Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Η θέση της ΣΑΣ για την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ

Logo SAS Eforiakon

31 Μαρτίου 2016

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών αναφορικά στη σχεδιαζόμενη πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια του ενημερωτικού σημειώματος που δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας για το τελευταίο έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ., θα θέλαμε να καταθέσουμε την άποψή μας για την σχεδιαζόμενη ανεξαρτητοποίηση της Γ.Γ.Δ.Ε. καθώς  και για τη διαμορφωθείσα θέση μας.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών, όπως προκύπτει από την ανάγνωση του καταστατικού της αλλά και από τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις της μέσα από την ιστοσελίδα της, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τη συμμετοχή της στα διάφορα όργανα της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.,   ως βασική θέση της έχει τη λειτουργία της φορολογικής  διοίκησης με τρόπο ανεξάρτητο, απαλλαγμένο από κομματικές, κυβερνητικές και κάθε άλλου είδους παρεμβάσεις, έτσι ώστε, μεταξύ των άλλων,  αφενός μεν να υπάρχει ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, αφετέρου ώστε να επιτελείται ο αντικειμενικός σκοπός του Υπουργείου για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν είμαστε υπέρμαχοι της άποψης ότι σε καπιταλιστικές συνθήκες παραγωγής είναι ουτοπική η ανεξάρτητη και ακομμάτιστη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, μεταθέτοντας το πρόβλημα στο απώτερο μέλλον.

Εκτύπωση

Ενημέρωση από τη ΣΑΣ για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ, της 17/03/2016

Logo SAS Eforiakon

31  Μαρτίου 2016

Έκτακτο Γενικό Συμβούλιο Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ. 17ης  Μαρτίου 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως έχουμε καθιερώσει,  θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια γενική περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο έκτακτο Γενικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε αυτή τη φορά στον 8ο όροφο του Ε.Β.Ε.Α., στην πλατεία Συντάγματος.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση όλων των συναδέλφων.  Εντούτοις,  δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται παρακάτω δεν αποτελούν αποσπάσματα των πρακτικών του Γενικού Συμβουλίου, οπότε για  περισσότερες λεπτομέρειες  οποιοσδήποτε  μπορεί να ανατρέξει στα ενημερωτικά σημειώματα της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. καθώς και στις ανακοινώσεις της κάθε παράταξης, εφόσον υπάρχουν τέτοιες.

Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα της ΣΑΣ για τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο

Logo SAS Eforiakon

31 Μαρτίου 2016

Ενημερωτικό Σημείωμα της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών για τη συνάντηση της Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στις 24 Μαρτίου του 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, με κύριο θέμα συζήτησης αυτό της επικείμενης πλήρους ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.  Από την πλευρά της Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ. συμμετείχαν η Πρόεδρος κυρία Υφαντή και (σε αλφαβητική σειρά) οι κ.κ. Αρσένης (ΠΑΣΚΕ), Βασιλόγαμβρος (ΕΣΕΕ),  Κανδηλογιαννάκης (ΣΑΣ), Λαζαρίδου-Οικονομόπουλος (ΑΣΚΙ) και Πατίδης (ΔΑΣ), ενώ από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχε, εκτός του Υπουργού,  ο γραμματέας του. Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά.