Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου αγωνιζόμενων καθαριστριών Υπουργείου Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠ.  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

   Εμείς οι «ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ», από  τις  18 Σεπτεμβρίου 2013, είμαστε σε καθεστώς διαθεσιμότητας   και σε λίγες μέρες,  (στις 18 Μαίου του 2014), χάνουμε τις δουλειές μας,  ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ .

Εκτύπωση

Κέρδισε η κυβέρνηση !!!

logo

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της 29/04/2014

 

 

Η αξιολόγηση ήταν το θέμα που κυριάρχησε στο τελευταίο Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Η ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο και τις παρατάξεις είχε ως εξής:

  • Προωθείται ξεχωριστή διεύθυνση προσωπικού στη ΓΓΔΕ. Αυτό σημαίνει την πλήρη αυτονόμησή της από τις άλλες Υπηρεσίες (ΣΔΟΕ-Κτηματικές) και όταν κάποιος θελήσει να πάει πχ από το ΣΔΟΕ σε Δ.Ο.Υ. θα είναι σαν να ζητάει μετάταξη. Ήδη είναι δύσκολο ακόμα και σήμερα.
  • Από 01/01/2015 θα υπάρχει νέο μισθολόγιο που θα «λύνει» το θέμα της υπερβάλλουσας διαφοράς, χωρίς δημοσιονομικό κόστος. Δηλαδή κάποιοι μπορεί να πάρουν λίγα ευρώ παραπάνω, τα οποία θα κοπούν από άλλους. Η επικείμενη κατάργηση όμως της υπερβάλλουσας δεν περιέχεται σε καμία επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, λες και δεν τρέχει τίποτα….
  • Η «αξιολόγηση» πάει για μετά τις εκλογές, για όλο το Δημόσιο. Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία θα είναι η μέρα που θα καταθέσουμε στους προϊσταμένους τμήματος τις αυτοαξιολογήσεις, η επόμενη αυτή της εισήγησης των τμηματαρχών και η καταληκτική αυτή των αποφάσεων των προϊσταμένων διεύθυνσης. Στο τέλος, ο διευθυντής του υπουργείου έχει το δικαίωμα να κόψει, να ράψει, να κάνει το 15% έως 25%, να αποφασίσει ότι ο Χ συνάδελφος δεν κάνει για το πόστο αυτό και μετατίθεται κάπου αλλού (πχ σε Δ.Ο.Υ. που πρόκειται να καταργηθεί) κλπ.
Εκτύπωση

Δελτίο τύπου για τη σύσκεψη ομοσπονδιών

Πηγή

Ο.Λ.Μ.Ε.     

 

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 33 11 338                          

Αθήνα, 23/1/2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

από τη Σύσκεψη Ομοσπονδιών Δημόσιου Τομέα

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΛΜΕ σύσκεψη Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΕΜΔΥΔΑΣ, Ομοσπ. Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ομοσπ. Εργαζομένων Υπ. Ανάπτυξης (τέως ΥΒΕΤ), Ομοσπ. Διοικητικών Πανεπιστημίων (παρατηρητής), για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων της περιόδου.

Εκτύπωση

Ανακοίνωση-επιστολή του Συλλόγου Εφοριακών Ημαθίας Πέλλας Πιερίας

LOGO HMATHIAS PELLAS

Βέροια 16-01-2014

Αγαπητέ Φορολογούμενε συμπολίτη.

Στο ψηφισθέν νομοσχέδιο του ΕΝ.Φ.Ι.Α. εμπεριέχονται -εκτός των άλλων- και αρκετές τροποποιήσεις στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν.4174/2013), που επηρεάζουν άμεσα τα θέματα επιβολής προστίμων από την 1.1.2014.

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 54 του προηγούμενου Νόμου, έχουμε μια σειρά από Πρόστιμα Διαδικαστικών παραβάσεων όπως παρακάτω:

Για όποιον...

Εκτύπωση

Ενημέρωση για τις εξελίξεις και το Γενικό Συμβούλιο της 18/12/2013

 logo

 • Ένα ακόμα Γενικό Συμβούλιο κατώτερο των περιστάσεων συνεδρίασε στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου. Αρχίζουν οι τσακωμοί και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των παρατάξεων επειδή επίσημα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (σε 1 χρόνο) και από δω και πέρα θα έχουμε συνέχεια show. Μπορείτε να μαντέψετε ποιά παράταξη έχουν αρχίσει να «προσεγγίζουν» εν όψει εκλογών.....

 • Δεν αποφασίστηκε καμία δράση, πέρα από συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
 • Οι πρόεδροι των συλλόγων εξέφρασαν την αηδία τους για την εικόνα του Γενικού Συμβουλίου και μετέφεραν τα προβλήματα των μετακινήσεων, του προληπτικού, των υπερωριών, των παραγραφών κλπ.
 • Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 17/12 παρουσιάστηκε μια τρισέλιδη λίστα με άμεσες αναγκαστικές μετακινήσεις στη ΔΟΥ υποδοχής, όσων συναδέλφων δούλευαν σε έλεγχο & δικαστικό και τώρα στη ΔΟΥ τους καταργήθηκε. πχ 17 συνάδελφοι της Σάμου υποχρεωτικά και άμεσα μετατίθενται στον Πειραιά! Από Κω το ίδιο. Αποχώρησαν οι αιρετοί της ΠΟΕ-ΔΟΥ, έλειπε κι ένας του Υπουργείου κι έτσι το Υπηρεσιακό δεν είχε απαρτία. Θα το φέρουν όμως σε επόμενη συνεδρίαση. Αν εξαιρεθεί κάποιος από τη μετακίνηση αυτή (πχ πολύτεκνος), άλλος θα πάρει τη θέση του μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός!
 • Το 80% των ομιλιών των παρατάξεων ήταν για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Τα 200.000 που είχαν καταχραστεί από το ταμείο του συλλόγου Αττικής επεστράφησαν. Οι ορκωτοί που ελέγχουν τα βιβλία της Ομοσπονδίας τραβάνε τα μαλλιά τους με ότι βλέπουν. Ο τσακωμός μεταξύ των παρατάξεων για το ποιος φταίει για την εικόνα των βιβλίων κρατάει χρόνια, και θα κρατήσει κι άλλο, αφού δεν αποφασίζουν να τελειώνουν με αυτό το ζήτημα… Εκτός κι αν δεν θέλουν (να πάρουν την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα). Λεπτομέρειες δεν χρειάζονται επί του παρόντος, είναι όμως ντροπή αυτή η κατάσταση….
 • Για τη Β Επικουρική: Το θέμα δεν έχει μπει στη σωστή του βάση από την αρχή. Τα λεφτά που μας έχουν παρακρατήσει παράνομα (κοινώς κλέψει) δεν θα τα επιστρέψουν με δικαστικές αποφάσεις, αλλά με αγώνες, παραστάσεις, καταλήψεις του ΤΕΑΔΥ, μόνο όταν το θέμα πάρει διαστάσεις. Πρόκειται για 120 εκ. ευρώ, κρατηθέντα από τα ΔΙΒΕΕΤ, τα οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να… εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό! Η νομική διεκδίκηση είναι ένα ακόμα όπλο, αλλά όχι το πρωτεύον. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης σπάνια δικαιώνουν τους εργαζόμενους…

Φανταστείτε ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η Ε.Ε. δεν έχει συναντήσει ακόμα τον κ. Σταϊκούρα, ενώ έχει αναλωθεί ατελείωτες ώρες σε συζητήσεις με τους νομικούς, στο να μαζεύει τα δικαιολογητικά, να απαντάει στα εκατοντάδες τηλεφωνήματα καθημερινά κλπ.

Η αγωγή θα συζητηθεί σε πρώτο βαθμό σε 3 χρόνια. Αν τη χάσουμε, θα πρέπει να γίνει ατομική προσφυγή στο δευτεροβάθμιο Διοικητικό Εφετείο με 150€ παράβολο (σε 5 χρόνια). Ακολουθεί το ΣτΕ (χωρίς παράβολο), και μετά το Στρασβούργο. Πολλά εξαρτώνται λοιπόν από το δικαστή του Διοικητικού Πρωτοδικείου και την οικονομική και πολιτική συγκυρία. Είναι μια πολιτική δίκη και παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.

Όσοι δεν έχουν κάνει Αίτηση Όχλησης μέχρι τις 31/12/2012 έχουν λιγότερες ελπίδες να κερδίσουν κάτι. Γι αυτούς, μέσα στην αγωγή που θα γίνει θα προσβάλλεται ως αντισυνταγματική η διετία παραγραφής των αξιώσεων κατά του δημοσίου και θα απαιτηθεί η πενταετία.

