Εκτύπωση

26o συνέδριο ΠΟΕ ΔΟΥ - Βασικές θέσεις ΣΑΣ

logo

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Εν όψει του 26ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, καλούμε σε συμπόρευση κάθε συνάδελφο που ενστερνίζεται την θέση ότι η Ομοσπονδία πρέπει να αναλάβει έναν πιο  ενεργό συνδικαλιστικό ρόλο ενάντια στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει, εκτός των άλλων, στην υπερφορολόγηση των πολιτών, στην χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας  και που κατέστησε τους υπαλλήλους κακοπληρωμένους αποδέκτες της λαϊκής οργής.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιδρά σε αυτήν την πολιτική και στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που κρυφά ή φανερά τη στηρίζουν. Τονίζουμε την ανάγκη σύμπραξης όλων των δυνάμεων που πραγματικά αντιστρατεύονται αυτήν την πολιτική και έχουν τη δυνατότητα τόσο με αγωνιστικές πρωτοβουλίες όσο  και με ρεαλιστικές προτάσεις αλλά και «άνοιγμα» στην κοινωνία,  να την ανατρέψουν.

Καλούμε κάθε σύνεδρο που έχει διάθεση να «ταράξει» τα λιμνάζοντα νερά στην Ομοσπονδία  να προωθήσει αγωνιστικότερες επιλογές.

Με τη στάση μας την προηγούμενη τριετία, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, προσπαθήσαμε να εκφράσουμε τη θέση μας για μία αγωνιστικότερη Ομοσπονδία που αντιδρά σε όλα όσα ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Μία Ομοσπονδία που αγωνίζεται, καταθέτει προτάσεις και παλεύει πραγματικά για τα αυτονόητα: αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβές για τα μέλη της, αξιοκρατία  και ανεξαρτησία στη δημόσια διοίκηση καθώς και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Βασικές μας θέσεις είναι:

Κοινή αντιμετώπιση όλων των υπηρεσιών που εργάζονται εφοριακοί:  Εφορίες – ΣΔΟΕ – Κτηματικές. Κανένας μισθολογικός ή άλλου είδους διαχωρισμός τους ανάλογα τη θέση ή την υπηρεσία που εργάζονται.

Αλλαγή της  νεοφιλελεύθερης φορολογικής πολιτικής που ασκείται,  με χάραξη νέας πολιτικής με γνώμονα τα συμφέροντα κυρίως των κατώτερων τάξεων. Όχι στην υπερφορολόγηση μισθωτών–συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών και μικροϊδιοκτητών ακινήτων.  Αξιοπρεπές αφορολόγητο όριο  για όλους τόσο στη Φορολογία Εισοδήματος όσο και στη Φορολογία Ακίνητης Περιουσίας.

Έμφαση στον ελεγκτικό ρόλο των  Δ.Ο.Υ.: Εστίαση στη μεγάλη φοροδιαφυγή όπως εξωχώριες εταιρείες, ενδοομιλικές συναλλαγές, μεγαλοεργολάβους, εφοπλιστές, ΜΜΕ, πολυεθνικές κλπ. Αλλαγές στον ΚΦΑΣ για διευκόλυνση του προληπτικού ελέγχου ο οποίος με τις αλλαγές που έχουν γίνει έχει «παραλύσει». Άμεση διάθεση στοιχείων υπολοίπων λογαριασμών και κινήσεων στις φορολογικές αρχές από τις τράπεζες σε περιπτώσεις ελέγχων. Επιμόρφωση του προσωπικού, απλοποίηση και κωδικοποίηση νόμων, αλλαγή του πλαισίου επιλογής ελεγκτών.

Άμεση κατάργηση του αντιδραστικού πειθαρχικού δικαίου. Κατάργηση διατάξεων που θέτουν σε αργία τους δημοσίους υπαλλήλους άρα και τους εφοριακούς με μόνη την άσκηση μηνυτήριας αναφοράς. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε  υποθέσεις αυτό χρησιμοποιείται για να απειλήσει τον ελεγκτή και να παρεμποδίσει τον έλεγχο. Με αυτό τον τρόπο καταργείται η αρχή της φορολογικής ισότητας καθώς τέτοια μέσα χρησιμοποιούν μεγάλες επιχειρήσεις και μεγάλα συμφέροντα που φτάνουν στις Δ.Ο.Υ. και σε ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ με στρατιές νομικών συμβούλων.

Διεκδίκηση μισθών αντίστοιχων του ευρωπαϊκού μέσου όρου των εφοριακών υπαλλήλων, που να διασφαλίζουν οικονομική ανεξαρτησία και  αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους εφοριακούς και τις οικογένειές τους, στα επίπεδα προ των μνημονίων, ανάλογων των απαιτήσεων και της φύσης του κλάδου μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ εκτός από περιπτώσεις τελεσίδικων καταδικαστικών αποφάσεων που επισύρουν την ποινή της οριστικής παύσης όπως λ.χ. σε περιπτώσεις χρηματισμών. Επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

Αλλαγή του καταστατικού και του τρόπου λειτουργίας της ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις  των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, δημιουργία οργάνου με αποφασιστικές αρμοδιότητες πχ Συνέλευση Προέδρων, το οποίο να μεταφέρει τις απόψεις της βάσης, κυκλικότητα στις θέσεις ευθύνης της Ομοσπονδίας, θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου κατοχής θέσης  που επιφέρει απαλλαγή από τα εργασιακά καθήκοντα πχ  μια τριετία, διαφάνεια στα οικονομικά της Ομοσπονδίας με δημοσίευση στο Διαδίκτυο των τηρούμενων βιβλίων.

Αποβολή του κομματισμού από τα συνδικαλιστικά όργανα και αποκομματικοποίηση των υπηρεσιών μας μέσω άμεσων και ουσιαστικών θεσμικών παρεμβάσεων.

Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η Ομοσπονδία να αλλάξει κατεύθυνση και οι κυρίαρχες παρατάξεις να πάψουν να παίζουν το ρόλο του αντιπροσώπου του κόμματός τους. Η γνώμη και η αγωνία των συναδέλφων πρέπει επιτέλους να γίνουν σεβαστές!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

 

 

Δημιουργία ιστοσελίδας: Άγγελος Ν., Τεχνικός Πληροφορικής Δ.Ο.Υ.