Εκτύπωση

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. της 19/10/2020

Logo SAS Facebook

 Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

23 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. της 19/10/2020

Με μεγάλη καθυστέρηση -πάνω από τέσσερις (4) μήνες- πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2020 το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Συζητήθηκαν, σχεδόν, τα ίδια θέματα που απασχόλησαν τα προηγούμενα Γ.Σ. και παρόλο που αυτά τα προβλήματα χρονίζουν, οι προτάσεις για ανάληψη ουσιαστικών δράσεων (αποχή από προληπτικούς, νομικές ενέργειες προς τη Διοίκηση) απαξιώθηκαν εν τη γενέσει τους. Όπως φαίνεται, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις να υποβαθμιστούν τα προβλήματα, να καλυφθεί ο Διοικητής και να προχωρήσει ανενόχλητα στην δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων και στην θέσπιση του νέου μισθολογίου των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε.. Επίσης, σε συνθήκες πανδημίας παρατηρείται η μετακύλιση της ευθύνης για τη λήψη μέτρων που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια στους εργαζομένους.

Από την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής

Στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Εκτελεστικής αναφέρθηκε στα απογοητευτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που κινήθηκαν σε μονοψήφια νούμερα παρόλο που η Ομοσπονδία ενήργησε εγκαίρως και κατάλληλα και εξέδωσε χωριστή ανακοίνωση για την προκήρυξή της.

Για τα μισθολογικά θέματα τα πράγματα εξελίσσονται ταχύτατα μετά από μεγάλη περίοδο στασιμότητας, και υπάρχει η πληροφόρηση ότι το νέο μισθολόγιο του Πιτσιλή θα ανακοινωθεί άμεσα (μάλιστα την περασμένη Τρίτη (20.10.2020) έγινε και τηλεδιάσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία για το θέμα αυτό). Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, κυκλοφορούν φήμες ότι σε αυτό προβλέπονται τα εξής: α) Οι υπηρεσίες θα χωριστούν σε ζώνες ανάλογα με τα περιγράμματα θέσεων, β) Στον νέο μισθό θα ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά, γ) Μόνο οι ελεγκτές θα λάβουν αύξηση, που εκτιμάται ότι θα συνοδεύεται από ατομικό συμβόλαιο, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές, δ) Οι νέοι συνάδελφοι θα λαμβάνουν κάτι παραπάνω από 1.000€ αλλά όχι το πλήρες ποσό της προσωπικής διαφοράς. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας εκδήλωσε την πρόθεση να ξαναδώσει στον Διοικητή το σχέδιό της για το ειδικό μισθολόγιο (σ.σ.: κι ας το είχε στο συρτάρι αμέτρητους μήνες) και να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτό καθώς είναι καλύτερο με όρους προϋπολογισμού.

Για την προσωπική διαφορά των νέων συναδέλφων υποβλήθηκαν ερωτήσεις στη Βουλή ενώ οι τρεις Ομοσπονδίες έστειλαν σχετική επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Σκυλακάκη, με τον οποίο θα συναντηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για τα Ελεγκτικά Κέντρα υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις και ο σχεδιασμός είναι να ιδρυθούν τέσσερα (4) στην Αθήνα και δύο (2) ή τρία (3) στην Θεσσαλονίκη. Το χρονοδιάγραμμα προσδιορίζεται για μετά το Πάσχα του 2021 ενώ δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο στελέχωσής τους.

Για τον τρόπο διαχείρισης των γεγονότων της Κοζάνης, η Πρόεδρος της Εκτελεστικής δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη με τις ενέργειες της Ομοσπονδίας (προκήρυξη στάσης εργασίας, συνέντευξη τύπου, επίσκεψη στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ.α.) και τα όσα επιτεύχθηκαν ήτοι: α) Την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας των θυμάτων, β) Την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε βάρος ελεγκτών, γ) Την έγκριση πιστώσεων για πρόσληψη security. Μάλιστα, δικαιολόγησε την αναστολή της απεργίας-αποχής από τους προληπτικούς ως φυσικό επακόλουθο της πλήρους ικανοποίησης των αιτημάτων μας (μία απλή υπενθύμιση του διεκδικητικού πλαισίου της αποχής θα την διαψεύσει). Επιπλέον, επανέλαβε την θέση της ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων διαφωνούσε με την προκήρυξή της αποχής (χωρίς να τεκμηριώνεται ικανοποιητικά) και επιπλέον θα περνούσε λάθος μήνυμα στην κοινωνία περί ανοχής της φοροδιαφυγής….

