Εκτύπωση

Την αντίθεσή τους στην κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση πέντε δήμαρχοι της ανατολικής Αττικής

Posted in Αναδημοσιεύσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Την αντίθεση τους στην κατάργηση της Εφορίας Κορωπίου εκφράζουν με κοινή επιστολή τους πέντε δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής. Επίσης, ζητούν την επιστροφή των τμημάτων της που έχουν ήδη φύγει, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να αυξηθεί «υπέρμετρα η ταλαιπωρία των εξυπηρετούμενων».

Σημειώνουν ότι με τη συγχώνευση της ΔΟΥ Λαυρίου, η ΔΟΥ Κορωπίου εξυπηρετεί και τις περιοχές αρμοδιότητας της πρώτης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Κέας και Κύθνου, ενώ σε αυτήν υπάγονται και οικονομικές δραστηριότητες του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (τέλη, δασμοί κ.λ.π).

Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν, επειδή από το 2012 το τμήμα Ελέγχου και το Δικαστικό τμήμα από τη ΔΥΟ Κορωπίου μεταφέρθηκαν στην Παλλήνη, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται όλοι οι εξυπηρετούμενοι της νοτιοανατολικής Αττικής και των δύο νησιών μεταβαίνοντας στην Παλλήνη όπου δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και Παιανίας Σπύρος Στάμου, ζητούν την επαναφορά των δύο αυτών υπηρεσιών και καταγγέλλουν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για καθιέρωση «επικίνδυνης αντίληψης διοίκησης και λήψης αποφάσεων ερήμην των τοπικών κοινωνιών».

Υπογραμμίζουν ότι γνώμονας της αντίδρασής τους είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων των περιοχών τους και ότι στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της ΑΑΔΕ και συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Comments Disclaimer - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

  • Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο στις ενότητες "Αναδημοσιεύσεις" και "Απόψεις". Για σχολιασμό σε άρθρα των άλλων ενοτήτων μπορεί να δημιουργηθεί από εγγεγραμμένους χρήστες νέο άρθρο στις "απόψεις".
  • Σχόλια που περιέχουν σύνδεσμο σε άλλες σελίδες θα εγκρίνονται από τους διαχειριστές της σελίδας πριν εμφανιστούν
  • Δημοσιεύσεις παλιότερες από 30 μέρες δεν θα μπορούν να σχολιαστούν.
  • Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή προσωπικά. H sas-eforiakon.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της.  Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η sas-eforiakon.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.
  • Για αναφορές σχολίων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της σελίδας ή την Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων