Θέμα: Σύντομο ενημερωτικό σημείωμα για την Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 28/4/2025, με κύριο θέμα την Οργάνωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην κεντρικοποίηση των υπηρεσιών.

Κινητοποιήσεις

Συζητήθηκε ο τρόπος παρουσίας εκπροσώπων των παρατάξεων στις κινητοποιήσεις και η διαχείριση των όποιων προβλημάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι κινητοποιήσεις σε Χαλκίδα και Λαμία ανέδειξαν ότι οι φορείς αντιλαμβάνονται πλήρως ότι οι κεντρικοποιήσεις των υπηρεσιών δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά αυξάνουν κατακόρυφα την ταλαιπωρία και το κόστος των πολιτών αλλά και δημιουργούν προβλήματα στους εργαζομένους της Α.Α.Δ.Ε.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων, για την επιτυχία των κινητοποιήσεων:

- Κατέθεσε σχέδιο ανακοίνωσης προς ψήφιση, αναφορικά στην μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης των εισπράξεων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών του Ε.Φ.Κ.Α., κάτι που προοιωνίζει το μέλλον των Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. Δεν ψηφίσθηκε με αποκλειστική ευθύνη των  αδελφών παρατάξεων  ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, οι οποίες ψήφισαν λευκό, κατά την προσφιλή τακτική τους.

- Επανέλαβε την αναγκαιότητα της ένταξης των οικονομικών διεκδικήσεων στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Ως προς το ζήτημα αυτό η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ πατούν σε δύο βάρκες. Από τη μία συμφωνούν με τα οικονομικά αιτήματα, τα οποία  η Συνεργασία έθεσε στο Γενικό Συμβούλιο της 6-2-2025  αλλά από την άλλη αρνούνται υποκριτικά να τα εντάξουν στις κινητοποιήσεις υποβαθμίζοντας την δυναμική που θα έχει η αποχή  από την προληπτικό έλεγχο  και την οδήγηση υπηρεσιακών οχημάτων, δράσεις που  κυριολεκτικά φοβάται η Διοίκηση.

- Υποστήριξε την άποψη  που διατυπώθηκε από την ΠΑΣΚΕ για έκδοση Δελτίου Τύπου που να ενημερώνει τους πολίτες για την υποτιθέμενη νέα αξιολόγηση που ξεκινά, δηλαδή για να ενημερωθούν οι πολίτες ως προς τις ευθύνες που βαραίνουν αποκλειστικά τη Διοίκηση για τα δεκάδες προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις συνεχείς άσκοπες αλλαγές, κ.λ.π.  ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τα ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας. 

Η υποκρισία της ΠΑΣΚΕ έπιασε ταβάνι αφού δεν ψήφισε την δική της ιδέα και εν τέλει βοήθησε την αδερφή της ΔΑΚΕ να υπονομεύσει την πρόταση και εν τέλει δεν ψηφίσθηκε.

Μετακίνηση υπαλλήλων χωρίς τη θέλησή τους

Έγινε αναφορά στη μετακίνηση 20 συναδέλφων από το υποστελεχωμένο ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε.   Αττικής,  χωρίς την θέληση τους, προς μια Διεύθυνση του Νέου Taxis, κάτι που αναδεικνύει πόσο «χαρούμενοι» είναι οι συνάδελφοι από την εφαρμογή του νέου μοντέλου  σύγχρονης διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού της Α.Α.Δ.Ε., δηλαδή του μοντέλου «αποφασίζω και διατάζω».

Πολιτικές πιέσεις σε υπαλλήλους των Κτηματικών Υπηρεσιών

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων, κατέθεσε στα πρακτικά τις πληροφορίες που υφίστανται για πολιτικές πιέσεις σε συναδέλφους των υποστελεχωμένων Κτηματικών Υπηρεσιών κάτι που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων. Το σχετικό ζήτημα θα διερευνηθεί άμεσα.

Δήλωση επιφύλαξης για την προτεραιοποίηση και την σύντμηση της προθεσμίας παραγραφής στο ένα έτος

Η Συνεργασία συνέταξε και υπέβαλε προς ψήφιση  κείμενο δήλωσης επιφύλαξης για ζητήματα παραγραφής, προκειμένου  να σταλεί προς τις υπηρεσίας μας. Θεωρούμε απαραίτητο να το υπογράψουν όλοι οι ελεγκτές,  με σκοπό σε δεύτερο χρόνο να δοθεί η απαραίτητη δημοσιότητα.

Προβλήματα ενεργειών αστυνομικών οργάνων

Αποφασίσθηκε  να γίνουν ενέργειες για την καταχρηστική συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών σε συνεργεία προληπτικού ελέγχου στο Αγρίνιο και στο Μέτσοβο.

Θέματα ελέγχου

Η Συνεργασία ζήτησε από τις άλλες παρατάξεις, για μία ακόμη φορά,  να γίνει συνάντηση με τον Διευθυντή Ελέγχων για ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο. Ζήτησε από τις παρατάξεις να αποστείλουν στον Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής τις απόψεις τους για τα διάφορα ζητήματα, προκειμένου να συγκεντρωθούν, να κωδικοποιηθούν και να αποσταλούν προς την αρμόδια Διεύθυνση, ώστε να συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση. Δεσμευτική ημερομηνία για την αποστολή των προτάσεων των παρατάξεων ορίστηκε η Παρασκευή 02/05/2025.

 Συνάδελφοι, είναι πολύ σημαντικό ως κλάδος να ξεπεράσουμε τις παθογένειές μας,  που όλοι γνωρίζουμε πως έχουμε.

Η μάχη κατά των κεντρικοποιήσεων, υπέρ των καλύτερων συνθηκών εργασίας και υπέρ των καλύτερων αμοιβών μας, θα δοθεί κυρίως από τη βάση, από τους εργαζόμενους  και όχι από τους εκπροσώπους.

logo SAS