Ενστάσεις για την τοποθέτηση σε περιγράμματα θέσεων

Logo SAS Facebook

Από : Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)  

Προς :

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Ενστάσεις για την τοποθέτηση σε περιγράμματα θέσεων

Η τοποθέτηση στα περιγράμματα θέσεων στην ΑΑΔΕ αποδείχθηκε στην πράξη μία προβληματική διαδικασία. Τόσο η ελλιπής και, ορισμένες φορές, ασαφής περιγραφή των καθηκόντων που αναλύονται σε αυτά, όσο και η αμφίσημη ερμηνεία των προσόντων που απαιτούνται για κάθε θέση προκάλεσαν σύγχυση, δυσαρέσκεια και πολλές… ενστάσεις.

Και ενώ η υποβολή των ενστάσεων ξεκίνησε από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν ακόμα απαντηθεί ούτε προβλέπεται κάποιο χρονοδιάγραμμα ή δεσμευτική προθεσμία για την εξέτασή τους.

Όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά και δεν είναι στόχος μας να αναλωνόμαστε σε γενικόλογες διαπιστώσεις.

Πρόσφατα, είχε ανακοινωθεί από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα των περιγραμμάτων προκειμένου οι προϊστάμενοι να προβούν σε «διορθώσεις», κυρίως, για τις ενστάσεις που εκκρεμούν στην επιτροπή και αφορούν την αναγνώριση εμπειρίας συνολικά στην υπηρεσία (και όχι εντός του τμήματος). Με έκπληξη, όμως, ενημερωθήκαμε ότι ενώ δόθηκε αυτή η δυνατότητα δεν γνωστοποιήθηκε σε ΟΛΟΥΣ τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, αλλά επιλεκτικά σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ από αυτούς.

Είναι φυσικό να γεννώνται πολλά ερωτήματα για τη διαβλητότητα, αδιαφάνεια και αναξιοπιστία της όλης διαδικασίας. Έχει γίνει αντιληπτό, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι οι εργαζόμενοι αφήνονται έρμαιοι στις διαθέσεις της Διοίκησης και εξαναγκάζονται να ρίξουν τον εγωισμό τους και να καταφύγουν σε πελατειακές σχέσεις.

Θα πρέπει, από εδώ και πέρα, με συστηματικές ενέργειες τα συνδικαλιστικά όργανα να αναδείξουν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε βάρος των συναδέλφων μας.

Ενόψει όλων των προαναφερομένων:

Ζητούμε να ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ μέσα σε σύντομο και ορισμένο χρονικό πλαίσιο οι εκκρεμείς ενστάσεις και να προσδιοριστούν τα κριτήρια (π.χ. σειρά προτεραιότητας) για την απάντησή τους από την επιτροπή ενστάσεων.

Ζητούμε να ανοίξει ΞΑΝΑ η πλατφόρμα των περιγραμμάτων, ώστε ΟΛΟΙ οι προϊστάμενοι να μπορέσουν να διορθώσουν άμεσα όσες περιπτώσεις ενστάσεων είναι βέβαιο ότι θα γίνουν δεκτές από την επιτροπή.

Η ανακοίνωσή μας σε μορφή pdf, εδώ.

Logo SAS Facebook