2023.03.30 Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή (και Διευθυντή της Επιχειρησιακής Δνσης Αττικής) του ΣΔΟΕ

Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή (και Διευθυντή της Επιχειρησιακής Δνσης Αττικής) του ΣΔΟΕ, κο Κωνσταντέα, σήμερα 28.03.2023 όπου και ανέφερε τα:
 
1. το νέο οργανόγραμμα για το ΣΔΟΕ δεν γνωρίζει πότε θα εφαρμοστεί (φθινόπωρο, νέο έτος ή αργότερα), με το οποίο -από όσο γνωρίζει- θα γίνει συγχώνευση των δύο Διευθύνσεων σε μία στην Κεντρική Υπηρεσία και πιθανόν η ΔΕΟΕ που ασχολείται με εισαγγελικές εντολές ελέγχου θα γίνει ξεχωριστή Διεύθυνση στο ΣΔΟΕ Αττικής.
 
2. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, συνολικά σήμερα στην Κεντρική Υπηρεσία, στην Επιχειρησιακή Δνση Θεσσαλονίκης και στην Επιχειρησιακή Δνση Αττικής υπηρετούν περίπου 250 άτομα, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 355.
 
Πολλά άτομα που είχαν έρθει μέσω κινητικότητας στο ΣΔΟΕ έχουν φύγει σε άλλες υπηρεσίες, διότι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο του ελέγχου και δεν παίρνουν επί πλέον χρήματα (προσωπική διαφορά κλπ).
 
3. Οι εισαγγελικές εντολές εκτελούνται από την ΔΕΟΕ, την Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ. Έρχονται πάρα πολλές για τις ανωτέρω υπηρεσίες και πολλές καθυστερούν λόγω ελλείψεως χρόνου, για αυτό έχω ζητήσει και ζητώ και από την ομοσπονδία να κάνει ενέργειες κι αυτή ώστε να πάνε και μερικές για έλεγχο στις ΥΕΔΔΕ, οι οποίες κάνουν παρόμοιους ελέγχους. Στο παρελθόν είχαν αποσταλεί εισαγγελικές και στις ΥΕΔΔΕ, αλλά μετά επέστρεψαν πίσω. Οι εισαγγελείς (κυρίως της επαρχίας, που δεν γνωρίζουν τον όγκο των υποθέσεων που έχουν οι ελεγκτές), πιέζουν συναδέλφους για να τελειώσουν γρήγορα τις υποθέσεις που τους έστειλαν.
 
4. Στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, με τα οποία στοχοποιήθηκαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Αττικής, έπρεπε να βγει κάποια ανακοίνωση από το Υπουργείο, η οποία να αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα και να στηρίξει την άδικη στοχοποίηση των συναδέλφων. Δεν ήθελε η πολιτική ηγεσία να βγει ανακοίνωση σχετική από το ΣΔΟΕ.
 
5. Το ελεγκτικό επίδομα για τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ το έχει θέσει και ο ίδιος στην υπηρεσιακή ηγεσία, συμφωνεί και ο ίδιος ότι πρέπει να δωθεί. Ανέφερε ότι καλό θα ήταν να το θέσει και η ίδια η ομοσπονδία στην πολιτική ηγεσία, δυστυχώς όμως είπε, τώρα πάμε για εκλογές και δεν ξέρει κατά πόσο ο αρμόδιος υπουργός θα ασχοληθεί την επόμενη μικρή περίοδο μέχρι τις εκλογές με το θέμα...
 
Και ερωτώ: τον Δεκέμβριο του 2022 στο Γενικό Συμβούλιο ψηφίστηκε η πρόταση της Συνεργασίας για τη διεκδίκηση του Ελεγκτικού επιδόματος για το ΣΔΟΕ.
 
Ποιές ενέργειες έγιναν από την Εκτελεστική Επιτροπή, που είναι αρμόδια να υλοποιεί τις αποφάσεις του ΓΣ, όλους τους προηγούμενους μήνες;
 
έπρεπε ή δεν έπρεπε να δράσει γρήγορα, αφού ήταν γνωστό ότι το 2023 θα γίνουν εκλογές;
 
γιατί άφησε τόσους μήνες να περάσουν για να κλείσει ραντεβού με τον κο Υφυπουργό Οικονομικών μόλις την προηγούμενη εβδομάδα; (που ούτε κι αυτή η συνάντηση έγινε, λόγω αδυναμίας του Υπουργού από ότι μας είπαν).
 
θα θέλαμε να δούμε χειροπιαστές αποδείξεις ότι η Εκτελεστική έκανε κάτι σχετικά κι όχι απλά λόγια, που ως γνωστόν "μένουν λόγια", διότι ο καθείς κρίνεται από τα έργα κι όχι από τα λεγόμενά του... τα συμπεράσματα δικά σας.
~Κ.Χ.