Εκτύπωση

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) για τις εκλογές του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

  Logo SAS  Facebook

06.08.2018

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) για τις εκλογές του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Με αφορμή την επιστολή-καταγγελία 91 συναδέλφων/μελών του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. προς την εποπτεύουσα ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, αναφορικά με τον παράτυπο τρόπο που διενεργήθηκαν οι εκλογές του Ταμείου, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω :

Πρόθεση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων είναι η επαναφορά δημοκρατικών μεθόδων και πρακτικών στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του κλάδου. Η Συνεργασία πιστεύει ότι αυτό θα αποτελέσει ένα εγγυητικό πλαίσιο για την ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους προς το συνδικαλιστικό κίνημα.

Γι’ αυτό, είναι προς όφελος όλων των παρατάξεων να συμβάλλουν σ’ αυτήν την κατεύθυνση και είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί κλίμα ενότητας στην Ομοσπονδία μας. Κάθε δράση που αποσκοπεί στο βόλεμα ημετέρων επιφέρει άμεσα αντίδραση των υπολοίπων/όσων θίγονται.

Ως εκ τούτου, καλούμε :

  1. Την Διοίκηση του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. να επαναπροκηρύξει εκλογές σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό του Ταμείου και με τις αρχές λειτουργίας των Επαγγελματικών Ταμείων, ώστε να συμμετάσχουν σ’ αυτές τα εγγεγραμμένα μέλη από όλη τη χώρα και όχι μόνο από την Αττική, όπως συνέβη στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

  2. Την Διοίκηση της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο να καλέσει την Διοίκηση του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν προκύψει, όπως υποσχέθηκε η Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

  3. Όλες τις παρατάξεις και τα μέλη τους να πάρουν θέση για το θέμα και να υποστηρίξουν τις δημοκρατικές και ενωτικές διαδικασίες.

Να επισημάνουμε πως το εν λόγω Ταμείο, παρόλο που θεωρητικά είναι αυτοδιοίκητο εντούτοις, απαρτίζεται αποκλειστικά από συναδέρφους και αποτελεί διαχρονικά πεδίο συνδικαλιστικών παρεμβάσεων, κάτι που για εμάς είναι απολύτως καταδικαστέο.

Μάλιστα, για το παραπάνω θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου κατεγράφησαν υπαινιγμοί από γενικούς συμβούλους για προστριβές και μοιράσματα θέσεων μεταξύ των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΣΚΙ. Εκπρόσωπος, δε, της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) παραδέχτηκε το παρασκηνιακό μοίρασμα των θέσεων στο Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. και τόνισε πως ακόμα και στην εποχή της “παντοκρατορίας” του κου Γρίβα το μοίρασμα αυτό γινόταν με δικαιότερο τρόπο, δηλαδή βάσει της παραταξιακής δύναμης στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Τέλος, να τονίσουμε ότι μία μέση τετραμελής οικογένεια στην περιφέρεια καταβάλλει ετήσιες συνδρομές για το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. ύψους περίπου 300 ευρώ από το υστέρημά της, χωρίς ουσιαστικά να απολαμβάνει ίσες παροχές και «λοιπά δικαιώματα» με τα μέλη που διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα).

 

  Logo SAS  Facebook