Προς κατάργηση η σύλληψη για οφειλές στο Δημόσιο

Προς απόσυρση, αναφέρει το άρθρο του κου Δημητρέλη στο www.capital.gr, βαίνει το μέτρο της σύλληψης των οφειλετών προς το Δημόσιο που ισχύει σήμερα για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 € αλλά εφαρμόζεται απο τις δικαστικές αρχές για χρέη άνω των 150.000 € απο φόρο εισοδήματος ή 75.000 € για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Γιατί οι συλλήψεις γίνονται αλλά ρευστό στα ταμεία δεν μπαίνει. Αλλά κάποιοι νόες υψηλόβαθμων στελεχών στο ΥΠΟΙΚ πρότειναν γιατί να συλλαμβάνουμε τους οφειλέτες και να μην προχωρήσουμε σε καλύτερη οργάνωση των τμημάτων των υπηρεσιών για να κάνουμε κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων που είναι ουσιαστικά άμεση εισροή χρημάτων; Υποθέτουμε οτι τα ακίνητα και οι καταθέσεις δεν θα περιορίζονται μόνο στον οφειλέτη αλλά και τους οικείους του μέχρι ενός βαθμού συγγενείς. Σίγουρα κάποια νομική ευρηματική διάταξη θα ξεπεράσει τους ήδη ακολουθούμενους κανόνες δικαίου. Ετσι επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η πληροφορία οτι οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων είναι ο επόμενος δραστικός μηχανισμός που ενεργοποιεί η κυβέρνηση για την εξαφάνιση της μικρής και μεσαίας περιουσίας. Απ την άλλη η υπερφορολόγηση και ειδικά στο ετήσιο εισόδημα, δημιουργεί νέα πακέτα πιστωτικής πολιτικής απο τις τράπεζες οι οποίες παρέχουν πολλές περισσότερες δόσεις απο αυτές του υπουργείου οικονομικών με τη χρήση πιστωτικών καρτών έχοντας υπόψη τους όμως οτι μπορούν να ποντάρουν σε κάποιο περιουσιακό στοιχείο. Διπλό το χτύπημα λοιπόν για τα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά.

 Το απόσπασμα που παραθέτουμε πιο πάνω, είναι απο το ντοκυμαντερ του Μαικλ Μουρ: "Καπιταλισμός: Μια ιστορία αγάπης..."  και το προτείνουμε στο Υπουργείο, γιατί οι τράπεζες θα το προλάβουν σίγουρα,  για την ευρηματικότητά του ως προς την παράδοση του ακινήτου...(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα)