όπως φιλόλογοι, θεολόγοι, γεωπόνοι κ.α.. Είναι απορίας άξιο πώς μπορεί να επιτευχθεί η στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού όταν ο τρόπος εισαγωγής γίνεται βάσει μοριοδότησης και όχι μέσω γραπτών εξετάσεων σε γνωστικά αντικείμενα συναφή με τις απαιτήσεις των θέσεων εργασίας που θα κληθούν να καλύψουν. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ακόμη μία νέα κατηγορία συναδέλφων με λιγότερες δυνατότητες εργασιακής εξέλιξης, ενδεχομένως με χαμηλότερες αποδοχές και διαψεύδει τις εξαγγελίες της Διοίκησης αναφορικά με τη επιδίωξη της πολιτικής των ίσων ευκαιριών. Επιπλέον, υπονομεύει την αξιολόγηση καθώς δεν κατευθύνει τους κατάλληλους εργαζόμενους στην κατάλληλη θέση.

3. Ο μεγάλος αριθμός παραιτήσεων και μετατάξεων συναδέλφων (μέσω της κινητικότητας στο Δημόσιο) δεν τιμά κανένα Οργανισμό. Πρωταρχικές ανάγκες των εργαζομένων όπως τα έξοδα εκπαίδευσης κ.α. πρέπει να καλύπτονται εξολοκλήρου από τη Διοίκηση. Άλλως, οι θέσεις εργασίας στην Α.Α.Δ.Ε. δεν θα αποτελούν πόλο έλξης για το υψηλών προσόντων εργατικό δυναμικό. Εναλλακτικά, να υπάρχει ακόμα και μετά από την περίοδο της πανδημίας η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, η οποία ωστόσο δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική με τη δια ζώσης εκπαίδευση. 

4. Η υποστελέχωση σχεδόν σε όλα τα τμήματα οδηγεί τις υπηρεσίες μας σε απορρύθμιση. Ειδικότερα, οι ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα Κεφαλαίου -το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί αναχρονιστικά, αδυνατώντας να ενσωματώσει τις υπηρεσίες ψηφιοποίησης και αντιμετωπίζοντας τις επιπλέον παθογένειες που δημιουργήθηκαν από την 1137/2020-, έχουν ως συνέπεια να μην μπορούν να ολοκληρωθούν ελεγκτικές διαδικασίες που θα βεβαίωναν σημαντικά ποσά φόρων, γεγονός που αφήνει έκθετους τους συναδέλφους και παράλληλα δίνει λανθασμένα μηνύματα στην αγορά.

5. Η ειδικότητα της Πληροφορικής είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια για τη δημιουργία και τη στελέχωση αυτών των θέσεων, που θα συνεισφέρουν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των υπηρεσιών που εκτείνονται από την τεχνική υποστήριξη έως την ανάλυση και επεξεργασία οικονομικών δεδομένων.

6. Εντός του έτους 2021 αναμένεται ένα μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων, το οποίο θα δημιουργήσει μεγάλα κενά που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να καλύψουν οι προγραμματιζόμενες προσλήψεις.

7. Η μισθολογική πολιτική εντός της Α.Α.Δ.Ε. θα πρέπει να ενώνει και όχι να διασπάει του συναδέλφους σε κατηγορίες ανάλογα με το πότε διορίστηκαν και ποια θέση κατέχουν, διότι έτσι υπονομεύεται η ενότητα και ομαδικότητα εντός των υπηρεσιών μας. 

Η ανακοίνωσή μας σε μορφή pdf, εδώ.

Logo SAS Facebook