Ανακοινώσεις Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων

Ενημερωτικό για Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ στις 13 Οκτωβρίου 2023

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με το παρόν ενημερωτικό θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την δική μας οπτική γωνία για τα πεπραγμένα του περασμένου Γενικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.
Η ατζέντα των κύριων θεμάτων του Γενικού Συμβουλίου αφορούσε τα εξής:
  1. Αναδιοργάνωση υπηρεσιών - αρμοδιότητες των ΔΟΥ,
  2. Στοχοθεσία ΕΛKΕ,
  3. Προσλήψεις,
  4. Κτηματικές υπηρεσίες,
  5. Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων,
  6. Διενέργεια Ημερίδων για φοροδιαφυγή και συντάξεις.

Ενημέρωση για την επίσκεψη Υφυπουργού Οικονομικών και Διοικητή της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Ηρακλείου στις 4/8/2023

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 επίσημη αυθημερόν επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κου Θεοχάρη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ κου Πιτσιλή στην ΔΟΥ Ηρακλείου.
Τα κυριότερα και πιο ενδιαφέροντα σημεία της συζήτησης μαζί τους, που ακολούθησε την περιήγηση τους στα Τμήματα της ΔΟΥ Ηρακλείου προκειμένου να χαιρετήσουν τους συναδέλφους, αφορούσαν τα εξής θέματα:

20230727- Ενημέρωση για την συνεδρίαση της ΕΕ στις 27/7/2023

Ενημέρωση για την συνεδρίαση της ΕΕ στις 27/7/2023

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας με κύριο αντικείμενο την υλοποίηση των αποφάσεων του προηγούμενου Γενικού Συμβουλίου, την ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα και διάφορα τεχνικά θέματα.
Τα κυριότερα και πιο ενδιαφέροντα σημεία της συζήτησης αφορούσαν τα εξής θέματα επιγραμματικά:

2023.05.30 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Σ. ΤΗΣ 9 ΜΑΙΟΥ 2023

 

 

30/06/2023

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με το παρόν ενημερωτικό θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα από δικής μας οπτικής γωνίας πεπραγμένα του Γενικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Ξεκινώντας αντίστροφα με τις βασικές διαπιστώσεις του Γενικού Συμβουλίου:

2023.04.27 Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Σ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Με την κανονιστική για την κινητικότητα μεταξύ των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. περιγράφεται η μέθοδος που θα ακολουθείται για τις μετακινήσεις (αποσπάσεις, μεταθέσεις) των υπαλλήλων σε οργανικές μονάδες εντός ή εκτός νομού/νησιού. Εισάγεται ένα σύστημα μοριοδότησης με βάση την εργασιακή εμπειρία και κοινωνικά κριτήρια (λόγοι υγείας, οικογενειακοί κ.α.), προβλέπεται η προηγούμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις κενές θέσεις και δίνεται η δυνατότητα ένστασης. Δηλαδή, θεσπίζονται αυτά που θεωρούνται αυτονόητα, που εν πολλοίς προβλέπονται στον Υπαλληλικό Κώδικα και ισχύουν για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν ίσχυαν για τους υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε..