Εκτύπωση

Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. με μια ματιά (συνεισφορές κάθε χώρας-μέλους)

Posted in Αναδημοσιεύσεις

Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. με μια ματιά

Ο Ευρωπαίος φορολογούμενος πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού πηγαίνουν οι δαπάνες και από που προέρχονται τα κονδύλια της ΕΕ. Στόχος της εφαρμογής μας είναι ακριβώς να κάνει πιο κατανοητή τη λειτουργία του μακροπρόθεσμου και του ετήσιου προϋπολογισμού της Ένωσης τοποθετώντας τα κονδύλια κάθε χώρας στην ευρωπαϊκή τους διάσταση.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι τα πλέον πρόσφατα, όπως δημοσιεύτηκαν στην Οικονομική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016. Τα ποσοστά αφορούν τα ποσά που δαπανήθηκαν σε καθ’ ένα από τα 28 κράτη μέλη. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν εκτός των συνόρων της ΕΕ, για παράδειγμα στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες καθώς και στις γείτονες χώρες, δεν έχουν ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των ποσοστών που αναγράφονται.

To 2016, ήταν το τρίτο έτος του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού 2014-2020 της ΕΕ, που είναι μικρότερος από τον προηγούμενο. Το βάρος των δαπανών για την έρευνα αυξάνεται σταδιακά από 10% σε 12%, ενώ η συμμετοχή της περιφερειακής πολιτικής και της γεωργίας μειώνονται από 82% σε 78%.

Κάνοντας κλίκ (ή τάπ) εδώ μπορείτε να δείτε την συνεισφορά κάθε χώρας-μέλους της Ε.Ε. στον προϋπολογισμό καθώς και τι ποσό δαπανά η Ε.Ε. για κάθε χώρα-μέλος της.

Πηγή : www.europarl.europa.eu

Comments Disclaimer - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

  • Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο στις ενότητες "Αναδημοσιεύσεις" και "Απόψεις". Για σχολιασμό σε άρθρα των άλλων ενοτήτων μπορεί να δημιουργηθεί από εγγεγραμμένους χρήστες νέο άρθρο στις "απόψεις".
  • Σχόλια που περιέχουν σύνδεσμο σε άλλες σελίδες θα εγκρίνονται από τους διαχειριστές της σελίδας πριν εμφανιστούν
  • Δημοσιεύσεις παλιότερες από 30 μέρες δεν θα μπορούν να σχολιαστούν.
  • Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή προσωπικά. H sas-eforiakon.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της.  Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η sas-eforiakon.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.
  • Για αναφορές σχολίων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της σελίδας ή την Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων