Εκτύπωση

Ενημέρωση για το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 09.11.2020

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

18 Νοεμβρίου 2020

 

Ενημέρωση για το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 09/11/2020

 

Το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της 09.11.2020 έγινε κατόπιν αιτήματος Γενικών Συμβούλων των ΔΑΣ, ΣΑΣ, ΑΣΚΙ, ΑΚΕ (ζητήθηκε αρχικά από ΔΑΣ), όπως προβλέπεται από τον κανονισμό με θέματα ημερήσιας διάταξης : 

  1. Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας-Ψήφιση Συνδικαλιστικού Νόμου.
  2. Ψήφιση Πτωχευτικού Κώδικα. 
  3. Διαχείριση πανδημίας.

Συνοπτικά, επί της ημερήσιας διάταξης ειπώθηκαν τα παρακάτω :

Τα νομοσχέδια για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο και τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που κατατέθηκαν στην Βουλή, αποτελούν ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Το οκτάωρο γίνεται δεκάωρο, οι υπερωρίες δεν θα πληρώνονται, οι αργίες της Κυριακής καταργούνται, το πενθήμερο διαλύεται, αποδυναμώνεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν και  στην Α.Α.Δ.Ε., π.χ. με την πιθανολογούμενη διεύρυνση του ωραρίου και όχι μόνο.

Αλλαγές προβλέπονται και στον νέο συνδικαλιστικό νόμο όπου δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες να μην «ενοχλούν» και τελικά να καταστούν ακίνδυνες.

Όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, διάστημα στο οποίο οι πολίτες «έβαλαν πλάτη» με την προσδοκία ότι θα θωρακιστεί το εθνικό σύστημα υγείας, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη (σε αντίθεση με αυτό που παρουσιάζεται). Η ΑΑΔΕ από την πλευρά της δεν προετοιμάστηκε -ως όφειλε-, για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και την αναβάθμιση των τεχνολογικών της υποδομών π.χ. τηλεργασία. Φρόντισε, όμως, να ιδρύσει τα Ελεγκτικά Κέντρα, και πιθανώς γι’ αυτό προχώρησε εν μέσω πανδημίας, σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών προκειμένου να ελευθερώσει κτήρια που θα στεγάσουν τα κέντρα αυτά.

Τέλος, στο ζήτημα του νέου Πτωχευτικού Κώδικα πλέον θα πτωχεύουν και φυσικά πρόσωπα κάτι που βεβαίως θα έχει πολλές και ποικίλες προεκτάσεις. 

Η πρόταση της ΔΑΣ, να δοθεί απάντηση με απεργία στις 26.11.2020 (ημερομηνία κατά την οποία έχει ήδη αποφασιστεί απεργία και από τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς) δεν υπερψηφίστηκε στην κλειστή ψηφοφορία που έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο. Επίσης, η ΔΑΣ ζήτησε να λάβουμε απόφαση και για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στην περίπτωση που αυτές διεξαχθούν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Σχετική πρόταση για πλήρη αποχή από την διαδικασία κατατέθηκε και από την ΔΗΣΣΥΕ η οποία δεν πλειοψήφησε. Η ΣΑΣ υποστήριξε πως αντιλαμβάνεται τις επιφυλάξεις όλων, όμως το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί πιο διεξοδικά και να ζητηθεί η άποψη των συλλόγων. Επιπλέον, υπήρξαν προβληματισμοί καθώς η αποχή μπορεί να καταλήξει σε απουσία της εκπροσώπησης των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια κάτι που είναι απόλυτα απευκταίο.

