Κείμενα και απόψεις συναδέλφων. Η δημοσίευση δεν συνεπάγεται αποδοχή των κειμένων -εν όλω ή εν μέρει- από τη ΣΑΣ.

Πρόταση για την ισότιμη πρόσβαση των μελών της επαρχίας στις κατασκηνώσεις

πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι και για τα παιδιά της επαρχίας που βέβαια οι σύλλογοι πληρώνουν ίδια συνδρομή, και αυτή τη στιγμή δν απολαμβάνουν ισότιμα το δικαίωμα των παιδιών τους σε ασφαλείς και οικονομικές διακοπές. 
Επιβάλλεται, αν θέλουμε να γίνει βέβαια κάτι, αφενός να υπάρξει συνεννόηση των συλλόγων ώστε να βρεθούν τοπικές κατασκηνώσεις με τις οποίες υπό την καθοδήγηση και την βοήθεια της ομοσπονδίας θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ανταλλαγής θέσεων ανάλογα με τη συμμετοχή και τις ανάγκες του κάθε συλλόγου. Οι τοπικοί σύλλογοι θα εντοπίσουν κατασκηνώσεις της περιοχής τους που δέχονται να συμμετέχουν και στην Αθήνα θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.

~A.N. 

2023.04.12 δοκιμαστική εκκαθάριση της Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΟΥ Ιωαννίνων (ενότητα: Βιβλιοθήκη -> προγράμματα) το xls αρχείο για τη δοκιμαστική εκκαθάριση της Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος.
Η άδεια χρήσης είναι προσωπική/μη εμπορική

2023.04.12 Αστεία πράγματα...

Ένας γιατρός εργασίας και ένας τεχνικός ασφαλείας πηγαίνουν σε μια από τις υπηρεσίες επιτέλους μετά από πολλές προσπάθειες των συνδικαλιστών οι οποίοι αυτό που κατάφεραν ήταν κάποιες ελάχιστες παραχωρήσεις με αποτέλεσμα τα χρήματα που διατέθηκαν να είναι ελάχιστα.
Ο γιατρός έλεγχε για πιθανούς κινδύνους υγείας ενός ο μηχανικός εξέταζε την ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος.
Καθώς περπατούσαν ανάμεσα στα γραφεία ο γιατρός πρόσεξε ότι υπήρχε πάρα πολλή σκόνη και σαβούρα η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα στους εργαζόμενους.
Ο μηχανικός από την άλλη πρόσεξε ότι υπήρχαν καλώδια διάσπαρτα στο δάπεδο δημιουργώντας κίνδυνο να σκονταψει κάποιος ή ακόμα και για να πάθει ηλεκτροπληξία όπως μετακινείται.
Λέει ο γιατρός στον τεχνικό ... "πρέπει να ασχοληθούμε οπωσδήποτε με τη σκόνη και τη σαβούρα γιατί προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα."
Λέει ο τεχνικός" σωστά αλλά πρέπει επίσης να αναφερθούμε και στα καλώδια στο πάτωμα που δημιουργούν προβλήματα ασφαλείας"
Αφού το σκέφτηκαν λίγο ακόμα και μιλησαν και με τη διοίκηση αποφάσισαν να προτείνουν στους εργαζόμενους να φοράνε μάσκες και να κοιτάνε κάτω όταν περπατάνε.
Υπέβαλαν την έκθεσή τους, πληρώθηκαν και έφυγαν.
~Α.Ν.
 

2023.04.11 Πρόταση για εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση πράσινων τεχνολογιών

(Η παρακάτω επιστολή θα αποσταλεί στους ΓΣ για την αυριανή συνάντηση από το προσωπικό μου μειλ, το βίντεο είναι μόνο για σας)
ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
........
 
Συνάδελφοι,
Για την αυριανή συνάντηση της Εκτελεστικής με τον κο Υφυπουργό Οικονομικών.

2023.03.05 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να ενημερώσουμε όλους για την κίνησή μας να διεκδικήσουμε τα δίκαια μισθολογικά - και όχι μόνο - αιτήματά μας για ίση μεταχείριση από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ και συνάμα να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για όσα μας καταλογίζουν για δήθεν «κατάργηση» της Ομοσπονδίας και των άλλων θεσμικών οργάνων του κλάδου μας.