Οικολογία

 

     Αλλάζοντας τρόπο ζωής, αλλάζοντας συμπεριφορές κατανάλωσης, επενδύοντας στη γνώση και την ευρηματικότητα, αξιοποιώντας ορθολογικά  τους πολύτιμους φυσικούς περιβαλλοντικούς πόρους αλλάζουμε ως άνθρωποι, συμφιλιώνουμε τη σχέση μας με ότι μας περιβάλλει και δίνουμε ανάσα ζωής στη μητέρα φύση που πληγώνουμε. Και η φύση ως στοργική μητέρα μας το ανταποδίδει.

      Στη σελίδα αυτή θα βρείτε αναρτήσεις, ιδέες προτάσεις με θέμα την βελτίωση της καθημερινότητάς μας και στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς μας μέσα απο οικονομικές, απλές και κυρίως οικολογικές τρίπλες.

Εκτύπωση

Φτιάξτε μόνοι σας μπριγκιέτες καύσης

on . Posted in Οικολογία

briquettes-for-saleΑν έχετε εφημερίδες, τετράδια, λογαριασμούς, σχισμένους φακέλλους, παλιά έγγραφα, χαρτόκουτα κλπ τότε μη τα πετάτε μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μπριγκιέτες για το τζάκι σας ή τον ενεργειακό καυστήρα σας.

 

 

 

 

 

Εκτύπωση

Ο ηλιακός φούρνος

on . Posted in Οικολογία

Ο ηλιακός φούρνος είναι μια απλή κατασκευή και μπορεί να εξασφαλίσει μαγειρευτό και ψητό φαγητό υψηλής ποιότητας. Αναπτύσσει θερμοκρασίες απο 100 -160 ο C ανάλογα με τη κατασκευή και την ηλιοφάνεια. Ετσι αντίστοιχα ποικίλει ο χρόνος ψησίματος. Η βασική ιδέα κατασκευής συνοψίζεται στη συγκέντρωση της ηλιακής ακτινοβολίας σε μονωμένο χώρο όπου βρίσκεται το σκεύος του φαγητού μέσω ανακλαστήρων ή γυάλινης επιφάνειας.

Το κόστος ιδιοκατασκευής είναι περίπου απο 0 εως 135 ευρώ αν υπολογίσουμε οτι πραγματοποιείται αγορά κάποιων υλικών. Στο εμπόριο υπάρχουν προς διάθεση και έτοιμοι ηλιακοί φούρνοι που ξεκινούν απο τα 70 και φτάνουν εως και τα 200,00 ευρώ περίπου.

Στο βίντεο που ακολουθεί προτείνεται μια τυπική κατασκευή ηλιακού φούρνου που απαντάται και στο εμπόριο. Με τη σημείωση πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι επιλογή του συγκεκριμένου κατασκευαστή. Πατήστε στην εικόνα για την προβολή του.

Πηγή: https://www.youtube.com/user/johnpapas13?feature=watch

          http://www.iqsolarpower.com/solarcooker.htm