Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Ανακοίνωση Σ.Α.Σ. 25-9-2012

 

H ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ στηρίζει τα ψηφίσματα των Γενικών Συνελεύσεων όσων Συλλόγων της χώρας υποστηρίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις μακράς διαρκείας οι οποίες μάλιστα επιβάλλεται να γίνει προσπάθεια να συντονιστούν σε πανελλαδικό και πανεργατικό επίπεδο.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. για τις 26-27-28 Σεπτεμβρίου 2012 παρέχοντας για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ πίστωση χρόνου και αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συλλογική μας αντίληψη και συμμόρφωση με τις δράσεις της ομοσπονδίας.

Αναμένουμε η ομοσπονδία να αναλάβει τον αγώνα αυτόν που επιβάλλουν οι συνθήκες και καθομολογούν όλοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να στηρίξουν με ομοψυχία τις τρέχουσες απεργιακές κινητοποιήσεις τιμώντας τη Συλλογική μας ιδέα και τη συναδελφική μας αλληλεγγύη.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟ

 

ΤΩΡΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Εκτύπωση

Δυστυχώς ή ευτυχώς...οι μάσκες έπεσαν

logo

                      Προς: Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.

           Όλα τα Δ.Σ. Εφοριακών της χώρας

Επιστολή της Συνεργασίας Ανεξάρτητων

Σχημάτων Εφοριακών                                                                                                      24-08-2012

 

Θέμα: «Απ΄ τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ΄ ευχές και παρακάλια». Κ. Βάρναλης

 

Δυστυχώς ή ευτυχώς οι μάσκες έχουν ήδη πέσει. Μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας με τον αν. υπουργό Σταϊκούρα κάθε ψεύτικη ελπίδα που καλλιεργήθηκε από ορισμένους στον κλάδο μας, διαλύθηκε. Ο αν. υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα πως οι μειώσεις στο μισθό μας θα συνεχισθούν, η υπερβάλλουσα διαφορά θα περικοπεί περαιτέρω από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Σ΄ αυτά έρχονται να προστεθούν η κατάργηση των δώρων, η αύξηση των κρατήσεων, το περαιτέρω πετσόκομμα στα φάρμακα, στη νοσοκομειακή περίθαλψη, στα κοινωνικά επιδόματα, οι αυξήσεις στα καύσιμα και στους φόρους, τα άρπαγμα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η διάλυση σε ό,τι έχει μας έχει απομείνει.

Εκτύπωση

Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων 2012

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα διεξαχθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης το προσεχές διάστημα εντός του 2012, θα διαμορφώνουν μια σειρά κριτηρίων τα οποία θα οδηγούν σε μια τελική βαθμολογία-μοριοδότηση που θα κρίνει την παραμονή του υπαλλήλου ή την μετάβασή του στη "νέας μορφής εφεδρεία" που ευαγγελίζεται το κυβερνητικό επιτελείο. 

 

Εκτύπωση

Ποια αντιμετώπιση είχαν οι προτάσεις της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Δ.Ο.Υ. στις 11/7/2012 (συν μερικά σχόλια)

  1. Με δεδομένη την κατακόρυφη πτώση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων και το γεγονός ότι πλέον όλοι οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν πολύ αυξημένο φόρο σε σχέση με πέρυσι  για εισοδήματα που δεν υπάρχουν φέτος προτείνουμε να γίνει πράξη άμεσα η εξαγγελία ότι ο πολίτης θα πληρώνει για φόρους και δάνεια ποσό ίσο με το 30% του μηνιαίου εισοδήματός του. Άλλως με 1% επιτόκιο ληξιπρόθεσμης οφειλής το κεφάλαιο δεν θα αποπληρώνεται ποτέ, με αποτέλεσμα την γιγάντωση των ληξιπροθέσμων οφειλών. ← Ψηφίστηκε το ποσό που θα πληρώνει ο πολίτης κάθε μάνα για δάνεια και φόρους αθροιστικά να μην ξεπερνάει το 30% του εισοδήματος.