Άρθρα

Κείμενα Καβάλας

Κείμενα που συντάχθηκαν από τον/τους εκπρόσωπο/ους στην Καβάλα

Εκτύπωση

Ανακοίνωση Ενιαίου Μετώπου Εφοριακών

Posted in Κείμενα Καβάλας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

'Ολοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι ανοίγουν όλα τα καυτά ζητήματα που θα κρίνουν και το μέλλον του κλάδου μας. Η ατζέντα που έχει τεθεί με το Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding), που κυρώθηκε με τον Ν. 4336/2015, περιλαμβάνει

α) νέο μισθολόγιο (με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς)

β) νέα δομή (ανεξάρτητη αρχή η ΓΓΔΕ, απορρόφηση του ΣΔΟΕ, κλπ.)

γ) νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων και

δ) αξιολόγηση.

            Η “βελτίωση της φορολογικής διοίκησης” μέσω μεταρρυθμίσεων θα συμφωνηθεί στις τεχνικές και κρίσιμες λεπτομέρειες με τους θεσμούς. Είναι προφανές ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι συνεχής και εντονότατη.  Ως τον Μάιο του 2016 πρέπει να έχουν επιλεγεί νέοι Διευθυντές. Ως τον Ιούνιο του 2016 θα πρέπει να έχει καταστεί πλήρως λειτουργική η νέα ΓΓΔΕ. Αν υπολογίσει κανείς ότι η σχετική νομοθεσία θα ψηφιστεί πριν την εκπνοή του τρέχοντος έτους, όλοι καταλαβαίνουμε ότι το μέλλον μας θα κριθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

            Σε αυτήν λοιπόν τη συγκυρία καλούμαστε να δώσουμε μαχητικό παρόν τόσο για τη διασφάλιση των μισθολογικών αποδοχών μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας όσο και για την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών μας. Και τα δύο είναι απαραίτητα για να επιτελεί ο εφοριακός τη δημόσια αποστολή του, μακριά από κομματικά συμφέροντα ή ιδιοτελείς σκοπούς.

            Στον αγώνα αυτό έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα: χωρίς εμάς κανένα πρόγραμμα και καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Αν επιχειρηθεί να μας αγνοήσουν, δηλώνουμε δυναμικά ότι θα εξαντλήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε για να επιβάλουμε την αξιοκρατία στις προαγωγές, την αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση, μισθούς που να αντιστοιχούν στην αξία του έργου που παράγουμε και μια φορολογική διοίκηση που να ανταποκρίνεται στην αποστολή της.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Μ.ΕΦ

Εκτύπωση

Απόφαση Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης Καβάλας Δράμας για μη συμμετοχή στην αξιολόγηση

Posted in Κείμενα Καβάλας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας με μοναδικό θέμα την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του Ν.4250/2014 το σώμα βρέθηκε σε απαρτία και αποφασίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

Εκτύπωση

Συντοντιστική Επιτροπή Αγώνα Καβάλας

Posted in Κείμενα Καβάλας

Καβάλα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2012,

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων, Συλλογικοτήτων και Πολιτών Καβάλας, ύστερα απο τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για εισαγωγή των μέτρων του Β Μνημονίου στη Βουλή τη Δευτέρα 5-11-2012 και ψήφιση την Τετάρτη 7-11-2012, αποφάσισε στην συνεδρίασή της, την Πέμπτη 1/11/2012, το αγωνιστικό πλαίσιό της που διαμορφώνεται ως εξής:

 

Εκτύπωση

Προς κατάργηση η σύλληψη για οφειλές στο Δημόσιο

Posted in Κείμενα Καβάλας

Προς απόσυρση, αναφέρει το άρθρο του κου Δημητρέλη στο www.capital.gr, βαίνει το μέτρο της σύλληψης των οφειλετών προς το Δημόσιο που ισχύει σήμερα για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 € αλλά εφαρμόζεται απο τις δικαστικές αρχές για χρέη άνω των 150.000 € απο φόρο εισοδήματος ή 75.000 € για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Εκτύπωση

Χωρίς σωστές Δ.Ο.Υ ανάπτυξη δεν γίνεται

Posted in Κείμενα Καβάλας

Επισημαίνει μιλώντας στην εφημερίδα «Χρονόμετρο» της Καβάλας ο Θωμάς Σιμιτσής, αντιπρόσωπος του κλάδου στην Ομοσπονδία, με τη Συνεργασία Ανεξαρτήτων Σχημάτων .

Εως δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις Δ.Ο.Υ. της χώρας στο όνομα της αναδιοργάνωσης, την ίδια στιγμή που δεν έχει γίνει γνωστό με βάση ποιο σχέδιο θα γίνει αυτή η αναδιοργάνωση. Μιλώντας στο «Χ» ο αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία του κλάδου, Θωμάς Σιμιτσής, υπογραμμίζει ότι, χωρίς δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα και σωστές Δ.Ο.Υ. δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη. Παράλληλα περιγράφει την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στις εφορίες.

-