Η ΔΑΚΕ ως συνήθως υποβάθμισε τα γεγονότα με την γνωστή επιχειρηματολογία του «εφόσον δεν έχουμε κάτι επίσημο και χειροπιαστό, να περιμένουμε πρώτα το νομοσχέδιο για τον συνδικαλιστικό νόμο και μετά βλέπουμε». Όπως καθησύχαζε και πριν ένα μήνα για τα Ελεγκτικά Κέντρα (ότι δηλαδή μπορεί να κάνουν και ένα χρόνο να δημιουργηθούν), ωστόσο, η δημιουργία τους ανακοινώθηκε τρεις εβδομάδες μετά από εκείνο το Γ.Σ.. Για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα υπήρξε άποψη από ΔΑΚΕ που υποστήριξε ότι «δεν αφορά τον κλάδο». 

Για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών μας υιοθέτησε την γενικότερη άποψη, δηλαδή να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία στην κλίμακα του 1 προς 3. Μάλιστα, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ότι κάποιοι προϊστάμενοι δεν το εφαρμόζουν, ότι αυτό που μετράει είναι η υγεία των συναδέλφων και ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εισηγήθηκε να εξυπηρετούνται μόνο οι επείγουσες περιπτώσεις κι αυτές κατόπιν ραντεβού. Προέτρεψε δε το Γ.Σ. να περιφρουρήσει την εφαρμογή του κανονισμού. Με αφορμή και αυτή την τοποθέτηση η Σ.Α.Σ. κατέθεσε σχετική πρόταση όπου θα ελέγχεται η στάση των προϊσταμένων για την τήρηση του κανόνα, την οποία ωστόσο δεν ψήφισε ούτε η Δ.Α.Κ.Ε., αλλά ούτε κι ο εκπρόσωπός της που αναφέρθηκε προηγουμένως στο θέμα αυτό!

Η ΣΑΣ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των Ελεγκτικών Κέντρων και να υπάρξει επίσημη θέση της Ομοσπονδίας, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την επιχειρηματολογία όσων συναδέλφων επιθυμούν να τα στελεχώσουν, ωστόσο δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση. Η ΔΗΣΣΥΕ είναι η μόνη παράταξη που συμφωνεί με την ίδρυση των ΕΛ.ΚΕ., αρκεί όπως υποστηρίζει να μη φύγει ο έλεγχος από τις ΔΟΥ. Βέβαια, όλοι γνωρίζουν (δια στόματος Διοικητή) ότι τα ΕΛ.ΚΕ. γίνονται για να απομακρυνθεί ο έλεγχος από τις ΔΟΥ, για να είναι καλύτερα διαχειρίσιμος, επομένως η στάση αυτή της ΔΗΣΣΥΕ δημιουργεί αμφιβολίες και ερωτήματα για τις πραγματικές της επιδιώξεις.

Η ΔΗΣΣΥΕ και η ΑΚΕ άσκησαν κριτική για το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται από παρατάξεις κοινωνικά δίκτυα ώστε να εκφράζονται οι απόψεις των συναδέλφων και μέσα από δημοσκοπήσεις να ερευνάται η άποψή τους για τα τρέχοντα ζητήματα. Εμείς από την πλευρά μας ως ΣΑΣ τονίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε και να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τη γνώμη των συναδέλφων και δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να το κάνουμε καθώς πρόκειται για βασική μας αρχή.

Η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην ομιλία της -την οποία επέλεξε να κάνει (πρώτη φορά) μετά τις παρατάξεις- παραδέχτηκε ότι το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ είναι έτοιμο, αλλά ο Διοικητής περιμένει να πάρει έγκριση από την πολιτική εξουσία για να καλέσει την Ομοσπονδία να πει τις απόψεις της. Το οποίο και τελικά βγήκε για διαβούλευση χωρίς να ζητηθούν οι απόψεις του κλάδου πριν από αυτήν. Το γιατί δεν το ζητούσε η Ομοσπονδία από την πολιτική εξουσία πιο πριν, εφόσον δεν μας το έδινε ο Διοικητής, είναι ένα ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο όπως και πολλά άλλα. Επίσης, υποστήριξε ότι ύστερα από την συνάντηση με τον Διοικητή και μετά από πίεση και της δικής της παράταξης, δόθηκε άμεσα εντολή στους περιφερειακούς διευθυντές να τηρήσουν τον κανόνα του 1/3. Ωστόσο, δεν στήριξε την πρόταση για περιφρούρηση της εφαρμογής του ποσοστού από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών. Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ενημέρωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί. Αναφορικά με την ευθύνη των ελεγκτών (παραγραφές), σε μία περίοδο που οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν και αρκετές επιχειρήσεις έχουν τεθεί σε αναστολή, η πρόεδρος της εκτελεστικής υποβάθμισε το ζήτημα αυτό βασιζόμενη στα λεγόμενα του Διοικητή ότι “δεν θα έχει κανένας ευθύνη εκτός αν αποδειχτεί δόλος”. Προφανώς, όμως, οι συνάδελφοι θέλουν κάτι πιο χειροπιαστό, τη στιγμή που ασκούνται έντονες πιέσεις από τους Προϊσταμένους για την ολοκλήρωση των υποθέσεων και θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι παραγραφές δεν αφορούν μόνο τους ελεγκτές αλλά και τους συναδέλφους που χειρίζονται λίστες από Εισόδημα, Μ.Υ.Φ. κ.λπ..

Για την κριτική που δέχεται από την ΣΑΣ ότι δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται η πρόεδρος της εκτελεστικής δεν έδωσε καμμία πειστική απάντηση. Το γραπτό ερώτημα προς τη Διοίκηση για τον λόγο που δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες στην έκδοση των ταυτοτήτων (π.χ. ενυπόγραφη συγκατάθεση για το RFIDchip), η ίδια το μετέτρεψε σε ερώτημα προς τον κ. Θεοδώρου για το τι θα περιλαμβάνει το chip της ταυτότητας…. Υποβάθμισε για μία ακόμη φορά το θέμα των νομικών ενεργειών που είχε αποφασιστεί στις 18.07.2020 και είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιηθεί με κατάλληλη προετοιμασία. Η συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών αναβάλλεται συνεχώς, ενώ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ όλωςτυχαίως έγινε αποκλειστικά με θέμα την πανδημία, οπότε για τα υπόλοιπα τηρείται η ίδια παθητική στάση.

Αυτό, όμως, που μόνο απαράδεκτο και πρωτάκουστο μπορεί να χαρακτηριστεί ήταν όταν η Πρόεδρος της Εκτελεστικής στο αίτημα για χορήγηση των πρακτικών της Εκτελεστικής στις 24/07/2020, απάντησε ότι «…εννοείται ότι τα έχουμε καταστρέψει…» διότι -σύμφωνα με την άποψη της- τα ηχητικά αρχεία θεωρούνται παράνομο υλικό επικαλούμενη τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα! Δηλαδή, όχι μόνο δεν τα γνωστοποίησε (ως όφειλε), όχι μόνο δεν απάντησε στο επί τεσσερισήμισι μήνες γραπτό αίτημα της ΣΑΣ, αλλά αναφέρεται σε καταστροφή περιουσιακού στοιχείου της Ομοσπονδίας χωρίς καμμία προηγουμένως απόφαση της Εκτελεστικής και ενημέρωση! Η προσπάθεια συγκάλυψης των όσων διαδραματίστηκαν σε εκείνη την Ε.Ε. πλέον έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με μία τέτοια πρωτοφανή βλαπτική ενέργεια στα αρχεία της Ομοσπονδίας.

Περαιτέρω, η ΣΑΣ υποστήριξε ότι η στάση της Ομοσπονδίας απέναντι στους συναδέλφους είναι απογοητευτική και δύσκολα θα τους πείσει να συμμετέχουν σε μία δυναμική μονοήμερη απεργία. Οι δυνάμεις τις Ομοσπονδίας που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν, θα πρέπει να βρουν ένα κοινό τόπο δράσης με επίκεντρο κατ’ αρχάς τα καθημερινά προβλήματα στις υπηρεσίες, όπως παραγραφόμενες λίστες τελευταίας στιγμής στο εισόδημα και τις ΜΥΦ, προβληματική εγκύκλιος 1137/20 στο Κεφάλαιο, αυθαιρεσίες προϊσταμένων κ.λπ..

