Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Ανακοίνωση της Σ.Α.Σ. για την επικοινωνία του νέου μισθολογίου

 Logo SAS Facebook

15 Νοεμβρίου 2018

Οι εξελίξεις για το νέο μισθολόγιο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς

Στις 07.11.2018 δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση Δ.Π.Δ.Υ.Κ.Υ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1164868, με την οποία ανατίθεται στην Ανώνυμη Εταιρεία PITCH έργο με αντικείμενο την “Ανάθεση δράσεων ενίσχυσης των επικοινωνιακών δυνατοτήτων της Α.Α.Δ.Ε.” συνολικού κόστους 23.250,00 €.

Η απόφαση αυτή επικεντρώνεται στην ενίσχυση της επικοινωνίας της Α.Α.Δ.Ε. προς τους εργαζομένους αυτής, προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο. Είναι δηλαδή εκπεφρασμένη η θέση της Α.Α.Δ.Ε. για άμεση εφαρμογή της σύνδεσης του μισθού με τα περιγράμματα θέσεων.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιστεύει ότι η Ομοσπονδία έπρεπε να έχει ήδη αντιδράσει σε αυτήν την απόφαση καθώς για μία φορά ανατίθενται θέματα που αφορούν τον κλάδο σε εξωτερικούς συμβούλους και μάλιστα για ένα θέμα που καθολικά η Ομοσπονδία διαφωνεί (ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει).

Εκτύπωση

Εκλογές Υπηρεσιακών συμβουλίων 2018

 Logo SAS Facebook

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών,

από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, στέκεται:

 • ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ των κομματικών δεσμεύσεων και της υποταγής

 • ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους συναδέλφους για τη δήθεν “ανεξαρτησία” τους, προσθέτοντας στον τίτλο τους τη λέξη “ανεξάρτητος” ενώ κάθε μέρα τρέχουν πίσω από τα κομματικά αφεντικά τους

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Α.Σ.)

 • Δεν υποστηρίζεται και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα κόμμα.

 • Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, με κοινές αποφάσεις των μελών της.

 • Εφαρμόζει το σύστημα της κυκλικότητας ώστε κανένας εκπρόσωπός της να μην είναι αιώνιος συνδικαλιστής με σκοπό την απαλλαγή από τα εργασιακά του καθήκοντα.

 • Παίρνει αποφάσεις για το συμφέρον των συναδέλφων και όχι για εξαργύρωση κομματικών γραμματίων.

 • Είναι η μόνη παράταξη που έχει υποβάλει στην Ομοσπονδία και στην Υπηρεσιακή Ηγεσία ολοκληρωμένες φορολογικές προτάσεις, όπως επίσης και προτάσεις για τα προβλήματα του κλάδου, που με χαρά μας βλέπουμε να υιοθετούνται και από τις άλλες παρατάξεις, προφανώς ελλείψει δικών τους.

Εκτύπωση

Ανακοίνωση για τη μισθολογική εξομοίωση

 Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

01 Νοεμβρίου 2018

 

Μισθολογική εξομοίωση εργαζομένων στo Υπ. Οικονομικών και την Α.Α.Δ.Ε.

Με τον Νόμο 4569/2018 ψηφίστηκε η πολυπόθητη μισθολογική εξομοίωση των εργαζομένων  στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευομένων από αυτό Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) καθώς και του διοικητικού προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.).

Σαφέστατα αποτελεί την άρση μιας κατάφορης αδικίας απέναντι σε μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων που για πολύ καιρό αγωνίστηκαν με το σύνθημα “ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ”. Χαιρετίζουμε τον αγώνα για το αυτονόητο των νέων αυτών συναδέλφων και τους συγχαίρουμε για την επιτυχία των πολύμηνων προσπαθειών και πιέσεών τους.

Σκοπός της παρούσας ανακοίνωσης δεν είναι να υποβιβάσει το ρόλο και τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας. Έστω και καθυστερημένα -ως συνήθως-, η Ομοσπονδία έπαιξε το ρόλο της στην ψήφιση της εξομοίωσης. Ωστόσο είναι αδιανόητο να μην στηλιτεύσουμε τη συμπεριφορά των κομματικών παρατάξεων που σαν όρνεα που μύρισαν αίμα έτρεξαν να κατασπαράξουν και να επωφεληθούν της μεγάλης προσπάθειας των συναδέλφων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. όπου με βαρύγδουπες εκφράσεις του τύπου «Πρόκειται για μία Νίκη, που οφείλεται αποκλειστικά στην αγωνιστικότητα και στην ενότητα του κλάδου μας και των συναδέλφων!!!!» καθώς και «Για εμάς, είναι πρώτα ο ΚΛΑΔΟΣ και τα συμφέροντα των  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!!», προσπάθησε να εξαργυρώσει τα πολιτικά οφέλη του σχεδόν μοναχικού αγώνα των συναδέλφων της 2Κ/2015 και των μεταταχθέντων ή διορισμένων συναδέλφων με ειδικές διατάξεις. Τρανταχτό παράδειγμα των ανωτέρω αποτελούν:

Εκτύπωση

Ανακοίνωση της Σ.Α.Σ. για τον τρόπο χρέωσης των εντολών

 Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

16 Οκτωβρίου 2018

Τελικά ως κλάδος θέλουμε αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες;

H Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.09.2018 πρότεινε να ζητηθεί από την ηγεσία της Α.Α.Δ.Ε. να ανατίθενται οι εντολές ελέγχου με τυχαίο τρόπο και να τηρούνται αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο ολοκλήρωσής τους (ανακοίνωση 15 Σεπτεμβρίου 2018, www.sas-eforiakon.gr). Την πρόταση αυτή δεν στήριξε τόσο η ΔΑΚΕ όσο και η ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) και οριακά δεν υπερψηφίστηκε. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον Δεκέμβριο του 2017 στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλονίκης/Κιλκίς/Χαλκιδικής και Γενικός Σύμβουλος της ΔΑΚΕ δήλωσε -όπως είναι καταγεγραμμένο-, ότι «… εμείς (ΔΑΚΕ) εμπιστευόμαστε την κρίση των προϊσταμένων στον τρόπο που χρεώνουν τις εντολές…».

Η Συνεργασία πιστεύει ότι η πρόταση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για να εδραιωθεί ένα περιβάλλον αξιοκρατίας στις υπηρεσίες μας, εάν βέβαια κάτι τέτοιο επιθυμούμε ως κλάδος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ελεγκτές έχουν “χρεωθεί” εντολές με όχι και τόσο δίκαιο τρόπο ενώ πολλές από τις υποθέσεις αυτές παραγράφονται στο τέλος του έτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευθύνη που τους βαραίνει.

Αν αναλογιστούμε και την ιδιαίτερα μεγάλη πίεση που ασκείται από τις διοικήσεις των υπηρεσιών προς τους ελεγκτές να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις τους (εφαρμόζοντας ουσιαστικά την ατομική αξιολόγηση) γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο το αίτημα για ανάθεση εντολών με τυχαίο τρόπο. Εκφράσεις όπως “αν δεν ολοκληρώσεις αυτές τις υποθέσεις θα φύγεις από ελεγκτής” ή “αν δεν επισπεύσεις την επιστροφή θα τα καταβάλλεις από την τσέπη σου” και όχι μόνο είναι συχνές το τελευταίο διάστημα.

Εκτύπωση

Επιστολή προς Υπουργείο Εργασίας σχετικά με το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

 Logo SAS Facebook

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος

τηλ. 6977-770843

e-mail : gtsagkarakis_2006@yahoo.gr

Χουνουζίδης Κωνσταντίνος

τηλ. 6974-603920

e-mail : kchoun@yandex.com

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

10 Οκτωβρίου 2018

Προς :

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης

Δ/νση Πρόσθετης και Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τμήμα Εσωτερικής Νομοθεσίας Επαγγ. Ασφάλισης

Υπ’ όψιν κ. Π. Δρίβα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίηση :

1) Εθνική Αναλογιστική Αρχή

Υπ’ όψιν Προέδρου κας Ευφ. Κουσκουνά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2) Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3) Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Θέμα : “Ενημέρωση σχετικά με την επιστολή της Διοίκησης του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. ως προς την ορθή τήρηση του καταστατικού για τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Ταμείου”

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Αναφορικά στην επιστολή υπ’ αριθμ. πρωτ. 309/18.09.2018 της Διοίκησης του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. σχετικά με τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Ταμείου, σας αναφέρουμε τα κάτωθι :

1. Η Διοίκηση του Ταμείου αναφέρει αυτολεξεί : “…. Κανένα μέλος δεν αποκλείστηκε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης από τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία δεδομένου ότι η σχετική προκήρυξη διεξαγωγής των εκλογών αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ταμείου στις 12.4.2018, δέκα τέσσερις (14) ημέρες πριν την διενέργεια των αρχαιρεσιών. Η εν λόγω προκήρυξη απεστάλη στις 3.861 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτει το Ταμείο στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ασφαλισμένων Μελών του και έχουν δηλωθεί από τα κύρια ασφαλισμένα μέλη αυτού (άρθρο 6, παρ. 7 & 8 Καταστατικού), ενώ παράλληλα αναρτήθηκε σε πλείστα σημεία χώρων εργασίας των μελών του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ και στα γραφεία του Ταμείου εντός των προβλεπόμενων χρόνων. Τέλος, ενημερώθηκε εγκαίρως δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (12.4.2018 και ώρα 10:52) και η ΠΟΕ-ΔΟΥ και μάλιστα το θέμα συζητήθηκε στα αρμόδια όργανά της”.

Από ενημέρωση που έγινε σε εμάς -από εγγεγραμμένα μέλη του Ταμείου- διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός συναδέλφων/μελών, που ενώ είχαν δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στις αιτήσεις εγγραφής τους, δεν έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα για τις εκλογές του Απριλίου 2018. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τρία (3) e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Oι συνάδελφοι αυτοί έλαβαν το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα από το Ταμείο στις 21 Μαΐου, προφανώς μετά την σχετική αναστάτωση.

Επίσης ενδεικτικά σας αναφέρουμε ακόμα δύο περιπτώσεις, το e-mail του Γενικού Συμβούλου της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. gtsagkarakis_2006@yahoo.gr, αλλά και το e-mail του Συλλόγου Ανατολικής Κρήτης sedakritis@gmail.com, που ενώ λάμβαναν και λαμβάνουν κανονικά όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα από το ταμείο, ως διά μαγείας δεν έχουν λάβει το μήνυμα που αφορούσε τις εκλογές του Απριλίου 2018. Το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. συγκεκριμένα είχε στείλει έξι (6) e-mail για την ανασύσταση του Ταμείου στις 03.04.2017, 28.04.2017, 25.05.2017, 09.07.2017, 02.10.2017 και 11.10.2017 και επίσης είχε στείλει e-mail για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες στις 18.01.2018. Τέλος, αφού παρέλειψε το επίμαχο μήνυμα για τις εκλογές έστειλε και ένα μήνυμα μετά τις εκλογές στις 21.05.2018 που το έλαβαν.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. (Σεπτέμβριος 2018), ανέφερε ότι αρκετά μέλη δεν είχαν δηλώσει στην αίτηση εγγραφής τους κάποιο e-mail επικοινωνίας και ότι μερικά e-mail που είχαν δηλωθεί ήταν λάθος, για αυτό και δεν ενημερώθηκαν αυτά τα μέλη. Άρα όντως αρκετά μέλη δεν είχαν ενημέρωση για τις εκλογές.

2. Γεννάται το ερώτημα, για ποιον λόγο το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. δεν άρχισε την επικαιροποίηση των e-mail των μελών του (αυτών που δεν είχε καθώς και αυτών που ήταν λάθος καταχωρημένα είτε στην αίτηση των μελών είτε στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ασφαλισμένων Μελών) πριν τις εκλογές του Απριλίου 2018, αφού ήδη είχε στείλει αρκετά e-mail στα μέλη του και γνώριζε ποιά δεν είχαν δηλωμένο e-mail αλλά και ποια από αυτά δεν λάμβαναν τα e-mail διότι επέστρεφαν πίσω ως λάθος ηλεκτρονική διεύθυνση; Γιατί αυτήν την επικαιροποίηση άρχισε να την κάνει μετά τις πρόσφατες εκλογές κι όχι πριν από αυτές;