Εκτύπωση

Ενημέρωση αναφορικά στις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) και της ΔΑΣ

  Logo SAS  Facebook

Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

11 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση αναφορικά στις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) και της ΔΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι ανακοινώσεις των δύο βαθειά κομματικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΣΥΕ και ΔΑΣ, τα φερέφωνα δηλαδή του πάλαι ποτέ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Κ.Κ.Ε. αντίστοιχα) στις 6 Σεπτεμβρίου κατηγορούν την Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων για μικροπολιτική, λαϊκισμό, τακτική με σκοπιμότητα, υπόθαλψη του πολιτικού κατεστημένου κ.λ.π.. Τελικά φαίνεται ότι απλά κάνουμε σωστά την δουλειά μας.

Ανακοίνωση της ΔΗΣΣΥΕ (ΠΑΣΟΚ Εφοριακών)

Θα παρακαλούσαμε όλους τους συναδέλφους να διαβάσουν στην ιστοσελίδα μας sas-eforiakon.gr στην ενότητα “Ανακοινώσεις Συνεργασίας” την ανακοίνωσή της 06.08.2018 για το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., όπου μία μέση τετραμελής οικογένεια καταβάλλει συνδρομές από το υστέρημα της περίπου 300 ευρώ ετησίως, χωρίς να απολαμβάνει ουσιαστικές παροχές όταν πρόκειται για οικογένειες που ζουν στην περιφέρεια. Στην ανακοίνωση αυτή (που είναι απόρροια επιστολής/καταγγελίας μελών του Ταμείου προς της Εθνική Αναλογιστική Αρχή, για έλεγχο των πρόσφατων αρχαιρεσιών), αναφερόμαστε σε δύο ξεκάθαρες παραβάσεις του καταστατικού αναφορικά στον τρόπο διενέργειας των εκλογών του Ταμείου αυτού, οι οποίες έγιναν εν κρυπτώ και χωρίς τη συμμετοχή μελών εκτός Αττικής. Στη συνέχεια σας παρακαλούμε να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ στην ιστοσελίδα της, με την οποία καταφέρεται εναντίον της Συνεργασίας για την ανακοίνωσή της (για όποιον έχει αμφιβολίες για το τι ειπώθηκε στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο (Ιούλ. 2018) μπορεί να ζητήσει τα πρακτικά του (ειδικότερα στη σελ. 78) για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ή να του τα στείλουμε εμείς αν δυσκολευτεί).

Αυτό που έχουμε μόνο να επισημάνουμε είναι ότι προφανώς στην παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εφοριακών αναπολούν την οικονομική διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ επί προεδρίας του κου Γρίβα με τα όσα έχουν αποτυπωθεί τόσο στις εκθέσεις ελέγχου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (μη ύπαρξη παραστατικών, μη τήρηση βιβλίων, μη υποβολή δηλώσεων κ.λ.π.), αλλά και με όσα έχουν αναφερθεί τόσο στα Γενικά Συμβούλια όσο και στα Συνέδρια του κλάδου μας.

Ανακοίνωση της Δ.Α.Σ. Εφοριακών

Επίσης, θα παρακαλούσαμε όλους τους συναδέλφους να διαβάσουν την ανακοίνωση μας της 29.08.2018 στην παραπάνω ιστοσελίδα, όπου καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να βρει τρόπο να αποφύγει τις κομματικές αγκυλώσεις και για σοβαρά θέματα να αποκτήσει επιτέλους θέση. Στη συνέχεια ας διαβάσει την ανακοίνωση της Δ.Α.Σ., μια ανακοίνωση η οποία χαρακτηρίζεται -ως αντιπροσωπευτικό δείγμα ψυχοπαθολογίας- τόσο από ανακρίβειες και ψευδείς κατηγορίες όσο και από υπερέκκριση δηλητηρίου και χολής κατά της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων, η οποία είναι από τις ελάχιστες παρατάξεις που στήριξαν πανελλαδικά την πρόταση της Δ.Α.Σ. για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Α.Α.Δ.Ε.

