Εκτύπωση

ΑΑΔΕ: Έρχεται ηλεκτρονική σύνδεση της εφορίας με τα λογιστήρια

Posted in Αναδημοσιεύσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρονική σύνδεση taxis

Από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της ΑΑΔΕ έθεσε το θέμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών συμμόρφωσης των επιχειρήσεων και την καθιέρωση ενός ηλεκτρονικού συστήματος τήρησης των φορολογικών βιβλίων.

«Πολλές φορές η συμμόρφωση είναι δύσκολη γι’ αυτόν που θέλει να συμμορφώνεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής, επιχειρηματολογώντας πως η φορολογική συμμόρφωση είναι αρωγός στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Συνεπώς η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων θα μπορούσε να συμβάλει προς την κατεύθυνση της απλοποίησης των διαδικασιών φορολογικής συμμόρφωσης αν συνδυαζόταν με την ήδη προωθούμενη ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Οι απαιτήσεις για τα λογιστήρια

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών θα πρέπει να είναι διασυνδεμένα ψηφιακά με τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ώστε να αποστέλλουν αυτόματα σε αυτές όλα τα δεδομένα των οικονομικών συναλλαγών τους, τη στιγμή που θα γίνονται εγγραφές στα ηλεκτρονικά τηρούμενα βιβλία.

Η διαδικασία

Η ηλεκτρονική διασύνδεση της ΑΑΔΕ θα λειτουργεί ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική τιμολόγηση. Συνεπώς η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα επαληθεύεται αμέσως με τα δεδομένα που θα έχουν καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά τηρούμενα βιβλία των εταιριών ώστε να μην υπάρχει πιθανό ενδεχόμενο φοροδιαφυγής και ανάγκη για υποβολή φορολογικής δήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν ήδη προχωρήσει στην προώθηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης με το οποίο θα καταργηθεί η σημερινή διαδικασία εκτύπωσης και διακίνησης των τιμολογίων σε χάρτινη μορφή για όλες τις συναλλαγές.

Πηγή: reporter.gr

Comments Disclaimer - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

  • Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο στις ενότητες "Αναδημοσιεύσεις" και "Απόψεις". Για σχολιασμό σε άρθρα των άλλων ενοτήτων μπορεί να δημιουργηθεί από εγγεγραμμένους χρήστες νέο άρθρο στις "απόψεις".
  • Σχόλια που περιέχουν σύνδεσμο σε άλλες σελίδες θα εγκρίνονται από τους διαχειριστές της σελίδας πριν εμφανιστούν
  • Δημοσιεύσεις παλιότερες από 30 μέρες δεν θα μπορούν να σχολιαστούν.
  • Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή προσωπικά. H sas-eforiakon.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της.  Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η sas-eforiakon.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.
  • Για αναφορές σχολίων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της σελίδας ή την Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων