Εκτύπωση

Για τη τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εφοριακών Ιωαννίνων

Posted in Κείμενα Ιωαννίνων

Του Άγγελου Νάτσικα,

Μέλους του ΔΣ Εφοριακών Νομού Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή 14/9 έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εφοριακών Νομού Ιωαννίνων.

Στην αρχή υπήρχε σχετικά μεγάλη προσέλευση, η οποία όμως στο τέλος είχε εκφυλιστεί τόσο ώστε η απόφαση πάρθηκε με την "ισχυρότατη" πλειοψηφία των 17 περίπου ατόμων.

Η θέση μου ήταν πως δεν γίνεται να σωθούμε όταν όλοι οι άλλοι γύρω μας καταστρέφονται. Και πως είναι ανέντιμο και ανήθικο, όταν γύρω μας άλλοι άνθρωποι κυριολεκτικά πεινάνε, όταν δε έχουν καν δουλειά, να απεργούμε κλαδικά με σκοπό να πάρουμε κάτω από το τραπέζι λεφτά, όπως γινόταν τόσα χρόνια. Αντί αυτού πρότεινα να εργαστούμε για τη σύγκλιση όλων των δυνάμεων αυτού του τόπου με σκοπό την πραγματοποίηση μιας γενικευμένης απεργίας προκειμένου να μην μπορεί να περάσει κανένα μέτρο, και πως όταν με το καλό διώξουμε τους τοκογλύφους και τους τοπικούς υπηρέτες τους και αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη, και ό,τι άλλο έχει εκλείψει, τότε θα αγωνιστούμε για να πάρουμε όσα πραγματικά μας αξίζουν σαν κλάδος.

Η πρότασή μου, παρά τις επιδοκιμασίες, έλαβε 3 ψήφους, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο αν σκεφτεί κανείς ότι από την άλλη μεριά, όπου υπήρχαν δύο προτάσεις για απεργία, οι δυο προτάσεις ενώθηκαν για να βγει κάποια πρόταση "παμψηφεί", ωστόσο έλαβαν κάπου ανάμεσα από 15 και 20 ψήφους. Την ίδια στιγμή τονίστηκε από μια συνάδελφο ότι με τέτοιο αριθμό ψήφων δεν υπάρχει πλειοψηφία και πως δε γίνεται να παίρνεται απόφαση απεργίας με τόσους ψήφους, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω απάντηση από το Προεδρείο.

Ο κόσμος είχε ήδη αποχωρήσει στην πλειοψηφία του,  απογοητευμένος ως συνήθως, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν περιμένει κάτι, δεν ελπίζει  και περισσότερο αφήνει στους άλλους να πάρουν τις όποιες αποφάσεις. Κάτι που έτσι κι αλλιώς έχει φανεί τα τελευταία χρόνια, απολυτα λογικό, όταν ο κομματικός συνδικαλισμός έχει διαβρώσει και υποσκάψει τις όποιες προσπάθειες για την επίτευξη ενός γενικότερου αποτελέσματος, περιοριζόμενος κυρίως σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Όπως φαίνεται ο όποιος αγώνας ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς. Απο την πλευρά μου ωστόσο, θεωρώ πως με την ομιλία μου έριξα την ιδέα για μια γενικότερη στάση, κάτι το οποίο εξάλλου τόνισα, πως δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα αγωνιστεί ο κάθε ένας, αρκεί να κάνει κάτι.

Δημιουργία ιστοσελίδας: Άγγελος Ν., Τεχνικός Πληροφορικής Δ.Ο.Υ.