Θα πρέπει η όποια ενέργεια να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική δράση. Θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συνεργασία με του νέους συναδέλφους στη βάση μίας διαρκούς κινητοποίησης (με παράλληλες δράσεις) έξω από το Υπουργείο όπως ήδη προτάθηκε στο προηγούμενο Γ.Σ. Για τη ΣΑΣ μία τέτοια δράση θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις παρατάξεις ΣΑΣ, ΔΑΣ, ΑΚΕ, ΑΣΚΙ (ίσως και κάποιους πρωτοβάθμιους συλλόγους) πέρα από τις παραταξιακές διαφορές, ώστε να ενεργοποιηθεί η βάση του κλάδου. Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει τεράστια δυσκολία από την πλευρά της ΔΑΣ η οποία στην ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί μεταφράζει την προσπάθεια συναδέλφων να ασχοληθούν με τα κοινά ως «μιμητές της Χρυσής Αυγής» και «δορυφόρους της ΔΑΚΕ» και άλλα τέτοια, κάνοντας εμφανείς τις προτεραιότητές της.

Η ΑΚΕ κατέβασε πρόταση για "αλληλεγγύη στους υγειονομικούς και στον αγώνα τους για ενίσχυση του ΕΣΥ, αύξηση χρηματοδότησης για την υγεία και στην στάση εργασίας της 12/11/2020", η οποία αν και υπερψηφίστηκε από ΔΗΣΣΥΕ, ΑΣΚΙ, ΑΚΕ και ΣΑΣ, δεν πέρασε γιατί η ΔΑΣ ψήφισε ΛΕΥΚΟ, όπως και η ΔΑΚΕ...

Η ΣΑΣ για μια ακόμη φορά περιέγραψε ότι η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. βρίσκεται συχνά εκτεθειμένη από τις δικές της ενέργειες π.χ. τις πρόσφατες συγχωνεύσεις υπηρεσιών, τον τρόπο που διαχειρίζεται τα υπηρεσιακά θέματα, τις παραγραφόμενες λίστες τελευταίας στιγμής, την έκδοση ταυτοτήτων κ.λπ. Τόσο για αυτά όσο και για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν προτείναμε να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας που θα επικοινωνούν και με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να υπάρχει σύμπλευση και η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, κάτι που δεν ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.  

Ψηφίστηκαν προτάσεις με αυτονόητο περιεχόμενο, όπως να ζητήσουμε αξιόπιστες συνθήκες τηλεργασίας, να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό ραντεβού, να γίνουν παρατάσεις παραγραφών (έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή), θέματα που ήδη είχαμε ζητήσει πριν τρεις (3) ημέρες από τον Διοικητή και γνωρίζαμε και τις απαντήσεις. Τα παραπάνω ψηφίστηκαν διότι με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να επιβεβαιώσουν την συνδικαλιστική τους παρουσία οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΥΣΣΗΕ που δεν παράγουν ουσιαστική συνδικαλιστική δράση. 

Δυστυχώς, ενώ κάποιοι ήξεραν για το επερχόμενο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, δεν το κοινώνησαν στους υπόλοιπους γενικούς συμβούλους κι έτσι δεν συζητήθηκε καθόλου.

            Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει μία -έστω- ελάχιστη στροφή των παρατάξεων από την μικροπολιτική, στην ουσιαστική τοποθέτηση και διεκδίκηση ενώνοντας τους συναδέλφους στο μεγαλύτερο εφικτό σημείο...

Η ανακοίνωσή μας σε μορφή pdf, εδώ.

Logo SAS Facebook