Οι υπόλοιποι που έχουν κάνει αίτηση όχλησης θα διεκδικήσουν τουλάχιστον τα χρήματα του 2010-2011 και αν κερδηθεί και το δικαίωμα απαίτησης της πενταετίας, θα απαιτηθούν και οι κρατήσεις παλαιότερων ετών.

Πάντως, χωρίς αγώνες δεν κέρδισε κανένας τίποτα (εκτός ίσως από τους ίδιους τους δικαστικούς).

Τι πιο λογικό από το να πάει η Ομοσπονδία και να απαιτήσει εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση και επιστροφή των κρατήσεων; Το υπουργείο το βολεύει μια δικαστική διαμάχη 10-15 χρόνων, αφού κανείς από αυτούς δεν θα βρίσκεται τότε στα πράγματα… Το πρόβλημα είναι ότι και πολλοί από εμάς δεν θα βρισκόμαστε τότε εδώ…

 • Δόθηκε εντολή να μεταφερθούν οι υπερωρίες του ΣΔΟΕ στις ΔΟΥ. Αν κάνετε τους υπολογισμούς, μένουν ψίχουλα μπροστά στη δουλειά που προσθέτει ο προληπτικός, τους κινδύνους, τα έξοδα μετακίνησης κλπ.
 • Επιμένει ο Χ.Θ. ότι ο μισθός θα είναι ανάλογος των καθηκόντων και της βαρύτητας της θέσης (πχ έφορος ΦΑΕΕ άλλος μισθός από τον έφορο μικρής ΔΟΥ). Ανοίγει διάλογος (ερμηνεία: «θα αποφασιστεί σύντομα…») για νέο μισθολόγιο συνδεδεμένο με το βαθμολόγιο.
 • ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΤΡΙΧΟΤΟΜΕΙΤΑΙ. Σε άλλη Δ/νση προσωπικού θα ανήκουν οι ΔΟΥ (Δ2), αλλού το ΣΔΟΕ (Δ4), και αλλού οι Κτηματικοί. Σε ερώτηση τι θα γίνει με αυτούς του ΣΔΟΕ που μένουν (σε ποιό σχήμα, υπό ποιά διοίκηση κλπ) ο Χ.Θ. είπε "μην μου μιλάτε γι' αυτούς, δεν με ενδιαφέρουν, δεν είναι δικοί μου".
 • Το πρωί οι καθαρίστριες ήταν πιστές στο ραντεβού τους στην Καραγιώργη Σερβίας. Απίστευτες: επί 3 ώρες φώναζαν συνθήματα στο κρύο!!! Τελικά κανένας υπουργός δεν ήρθε, μόνο τα κανάλια ήταν εκεί και όλα έληξαν στις 9:30. Πάντως το θέμα τους έχει γίνει πανελλήνιο, είναι σαν σύμβολο πια. Είπε η εκπρόσωπός τους ότι δεν γυρνάνε στα σπίτια τους αν δεν δικαιωθούνε, όχι μόνο γιατί είναι άδικη η απόλυσή τους αλλά και επειδή τα σπίτια τους είναι άδεια από τρόφιμα!!!
 • Αποφασίστηκε να μην συμμετέχει εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΔΟΥ σε καμία συζήτηση ή συνέντευξη της ΔΤ.
 • Η τοποθέτηση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων επικεντρώθηκε στις διώξεις, μηνυτήριες αναφορές, ανώνυμες καταγγελίες, απειλές ή εκβιασμούς που έχουν ασκηθεί σε βάρος αρκετών συναδέλφων που κάνουν απλά τη δουλιά τους και αποκαλύπτουν εστίες φοροδιαφυγής. Ο σκοπός τους είναι είτε να φοβίσουν τους συναδέλφους ώστε να μην εφαρμόσουν τις φορολογικές διατάξεις, είτε να τους εξοντώσουν ψυχολογικά και οικονομικά αφού επικρέμεται πάνω απ’ όλους μας το πειθαρχικό δίκαιο που πρώτα σε θεωρεί ένοχο, μέχρι να αποδείξεις ότι είσαι αθώος. Και οι δύο προτάσεις της Συνεργασίας έγιναν ομόφωνα δεκτές (συνάντηση με το ΝΣΚ, τον κ. Μαυραγάνη, τους οικονομικούς εισαγγελείς) και αποζημίωση για τα έξοδα που θα υποστούν οι συνάδελφοι, μετά από εξέταση της υπόθεσής τους. Περισσότερα, στη σελίδα της Συνεργασίας στο facebook.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 2014 ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

logo