Κατόπιν οι αναγνώστες των ανακοινώσεων ας διαλέξουν αυτό που τους εκφράζει.

Δεν θέλουμε να μπούμε και εμείς στην λογική της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ Εφοριακών, παρότι θα μπορούσαμε να αποδομήσουμε ένα προς ένα τα όσα ψευδώς αναφέρονται στην ανακοίνωσή της.

Εμείς απλά θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων δημιουργήθηκε αυθόρμητα και χωρίς συντονισμό σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από συναδέλφους που δεν άντεχαν άλλο τους επαγγελματίες “πολιτικάντηδες” συνδικαλιστές.

Όλα αυτά τα ανεξάρτητα σχήματα ενώθηκαν, λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά κατά το δυνατόν, προσπαθώντας να αντιπροσωπεύσουν τους συναδέλφους χωρίς τη λογική της ανάθεσης σε “επαγγελματίες” που κυριαρχεί και μας έχει οδηγήσει στο τωρινό “δημοκρατικό τέλμα”.

Τα κείμενα της Συνεργασίας συντάσσονται αποκλειστικά από συναδέλφους και όχι από κομματικά κέντρα. Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων είναι η μόνη κίνηση που δεν αποτελεί φυτώριο επαγγελματικών συνδικαλιστών και μετέπειτα βουλευτών. Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων είναι η μόνη κίνηση που οι εκπρόσωποί της εναλλάσσονται σε όλες τις θέσεις ευθύνης και βοηθά νέα άτομα να γνωρίσουν τα συνδικαλιστικά όργανα. Κάθε μέλος της Συνεργασίας που ολοκληρώνει μία θητεία στα συνδικαλιστικά όργανα επιστρέφει στην εργασία του σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που συνεχώς τα ίδια πρόσωπα χτίζουν κομματικές και πολιτικές καριέρες μακριά από την πρώτη γραμμή των υπηρεσιών μας.

Ας μας ενημερώσει ο συντάκτης της ανακοίνωσης της Δ.Α.Σ. πόσα χρόνια έχει δουλέψει στην πρώτη γραμμή με συναδέλφους και πόσα χρόνια απαλλάσσεται των καθηκόντων του για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της βαθύτατα κομματικής συνδικαλιστικής παράταξης που ανήκει. Επίσης αναμένουμε ανακοινώσεις και από τις υπόλοιπες κομματικές παρατάξεις σχετικά με το θέμα του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., για να μάθουν όλοι οι συνάδελφοι το τι πιστεύουν.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων (μαζί με το ΟΡΑΜΑ, τη μόνη μη κομματική παράταξη εκτός Σ.Α.Σ.) έθεσαν το θέμα της ανυπαρξίας ομάδων εργασίας εντός της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., ώστε η τελευταία να έχει εμπεριστατωμένες επιστημονικά θέσεις για να μπορεί στη συνέχεια να διεκδικεί με κάθε τρόπο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θέση που ουδέποτε στηρίχτηκε. Επιτέλους τα συνδικαλιστικά όργανα θα πρέπει να παράγουν κάτι ως όργανα και όχι ως κομματικά παρακλάδια.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων με την δράση της θα κάνει ό,τι μπορεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και θα απαντά στην ξύλινη γλώσσα των κομματικών παρατάξεων και στην ουσιαστική ανυπαρξία έργου της Ομοσπονδίας. Τις θέσεις μας μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα www.sas-eforiakon.gr και να τις συγκρίνετε με τις θέσεις των κομματικών παρατάξεων (εάν βέβαια υπάρχουν τέτοιες).

Δεν είμαστε το “νέο του Μπρέχτ”, είμαστε απλά “εμείς” οι συνάδελφοι της πρώτης γραμμής που ο κομματικός συνδικαλισμός απλά αγνοεί και θυμάται μόνο στις εκλογές.

  Logo SAS  Facebook