Οι θητείες των συνδικαλιστικών οργάνων έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους λόγω της πανδημίας και πιθανόν να δοθεί και νέα παράταση, όπως αντίστοιχα αναμένεται να συμβεί και για την θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν: 1) Ζητήθηκε να επανέλθουν τα ραντεβού στις υπηρεσίες, 2) Με παρέμβαση της Ομοσπονδίας έχουν προσληφθεί υπάλληλοι security από 01/10 σε όλες τις Δ.Ο.Υ. της Αττικής και στην Σάμο, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιφερειακές Δ.Ο.Υ, 3) Η συζήτηση της προσφυγή μας στο Σ.Τ.Ε. κατά της αξιολόγησης αναβλήθηκε για αρχές Δεκεμβρίου, 4) Υιοθετήθηκε το έγγραφο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για συνέχιση της αποχής από την αξιολόγηση και έχουν σταλεί σχετικά ενημερωτικά στους Συλλόγους.

Ενημέρωση από τον Νομικό Σύμβουλο

Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Εκτελεστικής προσκλήθηκε ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Καρούζος για να ενημερώσει για θέματα που είχαν αναπτυχτεί από τον ίδιο στην Εκτελεστική της 24ης/07/2020 (ωστόσο δυστυχώς ακόμη δεν έχουν λάβει γνώση των πρακτικών της Ε.Ε. οι συνάδελφοι και οι Γενικοί Σύμβουλοι). Εν συντομία, υποστήριξε ότι εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένες παραλείψεις και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί Covid-19 (Πρωτόκολλα Ε.Ο.Δ.Υ., Εγκύκλιοι Υπ. Εσωτερικών) θα πρέπει να καταγραφούν και να στηρίξουν ένα νομικό έγγραφο (εξώδικο ή μηνυτήρια αναφορά). Πρότεινε, μάλιστα, να συσταθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επιληφθεί της καταγραφής των προβλημάτων ασφάλειας και υγιεινής και θα αναζητήσει και άλλες ευθύνες εφόσον υπάρχουν. Παρέλειψε, όμως, να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα διοικητικών αστοχιών, όπως είχε περιγράψει την προηγούμενη φορά. Επίσης, όταν του τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης βούλησης και κωλυσιεργίας από πλευράς Ομοσπονδίας απέφυγε να απαντήσει.

Από τις τοποθετήσεις των Γενικών Συμβούλων προέκυψαν τα ακόλουθα:

Για το ζήτημα των Ελεγκτικών Κέντρων η πλειοψηφία των Γενικών Συμβούλων τάχθηκε εναντίον της ίδρυσής τους και υπέρ της αναβάθμισης των Δ.Ο.Υ.. Η μόνη που διαφοροποιήθηκε ήταν η ΔΗ.Σ.Σ.Υ.Ε. η οποία δέχεται να συζητήσει τη δημιουργία τους υπό την προϋπόθεση να μην φύγει ο έλεγχος από τις Δ.Ο.Υ.. Από την άλλη πλευρά, η Διοίκηση κρατάει κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μας και δεν παρουσιάζει το σχέδιό της για τις αρμοδιότητες και την λειτουργία των Ελεγκτικών Κέντρων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κλάδος θα έρθει αντιμέτωπος με δομικές αλλαγές οι οποίες βρίσκονται προ των πυλών. Οι επόμενες κινήσεις μετά τις συγχωνεύσεις, το νέο βαθμολόγιο, τα περιγράμματα θέσεων και την αξιολόγηση θα διαμορφώσουν πολλαπλές κατηγορίες συναδέλφων στον ίδιο κλάδο αλλά και υποβάθμιση των υπηρεσιών μας.

