Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Η πρόταση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων για τις επόμενες κινήσεις της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

  Logo SAS  Facebook

29.08.2018

Η πρόταση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.)

για τις επόμενες κινήσεις της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιστεύει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να επαναφέρει με ουσιαστικό τρόπο την θεσμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, μακριά από τις αγκυλώσεις των κομματικών σκοπιμοτήτων. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, μιας και όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως η στείρα άρνηση και η κομματική πειθαρχία οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο. Όλες οι παρατάξεις πλέον βλέπουν ότι η διάσπαση του κλάδου είναι προ των πυλών.

Αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τις συνδικαλιστικές διευκολύνσεις των Γενικών Συμβούλων της Ομοσπονδίας και να ορθώσουμε ισχυρή διαπραγματευτική αντίσταση σε κάθε παράλογη διοικητική αλλαγή που βαπτίζεται ως μεταρρύθμιση. Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιέζει με επιμονή προς αυτήν την κατεύθυνση για αυτό και καλεί στις παρακάτω δράσεις :

Εκτύπωση

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων για την σχεδιαζόμενη σύνδεση μισθού, στοχοθεσίας και περιγραμμάτων θέσης

  Logo SAS  Facebook

 29.08.2018

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) για την σχεδιαζόμενη σύνδεση μισθού, στοχοθεσίας και περιγραμμάτων θέσης

Αναφορικά στο ζήτημα του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου, θεωρούμε πως η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. οφείλει να αναπτύξει συγκεκριμένη επιχειρηματολογία η οποία θα προτάξει τις δυσχέρειες εφαρμογής και τις στρεβλώσεις που θα επιφέρει η σύνδεση περιγραμμάτων θέσεως εργασίας με την ατομική στοχοθεσία και με τον μισθό. Οι προτάσεις-επιχειρήματα που ακολουθούν αφορούν πραγματικά γεγονότα και εμπειρίες των εργαζομένων πρώτης γραμμής.

Λανθασμένες ή βεβιασμένες αλλαγές, λειτουργούν αρνητικά όχι μόνο για τους εργαζομένους αλλά και για τους στόχους της Διοίκησης και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ληφθεί υπ' όψιν η άποψη των πρώτων.

Συγκεκριμένα :

Εκτύπωση

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής διορισθέντων εφοριακών υπαλλήλων Προκήρυξης Α.Σ.Ε.Π. 2Κ/2015 προς τον υπουργό Οικονομικών

Η παρακάτω επιστολή απεστάλη από την Συντονιστική Επιτροπής διορισθέντων εφοριακών υπαλλήλων Προκήρυξης Α.Σ.Ε.Π. 2Κ/2015 προς τον υπουργό Οικονομικών και με κοινοποίηση στον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.:

 

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Κοινοποίηση: Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή


Αθήνα, 06/08/2018


Κύριε υπουργέ,


Με θλίψη παρακολουθούμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών όπου οι
πυρκαγιές κατέστρεψαν ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι
πολύτιμη και μπροστά στην προάσπισή της δεν μπορεί να μπαίνει τίποτα άλλο.


Ωστόσο μέσα σε αυτό το κλίμα των γεγονότων μας γέμισε πολλά ερωτηματικά η
κίνηση του Υπουργείου Οικονομικών, του οποίου είστε πολιτικός επικεφαλής, να καταθέσει
τροπολογία η οποία αυξάνει έως και 60% τους μισθούς των διοικήσεων ΔΕΚΟ. Η
τροπολογία αποσύρθηκε λόγω της κατακραυγής από την αντιπολίτευση και την κοινή
γνώμη, αλλά οι απορίες μας παραμένουν.

Εκτύπωση

Επιστολή-Καταγγελία μελών του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή

Η παρακάτω επιστολή/καταγγελία απεστάλη από ενενήντα ένα (91) μέλη του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές στο Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. :

 

Μέλη του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ

Προς: Εθνική Αναλογιστική Αρχή

Σταδίου 29, Αθήνα, ΤΚ 10559

Τηλ:   210 3314100

Fax:   210 3314300

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΙΝ: Υπουργείο Εργασίας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Αιτία για την σύνταξη της παρούσας επιστολής αποτέλεσε ο πρόσφατος τρόπος διεξαγωγής των εκλογών του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, στις 27 και 28 Απριλίου 2018, στην Αθήνα. Απευθυνόμαστε σε εσάς ως νόμιμη Εποπτική Αρχή για θέματα νομιμότητας των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ (άρθρο 9 του ν. 3029/2002) προκειμένου να καταγγείλουμε την όλη διαδικασία ως μέλη του Ταμείου και προσδοκώντας από εσάς να προβείτε στις νόμιμες ενέργειες.

Εκτύπωση

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) για τις εκλογές του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

  Logo SAS  Facebook

06.08.2018

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) για τις εκλογές του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Με αφορμή την επιστολή-καταγγελία 91 συναδέλφων/μελών του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. προς την εποπτεύουσα ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, αναφορικά με τον παράτυπο τρόπο που διενεργήθηκαν οι εκλογές του Ταμείου, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω :

Πρόθεση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων είναι η επαναφορά δημοκρατικών μεθόδων και πρακτικών στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του κλάδου. Η Συνεργασία πιστεύει ότι αυτό θα αποτελέσει ένα εγγυητικό πλαίσιο για την ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους προς το συνδικαλιστικό κίνημα.

Γι’ αυτό, είναι προς όφελος όλων των παρατάξεων να συμβάλλουν σ’ αυτήν την κατεύθυνση και είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί κλίμα ενότητας στην Ομοσπονδία μας. Κάθε δράση που αποσκοπεί στο βόλεμα ημετέρων επιφέρει άμεσα αντίδραση των υπολοίπων/όσων θίγονται.

Ως εκ τούτου, καλούμε :