Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.09.2018

 Logo SAS Facebook

27.09.2018

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.09.2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αμέσως παρακάτω  θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε ξεχωριστές ανακοινώσεις για κάποια θέματα που θεωρούμε ότι χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση.

Σε γενικές γραμμές εκδηλώθηκε ικανοποίηση για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε -και οδεύει προς ψήφιση από την βουλή- για την εξομοίωση των συναδέλφων που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ιδανική καθώς δεν προβλέπει εξομοίωση για όσους αναμένεται να διοριστούν στον κλάδο στο μέλλον (αισιοδοξούμε ότι θα αλλάξει η ακριβής διατύπωση του, έτσι ώστε να περιλαμβάνει και τους μελλοντικούς συναδέλφους πριν την ψήφισή του) επίσης δεν προβλέπει την καταβολή της προσωπικής διαφοράς αναδρομικά. Όμως είναι μία θετική εξέλιξη –εφ’ όσον βέβαια ψηφιστεί- καθώς αποκαθίσταται μισθολογική δικαιοσύνη μετά από πολυετή αγώνα. Δίνεται έτσι μία προσωρινή παράταση της μισθολογικής σύνδεσης με τα περιγράμματα, λύση που προσπαθούσε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. έντεχνα να καθιερώσει χωρίς την καταβολή της προσωπικής διαφοράς, γι’ αυτό και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ την καταγράφει ως επιτυχία.

Έντονη ανησυχία εκδηλώθηκε για την μη ψήφιση των διατάξεων για την ποινική-αστική ευθύνη και την κακή διαχείριση των παραγραφόμενων υποθέσεων, καθώς οι ελεγκτές είναι ανάστατοι όσο πλησιάζει το τέλος του έτους. Επίσης, για μία φορά ακόμα αναφέρθηκε η εμμονή της ηγεσίας της Α.Α.Δ.Ε. -σε αρμονία με την πολιτική ηγεσία- για την αναγκαιότητα σύνδεσης μισθού με τα περιγράμματα θέσης.

Εκτύπωση

Προτάσεις της Συνεργασίας πριν το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 19.09.2018

 Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

17 Σεπτεμβρίου 2018

Προτάσεις για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.09.2018 

    1. Προτείνουμε να δημιουργηθεί άμεσα ομάδα εργασίας, που θα διαχειριστεί την θέση της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. ώστε με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να αποδομηθεί η μισθολογική σύνδεση με τα περιγράμματα θέσης με βάση την επτασέλιδη ανακοίνωση μας στις 29.08.2018, η οποία θα λειτουργήσει επί της αρχής. Η αδράνεια που υπάρχει θα μας οδηγήσει στην επιβολή της σύνδεσης μισθών με περιγράμματα ως έχει από την Α.Α.Δ.Ε.. Η επιχειρηματολογία πρέπει να είναι επιστημονική και να ισχυροποιείται από πραγματικά περιστατικά. Είναι φανερό ότι οι επόμενες συναντήσεις είναι κρίσιμες και χρειαζόμαστε τεκμηριωμένες θέσεις και όχι γενικόλογες τοποθετήσεις.

Οι παθογένειες του παρελθόντος και οι αλλαγές (“μεταρρυθμίσεις όπως ατυχώς λέγονται”) της Α.Α.Δ.Ε. οδηγούν εκτός όλων των άλλων σε περιθωριοποίηση των ηθικών, παραγωγικών και ικανών συναδέλφων κάτι έχει οδηγήσει αρκετούς στην παραίτηση από θέσεις ευθύνης.

 1. Εργασιακό πλαίσιο Α.Α.Δ.Ε.

Εκτύπωση

Αίτημα προσθήκης θέματος ημερησίας διάταξης για το επόμενο Γενικό Συμβούλιο της 19.09.2018

 Logo SAS Facebook

14.09.2018

Προς

Πρόεδρο Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

ΚΟΙΝ. :

1. Μέλη Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

2. Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

3. Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Θέμα : “Προσθήκη θέματος ημερησίας διάταξης για το επόμενο Γενικό Συμβούλιο”

Παρακαλούμε να προσθέσετε στην ημερήσια διάταξη του ερχόμενου Γενικού Συμβουλίου της 19.09.2018 το θέμα “ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.” και να προσκαλέσετε τον πρόεδρο του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. να παρευρεθεί σε αυτό το Γ.Σ. -όπως υποσχέθηκε στο προηγούμενο Γ.Σ. η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής-, για να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες εκλογές του Απριλίου 2018 στο Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., για θέματα παροχών και τυχόν άλλα που προκύψουν.

Εκτύπωση

Κινητοποίηση για την μισθολογική εξομοίωση συναδέλφων

 Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

12.09.2018

Κινητοποίηση για την μισθολογική εξομοίωση συναδέλφων

Με αφορμή τις προαναγγελθείσες προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες μας, θεωρούμε πως είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης επίλυσης του θέματος της μισθολογικής εξομοίωσης των συναδέλφων -που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά-, πριν προστεθούν σε αυτούς και όσοι διοριστούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι καιρός πιά να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος των συναδέλφων μας.

Εκτύπωση

Ενημέρωση αναφορικά στις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) και της ΔΑΣ

 Logo SAS Facebook

Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

11 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση αναφορικά στις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) και της ΔΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι ανακοινώσεις των δύο βαθειά κομματικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΣΥΕ και ΔΑΣ, τα φερέφωνα δηλαδή του πάλαι ποτέ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Κ.Κ.Ε. αντίστοιχα) στις 6 Σεπτεμβρίου κατηγορούν την Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων για μικροπολιτική, λαϊκισμό, τακτική με σκοπιμότητα, υπόθαλψη του πολιτικού κατεστημένου κ.λ.π.. Τελικά φαίνεται ότι απλά κάνουμε σωστά την δουλειά μας.

Ανακοίνωση της ΔΗΣΣΥΕ (ΠΑΣΟΚ Εφοριακών)

Θα παρακαλούσαμε όλους τους συναδέλφους να διαβάσουν στην ιστοσελίδα μας sas-eforiakon.gr στην ενότητα “Ανακοινώσεις Συνεργασίας” την ανακοίνωσή της 06.08.2018 για το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., όπου μία μέση τετραμελής οικογένεια καταβάλλει συνδρομές από το υστέρημα της περίπου 300 ευρώ ετησίως, χωρίς να απολαμβάνει ουσιαστικές παροχές όταν πρόκειται για οικογένειες που ζουν στην περιφέρεια. Στην ανακοίνωση αυτή (που είναι απόρροια επιστολής/καταγγελίας μελών του Ταμείου προς της Εθνική Αναλογιστική Αρχή, για έλεγχο των πρόσφατων αρχαιρεσιών), αναφερόμαστε σε δύο ξεκάθαρες παραβάσεις του καταστατικού αναφορικά στον τρόπο διενέργειας των εκλογών του Ταμείου αυτού, οι οποίες έγιναν εν κρυπτώ και χωρίς τη συμμετοχή μελών εκτός Αττικής. Στη συνέχεια σας παρακαλούμε να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ στην ιστοσελίδα της, με την οποία καταφέρεται εναντίον της Συνεργασίας για την ανακοίνωσή της (για όποιον έχει αμφιβολίες για το τι ειπώθηκε στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο (Ιούλ. 2018) μπορεί να ζητήσει τα πρακτικά του (ειδικότερα στη σελ. 78) για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ή να του τα στείλουμε εμείς αν δυσκολευτεί).