Στους κόλπους των νέων συναδέλφων επικρατεί απογοήτευση μετά και την αλλαγή στάσης της Διοίκησης που απέρριψε όλες τις αιτήσεις μετάθεσής τους στο τελευταίο Υ.Σ.. Επίσης, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της απόδοσης της προσωπικής διαφοράς, με την Ομοσπονδία μέχρι στιγμής να αναχαιτίζει κάθε διεκδικητική προσπάθεια κάτι που δεν άλλαξε ούτε σε αυτό το Γενικό Συμβούλιο. Η Συνεργασία πρότεινε μόνιμη κινητοποίηση με ανάρτηση πανό και διανομή έντυπου υλικού στον κόσμο, για δύο (2) ώρες κάθε μέρα μετά τη λήξη του ωραρίου, έξω από την Καραγιώργη Σερβίας σε βάρδιες από νέους συναδέλφους, από συνδικαλιστές της Αθήνας και άλλους συναδέλφους πάνω στη βάση ότι η διαιώνιση αυτών των αδικιών επηρεάζει όλους μας (με επιπτώσεις στις συντάξεις και γενικότερα στην προσωπική διαφορά). Η πρόταση ψηφίστηκε μόνο από την ΑΣΚΙ και ΑΚΕ, ενώ έκπληξη προκάλεσε η μη ψήφισή της από την ΔΑΣ που, συνήθως, είναι στα κάγκελα για μονοήμερες απεργίες ή κινητοποιήσεις. Τουλάχιστον, όμως, ψηφίστηκε ομόφωνα απόφαση για έκδοση ανακοίνωσης αναφορικά με την υλοποίηση των μεταθέσεων των νεοδιόριστων υπαλλήλων.

Παράλληλα, νέες μισθολογικές αδικίες προκύπτουν και για τους μεταταχθέντες από υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την διαδικασία αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών του τίτλων που καταλήγει σε μείωση της προσωπικής τους διαφοράς (ζήτημα που έχει λυθεί τεχνικά για τους μεταταχθέντες προς το Υπουργείο Οικονομικών).

Για την συνθήκες εργασίας σε περιόδους πανδημίας, ειπώθηκε ότι το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. δεν μας καλύπτει πλήρως. Δόθηκε η πληροφορία ότι καλώντας στα 14884 ή 14900 με ραντεβού (σ.σ.: υπάρχει χρέωση λίγο πάνω από 1€/κλήση) γίνεται δωρεάν τεστ στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).

Για το έγγραφο της Διοίκησης που προβλέπει τον ορισμό επιτροπών Covid-19, πυρασφάλειας κ.λπ. θεωρήθηκε ως μία προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών από την Διοίκηση τους υπαλλήλους, τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχει συσταθεί η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων (Ε.Υ.Α.Ε.), στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, κατά την πρόβλεψη του νόμου (ν.3850/2010). Στο ίδιο νομικό πλαίσιο υπάγεται και η υποχρέωση του εργοδότη να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας και ιατρού εργασίας. Π.χ. στις περιπτώσεις των συγχωνεύσεων των υπηρεσιών γνωμοδοτεί ο τεχνικός ασφαλείας ενώ και ο ιατρός εργασίας προτείνει μέτρα μείωσης της επικινδυνότητας μόλυνσης από Covid-19. Εν τέλει ψηφίστηκε πρόταση της Σ.Α.Σ. για αποδοκιμασία των χειρισμών της Διοίκησης.

Σχετικά με την αναστολή της απεργίας αποχής από τους προληπτικούς ελέγχους ο εκπρόσωπος της ΔΗ.Σ.Σ.Υ.Ε. προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση της παράταξής του, υποστηρίζοντας ότι η υπερβολική αγωνιστικότητα κάποιων θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα και θα μας έβαζε στη θέση του κατηγορούμενου (διαδίδοντας σενάρια εκφοβισμού). Ήταν ο ίδιος που στα πρακτικά της Ε.Ε. στις 24/07/2020 είχε πει ότι ο Διοικητής και ο Υφυπουργός «πετάχτηκαν από την καρέκλα τους μόλις άκουσαν για την αποχή» και κάλεσαν την Ομοσπονδία για συνάντηση για πρώτη φορά αυθημερόν (συνήθως μας δέχεται εβδομάδες μετά το αίτημά μας). Στην συνάντηση που ακολούθησε έγινε ολοφάνερο ότι η Διοίκηση ήταν σε εξαιρετικά δυσμενή θέση ειδικά υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων στην Κοζάνη και των ευθυνών που προέκυπταν. Η παράταξη της ΔΗ.Σ.Σ.Υ.Ε. είναι, επίσης, συνυπεύθυνη με την Δ.Α.Κ.Ε. όταν κατά την κρίσιμη συνάντηση η Πρόεδρος της Εκτελεστικής απέσυρε αυθαίρετα την απόφαση της αποχής, χωρίς καμία συνεννόηση με την υπόλοιπη Ε.Ε.. Να αναφέρουμε ότι και με δική της ευθύνη δεν έχει χορηγηθεί ακόμα στους συναδέλφους αντίγραφο των επίμαχων πρακτικών από τις 24/07/2020.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων έθεσε συνολικά είκοσι (20) προτάσεις προς ψήφιση στο Γενικό Συμβούλιο εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι εξής δύο (2):

  • Να καταδικαστεί η τεράστια ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι του εισοδήματος από την αστοχία της Διοίκησης να διαχειριστεί ορθολογικά τις καταστάσεις για νέες εκκαθαρίσεις δηλώσεων εισοδήματος από αναδρομικά ποσά, κάτι που έγινε ομόφωνα.
  • Να αποδοκιμαστεί η επιπόλαιη διαχείριση των υπηρεσιακών θεμάτων από την Διοίκηση που αυθαίρετα χωρίς συνεννόηση με έμπειρους συναδέλφους οδηγεί τις υπηρεσίες σε τεράστια λάθη όπως τα διπλά ΑΦΜ που αποδόθηκαν από την κεντρική υπηρεσία με ότι αυτό συνεπάγεται

Τέλος, παραπέμφθηκε προς συζήτηση στην Ε.Ε. η πρόταση μας για αποδοκιμασία της αποστολής καταστάσεων προστίμων ΜΥΦ 2014 σε μία δοκιμαστική περίοδο χωρίς καμία επεξεργασία κεντρικά.

Γενικά, υπήρχε απροθυμία να αποδοκιμαστούν συγκεκριμένες διοικητικές αστοχίες και να γίνουν σχετικές προτάσεις, κάτι που κατά την γνώμη μας οφείλεται και σε άγνοια λόγω της μακρόχρονης αποχής των μελών της Ε.Ε από τα εργασιακά μας αντικείμενα. Μάλιστα, διατυπώθηκε η άποψη ότι δεν αποτελεί συνδικαλιστική πρακτική η διατύπωση απόψεων και η πρόταση λύσεων επί διοικητικών θεμάτων και ότι, με τον τρόπο αυτό, αντικαθιστούμε την ουσιαστικά την Διοίκηση.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι στην πρόταση που έκανε η Σ.Α.Σ. για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος Κεφαλαίου ως προς την Α.1137/2020 «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, κοινοποίησης των πράξεων προσδιορισμού του φόρου και λήψης πιστοποιητικών των φορολογιών κεφαλαίου» η ΔΑΣ ψήφισε λευκό (δεν πρέπει είπε να υποκαθιστούμε την Διοίκηση) και η ΔΗ.Σ.Σ.Υ.Ε. καταψήφισε με το αιτιολογικό ότι η ανωτέρω εγκύκλιος έχει πολλά θετικά στοιχεία.

Συμπερασματικά

Η μη παραγωγή συνδικαλιστικού έργου και δράσεων οδηγεί το Γ.Σ. σε στείρα αναπαραγωγή φιλολογικών ιδεών. Οι σοβαρές προτάσεις δεν υλοποιούνται και παραμένουν θαμμένες ή στέλνονται προς υλοποίηση στις καλένδες. Π.χ. ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης, που έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Γ.Σ., είναι οι προληπτικοί έλεγχοι. Για το θέμα αυτό εκκρεμεί από το καλοκαίρι του 2019 η ομόφωνη απόφαση για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα επεξεργαστεί προτάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο. Τα προβλήματα του προληπτικού αποτυπώθηκαν και στην απόφαση για αποχή από τους προληπτικούς ελέγχους ενώ ζητήθηκε στην Ε.Ε. της 30/07/2020 να τα καταγράψουμε μέσα σε μία βδομάδα και να τα θέσουμε ενώπιον του Διοικητή. Τελικά, το θέμα αυτό αγνοήθηκε και στο Γ.Σ. στις 19/10/2020 χωρίς να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Επίσης, αγνοήθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο όλες οι προτάσεις για την αποκαρδιωτική λειτουργία της Εκτελεστικής ως προς την έλλειψη ενημέρωσης, τις ανακρίβειες που δεν διορθώνονται στα πρακτικά σημειώματα, την έλλειψη διαφάνειας και την απαξίωση του καταστατικού. Η Συνεργασία θα επαναφέρει το ζήτημα αυτό ώστε να γίνει κατανοητό από κάθε συνάδελφο ότι δεν πρέπει να περιμένουν σημαντικές αλλαγές στην αποτελεσματικότητα της Ομοσπονδίας εάν αυτή δεν αλλάξει εκ των έσω με τη συμμετοχή νέων ατόμων στα όργανα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόταση του Νομικού Συμβούλου για τη δημιουργία επιτροπής για την καταγραφή των προβλημάτων ασφάλειας και υγιεινής. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας προτίμησε να “πετάξει το μπαλάκι” στους Συλλόγους (υποστηρίζοντας ότι «εμείς ζητήσαμε από τους Συλλόγους και αυτοί δεν έστειλαν τίποτα») παρά να επισκεφθεί ένα κλιμάκιο της Ε.Ε. τις υπηρεσίες μας το οποίο -σε συνεργασία με τους Συλλόγους-, θα καταγράψει και θα τεκμηριώσει τις παραλείψεις της Διοίκησης ώστε να ξεκινήσουν οι νομικές ενέργειες.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αρκετοί Γενικοί Σύμβουλοι, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ουδέποτε πήραν το λόγο αλλά ούτε και εμφανίστηκαν στην εικόνα κρατώντας διαρκώς κλειστή την κάμερά τους. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, εάν χρήσιμα εργαλεία, όπως αυτό της τηλεδιάσκεψης, αντί να αξιοποιούνται συχνότερα γίνεται κακή χρήση τους από εκλεγμένους εκπροσώπους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως, απαλλάσσονται από τα εργασιακά τους καθήκοντα.

Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του κλάδου θα εξαρτηθεί από δράσεις ευρύτερων δυνάμεων που πρέπει να είναι αυτοσκοπός των παρατάξεων. Π.χ. στην προσπάθεια εφαρμογής της απόφασης για την αποχή από τους προληπτικούς η Σ.Α.Σ. πρωτοστάτησε, όμως, η απόφαση αυτή αποτέλεσε κοινός τόπος τόσο για την Σ.Α.Σ., όσο και για τις Α.Σ.ΚΙ., Δ.Α.Σ., Α.Κ.Ε..

Στα θετικά είναι ότι, για πρώτη φορά, υπάρχει η διάθεση και από άλλες παρατάξεις να βγάζουν ενημερωτικά για τις συνεδριάσεις των Γ.Σ., κάτι που καθιέρωσε πρώτη η Σ.Α.Σ.. Στα αρνητικά είναι ότι Α.Κ.Ε. και Δ.Α.Σ. δεν έχουν ως πρωταρχικό στόχο τους ενωτικές δράσεις, αλλά την συνδικαλιστική τους επιβίωση. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ο Εκπρόσωπος της Α.Κ.Ε. σε μία απεργία του κλάδου με ποσοστό συμμετοχής 3%-5% ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα στελέχη της Σ.Α.Σ. που δεν απέργησαν και όχι των υπόλοιπων παρατάξεων; Ή ότι η Δ.Α.Σ. χαρακτηρίζει τους απλούς συναδέλφους της Σ.Α.Σ. (που εναλλάσσονται σε θέσεις ευθύνης) ως όμοιους με την Χρυσή Αυγή;

Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν τροφή για σκέψη.

Η ανακοίνωσή μας σε μορφή pdf, εδώ.

 

Logo SAS Facebook