Εκτύπωση

Τολμήστε τώρα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις εκλογές του κλάδου πρέπει να πάρουμε το μέλλον στα δικά μας χέρια. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε ώστε να δημιουργήσουμε αλλά και να στηρίξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, νέους ανεξάρτητους συνδυασμούς, με άτομα ικανά, αδέσμευτα, ηθικά και τίμια, που γνώμονα θα έχουν τα κοινά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των εργαζομένων, όχι των κυβερνώντων και των εντολοδοτών τους. Δεν δικαιούμαστε πλέον να μοιρολατρούμε και να μένουμε απαθείς παρατηρώντας όλους εκείνους τους κυβερνοσυνδικαλιστές που χρόνια τώρα μονοπωλούν τις θέσεις στους τοπικούς Συλλόγους αλλά και την Ομοσπονδία, να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη στάση τους τα τρία τελευταία, κυρίως,  χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όχι απλά παθητικά δέχτηκαν όλη τη βαρβαρότητα των μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά έβαλαν πλάτη να εφαρμοσθεί η πολιτική που σχεδίασε η Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι κρύβονται πίσω τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πετσόκομμα των μισθών μας με την κατάργηση των ΔΙΒΕΕΤ και των εξόδων κίνησης, την κατάργηση του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ, το κλείσιμο των υπηρεσιών μας, την απόλυση των συναδέλφων μας, την απαξίωση και τη διαίρεση του κλάδου, το ξεπούλημα των αντικειμένων μας στις ιδιωτικές εταιρείες, το ατέλειωτο αλισβερίσι για τοποθετήσεις Προϊσταμένων, Τμηματαρχών,  μεταθέσεις και αποσπάσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απαξίωσαν κάθε έννοια αγώνα με τις επετειακές μονοήμερες απεργίες και τις τρίωρες στάσεις εργασίας, κάνοντας  τους συγκυβερνώντες να τρίβουν τα χέρια τους για την παντελή έλλειψη αντίστασης.

Γι’ αυτό δεν πρέπει άλλο να περιμένουμε από σωτήρες πολιτικούς ή άλλου είδους αλλά επιτέλους να κινητοποιηθούμε, ο καθένας από το δικό του, μικρό έστω μετερίζι και να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο στον κλάδο μας.

Δείτε το παράδειγμα στους Συλλόγους που το 2011 δραστηριοποιήθηκαν νέα, ακομμάτιστα  και άφθαρτα άτομα. Ο κόσμος του αγκάλιασε, τους εμπιστεύθηκε και από την έως σήμερα πορεία δεν διαψεύσθηκε. Μην φοβάστε λοιπόν  κανέναν και τολμήστε.

Μην σας ξεγελάνε όμως και οι λύκοι από το παρελθόν, που για να ξεπλύνουν τη βρωμιά των κυβερνητικών παρατάξεων που χρόνια τώρα υπηρετούσαν, άλλαξαν απλά όνομα και φόρεσαν στολή προβάτου, στολή ανεξάρτητου και αλωνίζουν την Ελλάδα για προεκλογική εκστρατεία. Με τίνος χρήματα άραγε καλύπτονται τα έξοδα για μετακινήσεις και για πολυτελές προεκλογικό υλικό, όταν η πλειοψηφία μας δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις από δάνεια, φροντιστήρια, σπουδές παιδιών, γιατρούς, λογαριασμούς κλπ;

Δεν έχουμε περιθώρια για να μένουμε απαθείς. Όλοι ξέρουμε τι μας επιφυλάσσουν στο επόμενο διάστημα:

  • Νέες μειώσεις στους μισθούς με το νέο μισθολόγιο

  • Νέες απολύσεις με πρόσχημα την αξιολόγηση

  • Ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δομών, όπως θέλουν να λένε το κλείσιμο των υπηρεσιών

Πιστεύει κανείς ότι οι κυβερνοσυνδικαλιστές θα προβάλλουν την ελάχιστη, έστω, αντίσταση;

Ας μην τρέφουμε λοιπόν αυταπάτες, ας μην εφησυχάζουμε και ας κινητοποιηθούμε.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημιουργία ιστοσελίδας: Άγγελος Ν., Τεχνικός Πληροφορικής Δ.Ο.Υ.