Εκτύπωση

Προτάσεις-Ψηφίσματα της Συνεργασίας προς το Γ.Σ. στις 18.04.2019

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

  Logo SAS  Facebook

17.04.2019

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της Σ.Α.Σ. προς το Γ.Σ. στις 18.04.2019

 1) Οι υπάλληλοι που εργάζονται ή εργάστηκαν σε παραμεθόριους περιοχές έχουν υποστεί μείωση του μισθού τους στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω του επιδόματος παραμεθορίου, που αντί να προσαυξήσει τις καθαρές αποδοχές, μειώνει παράλληλα την προσωπική διαφορά και έτσι κατά βάση δεν υπάρχει καμμία μεταβολή. Μάλιστα υπάλληλος που μετακόμισε από παραμεθόριο σε άλλο μέρος της Ελλάδας “μεταφέρει” καθαρή την μείωση αυτή στο διηνεκές, έχοντας υποστεί πραγματική μείωση μισθού σε σχέση με έναν υπάλληλο ίδιων προσόντων που δεν υπηρέτησε σε παραμεθόριο περιοχή. Αντί λοιπόν να εκδοθεί μία ενιαία, απλή και κατανοητή οδηγία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις (χρόνια προϋπηρεσίας, ίδια κατηγορία, ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο, ίδιο αριθμό τέκνων κ.λ.π.) να λαμβάνουν τα ίδια χρήματα, δημιουργήθηκαν ξανά νέες μισθολογικές διαφορές.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. αποφασίζει ώστε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί συλλογή στοιχείων από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους των παραμεθόριων περιοχών και να πιέσει για την εξάλειψη του προβλήματος με αναδρομική ισχύ, αξιοποιώντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (παρ. 3 άρθρο 3-ΦΕΚ 262-16/12/2011) που έλυσε το πρόβλημα με το “επίδομα θέσης”, έτσι ώστε να σταματήσουν οι συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται με δικαστικούς αγώνες.

Επίσης η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. ζητάει να υπάρξει αντίστοιχη διασφάλιση για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις όπως το οικογενειακό επίδομα κ.λ.π..

2) Δυστυχώς διαπιστώνεται ότι σε θέματα διαφάνειας η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. αδυνατεί να βρει ένα στοιχειώδη βηματισμό. Ακόμα και στα περίφημα περιγράμματα θέσεων αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι υπεύθυνοι προϊστάμενοι για την επίτευξη των στόχων θα πρέπει να λειτουργούν με διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Εκτύπωση

Απαράδεκτη η τακτική του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

  Logo SAS  Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

15 Απριλίου 2019

Απαράδεκτη η τακτική του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Τελικά το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. ανασυστάθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των συναδέλφων ή πολιτικών/ασφαλιστικών κύκλων που αναζητούν τρόπους ιδιωτικοποίησης της συνταξιοδοτικής προοπτικής των συναδέλφων (και όχι μόνο), αλλά ακόμα και της πρόσθετης ασφάλισης που αρχικά υποσχέθηκε;

Οι συνάδελφοι κατά την ανασύσταση του Ταμείου γνώριζαν ότι ο σκοπός του ταμείου είναι “η χορήγηση πρόσθετης -πέραν αυτής του Κύριου Φορέα Ασφάλισης- υγειονομικής περίθαλψης στα ασφαλιζόμενα μέλη του”, όπως αναγράφεται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του (https://www.teaypoik.gr/images/pdf/Neos_esoterikos_kanonismos_leitourgias.pdf). Στις 26.11.2018 το Δ.Σ. του ταμείου αποφάσισε την τροποποίηση του καταστατικού με κύρια προσθήκη τον κλάδο των Συνταξιοδοτικών Παροχών. Συγκεκριμένα, προστέθηκε το εξής :

Η υπαγωγή στην ασφάλιση του Ταμείου είναι προαιρετική. Η ασφάλιση στον κλάδο Συνταξιοδοτικών Παροχών είναι υποχρεωτική για όλα τα κυρίως ασφαλισμένα μέλη του, ενώ η ασφάλιση στον κλάδο Υγείας είναι προαιρετική για τα κυρίως ασφαλισμένα μέλη ή και τα εξαρτώμενα αυτών.”

Εκτύπωση

Προβληματική μισθολογική εφαρμογή στο επίδομα παραμεθορίου

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

  Logo SAS  Facebook

08.04.2019

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Θέμα : “Προβληματική μισθολογική εφαρμογή και στο επίδομα παραμεθορίου”

Αν και παγκοσμίως η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η αρχή της Ίσης Αντιμετώπισης είναι βασικές έννοιες σε Διοικήσεις Οργανισμών που εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές, στην Α.Α.Δ.Ε. και στο Υπουργείο Οικονομικών μάλλον δεν ισχύει το ίδιο.

Οι υπάλληλοι που εργάζονται ή εργάστηκαν σε παραμεθόριους περιοχές έχουν υποστεί μείωση του μισθού τους στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω του επιδόματος παραμεθορίου, που αντί να προσαυξήσει το μισθό σε καθαρή αξία, μειώνει παράλληλα την προσωπική διαφορά και έτσι δεν υπάρχει καμμία αύξηση. Μάλιστα υπάλληλος που μετακόμισε από παραμεθόριο σε άλλο μέρος της Ελλάδας “κουβαλάει” καθαρή την μείωση αυτή για πάντα, έχοντας υποστεί πραγματική μείωση μισθού σε σχέση με έναν υπάλληλο ίδιων προσόντων που δεν υπηρέτησε σε παραμεθόριο περιοχή. Αντί λοιπόν να εκδοθεί σε απλά ελληνικά μία ενιαία και κατανοητή οδηγία, ώστε όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις (χρόνια προϋπηρεσίας, ίδια κατηγορία, ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο, ίδιο αριθμό τέκνων κ.λ.π.) να λαμβάνουν τα ίδια χρήματα, δημιουργήθηκαν ξανά νέες μισθολογικές διαφορές.

Όταν στο παρελθόν προέκυψε αντίστοιχο πρόβλημα με το “επίδομα θέσης”, αυτό λύθηκε μέσα σε δύο μήνες “ως δια μαγείας”, αν και ήταν αυτονόητο.

Εκτύπωση

Η θέση της Συνεργασίας για την αποχή από την αξιολόγηση

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

  Logo SAS  Facebook

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Μαλιβίτσης Νικόλαος (6939-846206)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

 

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

3 Απριλίου 2019

Προς :

1) Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

poedoy@poedoy.gr

2) Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.

κο Πιτσιλή Γ.

gov.office@aade.gr

3) Διευθυντή Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

κο Μάρα Αθ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων για την αξιολόγηση

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε και διανεμήθηκε στους συναδέλφους η κανονιστική απόφαση για το νέο σύστημα αξιολόγησης (ΔΔΑΔ Ε1191816,ΦΕΚ Β΄ 6225/2018). Το περιεχόμενό της όμως ήταν γνωστό εδώ και καιρό και η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων έχει προβεί ήδη σε δύο σχετικές ανακοινώσεις (στις 15 και 20 Δεκεμβρίου του 2018), τόσο για τον προσχηματικό διάλογο της Διοίκησης με τους εργαζομένους όσο και για τις δυσμενείς επιπτώσεις ενός τέτοιου συστήματος στο εργασιακό μας περιβάλλον. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό η Διοίκηση να λαμβάνει αποφάσεις αγνοώντας καταφανώς τα δομικά προβλήματα του κλάδου και αντί αυτού να θεσμοθετεί πρόσθετες και πιο σύνθετες διοικητικές διαδικασίες που επιβαρύνουν το έργο των υπαλλήλων και υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας.

Εγείρονται εύλογα ερωτήματα :

Για ποιο λόγο η Διοίκηση μπαίνει στην διαδικασία να θεσπίσει ένα τόσο αυστηρό σύστημα αξιολόγησης που θα ζήλευε και η πιο άκαμπτη πολυεθνική εταιρεία, όταν δεν έχει προβεί σε μία στοιχειώδη καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων των υπηρεσιών μας; Άραγε το νέο σύστημα αξιολόγησης είναι η λύση στις παραιτήσεις υπαλλήλων υψηλών προσόντων από τον έλεγχο και από θέσεις ευθύνης; Μήπως και η λανθασμένη ερμηνεία βασικών φορολογικών διατάξεων (βλ. άρθρο 5 Ε.Λ.Π.) από τη Διοίκηση θα αντιμετωπιστεί με την αξιολόγηση; Ή μήπως η συρρίκνωση της φορολογικής βάσης; Ή τα κυκλώματα στην Cosco όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) (https://www.politico.eu/article/greece-faces-e200m-fine-for-failing-to-stop-chinese-fraud-network); Τα αντίστοιχα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη διαφάνειας σύμφωνα με διεθνείς δείκτες είναι ευνοϊκό περιβάλλον για μία τόσο αυστηρή αξιολόγηση; Οι ελλείψεις βασικών μέσων (εκπαίδευση, μέσα μετακίνησης, υλικοτεχνική υποδομή, κεντρική υποστήριξη κ.λ.π.) επίτευξης στόχων θα λυθούν;