Εκτύπωση

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 14.07.2021

Logo SAS Facebook

21 Ιουλίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 14.07.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. πριν τις καλοκαιρινές διακοπές στις 14.07.2021, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Οι «επαγγελματίες» του κλάδου λίγο πριν τις εκλογές προσπάθησαν να δείξουν ότι η εικόνα της Ομοσπονδίας είναι λίγο διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει (δηλαδή μίας εικόνας αδράνειας, της μη εκτέλεσης αποφάσεων, της έλλειψης συνεργασίας κ.λπ.). Πρότειναν μάλιστα, (οι ίδιοι που αρνιόντουσαν επί χρόνια) να γίνουν ομάδες εργασίας, να ασχοληθεί η Ομοσπονδία με θέματα όπως προληπτικούς ελέγχους, το τμήμα κεφαλαίου, τις αυθαιρεσίες προϊσταμένων κ.λπ. μετά βέβαια είπαν όλοι … καλό καλοκαίρι !!!

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται να έχει σχέση με τις επικείμενες εκλογές είναι η πιθανή συμφωνία της Διοίκησης με τις πλειοψηφικές παρατάξεις να δώσουν “το καρότο” στους συναδέλφους “χωρίς το μαστίγιο”. Δηλαδή, να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο άμεσα και η σύνδεση αυτού με την αξιολόγηση να γίνει μετά τις συνδικαλιστικές εκλογές και όσοι συμμετάσχουν στην αποχή από την αξιολόγηση (του 2020) να υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα χρήματα (που ενδεχομένως έχουν πάρει). Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο και η Ομοσπονδία δεν αντιδρά!!!

Συγκεκριμένα, στις 27 Ιουλίου θα γίνουν οι καταβολές στους νέους συναδέλφους με βάση το νέο μισθολόγιο και με αναδρομική ισχύ από την 01.03.2021. Τέλος Αυγούστου για τους υπόλοιπους συναδέλφους και τέλος Σεπτεμβρίου για όσους έχουν θέση ευθύνης.

Τα βασικά θέματα που συζητηθήκαν είναι τα εξής :


ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Η Πρόεδρος της Εκτελεστικής υποστήριξε ότι όσοι συνάδελφοι είναι πάνω από τρία (3) χρόνια στον κλάδο θεωρούνται έμπειροι υπάλληλοι και τα λάθη στην κατάταξή τους θα διορθωθούν απευθείας από την Δ/νση Προσωπικού. Κατά την εκτίμησή της, πάνω από το 90% των συναδέλφων είναι ικανοποιημένοι και οι λίγες ενστάσεις που έχουν ασκηθεί θα εξεταστούν από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (βρήκαμε και άλλη δουλειά, γιατί δεν είχαμε). Η ΔΑΣ υποστήριξε ότι οι κανονιστικές ερμηνεύονται διαφορετικά.

Στην πράξη, γραπτά ερωτήματα δεν έχουν σταλεί στη Διοίκηση και δεν έχει ζητηθεί συνάντηση (μόνο παρασκηνιακά), όπως όφειλε η Ομοσπονδία με βάση και σχετική απόφαση του προηγούμενου Γ.Σ. κάτι στο οποίο η ΣΑΣ επιμένει συστηματικά, χωρίς, όμως, καμία στήριξη.

Η ΔΑΚΕ υποστηρίζει ότι προβλήματα υπάρχουν μόνο στα περιγράμματα της Γραμματείας, των ΓΕΦ και του Διαχειριστή Ταμείου και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να μειωθεί το 85% της αξιολόγησης για αλλαγή τμήματος σε 75%. Τα προβλήματα αυτά τα επισήμαναν όλες οι παρατάξεις. Ακόμη, όμως, και αν μειωθεί το 85% το μεγάλο αγκάθι είναι η αύξηση της επιρροής των Προϊσταμένων.

Η ΣΑΣ υποστήριξε ότι χωρίς διαφάνεια οι υπερεξουσίες των προϊσταμένων, της Διοίκησης και η υποκειμενική αξιολόγηση εγκλωβίζουν τους συναδέλφους σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Περαιτέρω, η όποια κινητικότητα μεταξύ των περιγραμμάτων δεν θα πρέπει να στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις (από τις οποίες τρέφονται οι κομματικές παρατάξεις).

Επιπλέον, κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση για την αναβάθμιση του περιγράμματος των τεχνικών διαχειριστών, στη βάση των πρωτοβουλιών του Συλλόγου Χανίων-Ρεθύμνου και προτάσεων συναδέλφων Πληροφορικής από όλη την επικράτεια.

Η ΔΑΚΕ πρότεινε οι θέσεις στις Γραμματείες να καλυφθούν όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αιτήσεων από ΥΕ σε ΔΕ. Να θυμίσουμε ότι η ΣΑΣ έχει καταγγείλει το γεγονός ότι τα Υ.Σ. μέχρι τώρα δεν απαντούσαν καν σε αυτά τα αιτήματα (χωρίς να συγκινηθεί κανείς), αλλά τώρα βλέπετε πλησιάζουν οι εκλογές…

Κινητικότητα και Μεταθέσεις

Η Ομοσπονδία έχει κληθεί να κάνει προτάσεις για τον τρόπο που θα μετακινούνται οι συνάδελφοι μεταξύ περιγραμμάτων όπως και για ένα πιθανό σύστημα μεταθέσεων.

Η ΔΑΚΕ που απαξίωνε κάθε προσπάθεια ομάδων εργασίας και προτάσεων προς την Διοίκηση, πρότεινε για το παραπάνω ζήτημα να υπάρξει οπωσδήποτε πρόταση της Ομοσπονδίας. Δεν θα διαφωνούσε κανείς αν η Ομοσπονδία δεν είχε κρύψει κάτω από το τραπέζι ότι η πραγματική πρόθεση της Διοίκησης δεν είναι η κινητικότητα μεταξύ των περιγραμμάτων αλλά η μετακίνηση των συναδέλφων προς τα ελεγκτικά κέντρα (ώστε να εδραιωθούν με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις), αφού οι Δ.Ο.Υ. προβλέπεται άμεσα να απαξιωθούν.

Προληπτικός έλεγχος

Η Ομοσπονδία έχει απαξιώσει πλήρως τα εργασιακά προβλήματα του προληπτικού ελέγχου. Αγνόησε τεκμηριωμένες προτάσεις και συστηματικές προσπάθειες (κυρίως από πλευράς ΣΑΣ), δεν συστάθηκε ποτέ σχετική επιτροπή, η οποία είχε ψηφιστεί να γίνει σε προηγούμενο Γεν. Συμβούλιο μετά από σοβαρό επεισόδιο στον Βόλο πριν δύο χρόνια, δεν υλοποιήθηκε ποτέ η απόφαση για συνάντηση με τον Διοικητή για το θέμα αυτό και σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία που υπήρχε για να κερδίσουν οι συνάδελφοι καλύτερες συνθήκες μετά τα τραγικά γεγονότα της Κοζάνης, με την προκηρυχθείσα απεργία-αποχή από τους προληπτικούς ελέγχους, που τελικά πήρε πίσω (με κύρια ευθύνη των ΔΑΚΕ και ΔΗΣΣΥΕ).

Αξιολόγηση

Η πρόεδρος της Εκτελεστικής είπε ότι όποιος θέλει μπορεί να μην συμμετέχει σε αυτήν καθώς υπάρχει σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ. Παρά, όμως, την υποβάθμιση του θέματος, η αξιολόγηση είναι ο καθοριστικός μηχανισμός των εξελίξεων και ποτέ καμία άλλη παράταξη δεν έδειξε ενδιαφέρον ώστε η Ομοσπονδία να αναδείξει ένα πλαίσιο κανόνων αξιοκρατίας με δικλείδες ασφαλείας ως προς τις αυθαιρεσίες που όλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν.

Τμήμα Κεφαλαίου

Η πρόεδρος της Εκτελεστικής είπε ότι η Διοίκηση προγραμματίζει σεμινάρια το επόμενο διάστημα, ώστε να κωδικοποιηθεί η διαδικασία της παραλαβής των δηλώσεων (κάτι τέτοιο βέβαια θα έπρεπε να είχε γίνει πριν την απόφαση 1037/2020). Είπε, επίσης, ότι αναμένουμε να ψηφιοποιηθούν τα πάντα και μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή (ότι λέει και η Διοίκηση δηλαδή, … υπομονή!!!).

Το πρόβλημα του Κεφαλαίου παραμένει κάτω από το χαλί και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις (ακόμη και άνω των 3 μηνών) σε απλές μεταβιβάσεις Κεφαλαίου. Η ΣΑΣ είχε επισημάνει το πρόβλημα από την αρχή με γραπτές προτάσεις που η Ομοσπονδία αγνοούσε προκλητικά, ενώ επισήμανε και με επιστολή προς τη Διοίκηση ότι το κεφάλαιο θα πρέπει να είναι ξεχωριστό τμήμα με ξεχωριστό προϊστάμενο από τις 17.12.2020 (www.sas-eforiakon.gr).

Συστέγαση της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου με το Λιμεναρχείο.

Ορίστηκε συνάντηση με την κα. Καλύβα στις 27 Ιουλίου για τα κτηριακά προβλήματα γενικότερα, με αφορμή το θέμα της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Κατά τα λοιπά:

  • Η πρόεδρος της Εκτελεστικής είπε ότι θα γίνει αίτημα για συνάντηση με τον κο Διοικητή. Ακόμα δηλαδή δεν έχει ζητηθεί ,παρόλο που υπάρχει σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για αίτημα συνάντησης κάθε μήνα με γραπτά ερωτήματα.
  • Θυμήθηκαν κάποιοι Γενικοί Σύμβουλοι της ΔΗΣΣΥΕ ότι η καθημερινότητα στις υπηρεσίες είναι πολύ προβληματική. Αυτή η ταχύτητα της αντίληψης είναι πραγματικά εντυπωσιακή!!!
  • Το συνταξιοδοτικό είναι μία ανοιχτή πληγή. Η επικουρική ασφάλιση, που συστηματικά είχε θέσει η ΣΑΣ λόγω των εξελίξεων στο ΤΕΑΥΠΟΙΚ και οι ενδεχόμενες μειώσεις στην κύρια σύνταξη, θα απασχολήσουν σύντομα του συναδέλφους.
  • Η ΣΑΣ πρότεινε να επανέλθει η άδεια υπολογιστή, που είχε καταργηθεί μνημονιακά και να εφαρμόζεται το δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα ανά 2 ώρες. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
  • Η ΣΑΣ πρότεινε να γίνει άμεσα προκήρυξη των θέσεων τμηματαρχών σε όλες τις υπηρεσίες κάτι που ψηφίστηκε ομόφωνα.
  • Τις υπόλοιπες προτάσεις της ΣΑΣ ως προς το Μισθολόγιο θα επεξεργαστεί ομάδα εργασίας που αποφασίστηκε από το ΓΣ και ελπίζουμε να μην γίνει για μία ακόμη φορά μία επιτροπή που δεν θα συνεδριάσει ποτέ… Από πλευράς της ΣΑΣ το υλικό επεξεργασίας είναι έτοιμο.

Συμπεράσματα:

Η συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων παίρνει πολιτική διάσταση. Οι πλειοψηφούσες παρατάξεις επιδιώκουν καλή σχέση με τη Διοίκηση με αντάλλαγμα τη συμμετοχή στον πελατειακό μηχανισμό. Και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των επικείμενων εκλογών στον κλάδο.

Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις δεν βρήκαν ποτέ τη διάθεση να δουλέψουν από κοινού και να εμπνεύσουν τους συναδέλφους, γιατί πάντα επικρατούσε το μικροπολιτικό συμφέρον.

Η κυβέρνηση περνάει στον κόσμο ότι τα συνδικάτα είναι ξεπερασμένα, όπως εύστοχα είπε Γενικός Σύμβουλος, γιατί πολύ απλά τα συνδικάτα είναι ξεπερασμένα στα μάτια των ίδιων των συναδέλφων.

Ελπίζουμε αυτό να γίνει αντιληπτό από τους συναδέλφους στις ερχόμενες εκλογές του κλάδου και όσοι πραγματικά θέλουν κάτι να αλλάξει, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

Η ανακοίνωσή μας σε μορφή pdf, εδώ.

Logo SAS Facebook