Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Η θέση της Σ.Α.Σ. για τη “διαβούλευση” της Α.Α.Δ.Ε. αναφορικά στην αξιολόγηση

 Logo SAS Facebook

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Μαλιβίτσης Νικόλαος (6939-846206)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

15 Δεκεμβρίου 2018

Προς :

 1. Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.

κο Πιτσιλή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">gov.office@aade.gr

2.Δημόσια Διαβούλευση για την Αξιολόγηση

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. '; document.getElementById('cloak97645').innerHTML += ''+addy_text97645+'<\/a>'; //-->

Κοινοποίηση :

1. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θέμα : “Η θέση μας για τη “διαβούλευση” της Α.Α.Δ.Ε. αναφορικά στην αξιολόγηση”

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.Α.Δ.Ε. που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, τίθεται από 04.12.2018 σε δημόσια “διαβούλευση” το νέο σύστημα αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με επίκεντρο, σύμφωνα με την ίδια, τις ανάγκες του υπαλλήλου, την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη. Με τις επιδιωκόμενες αλλαγές -πάντα σύμφωνα με τη διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε.-, επιδιώκεται να τροποποιηθεί η υφιστάμενη δομή διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού που πλήττεται από τις παθογένειες του παρελθόντος. Η “διαβούλευση” λήγει τις επόμενες ημέρες. Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.), δεν μπορεί να μην πάρει θέση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, την στιγμή μάλιστα που η αξιολόγηση αυτή αποτελεί έναν συνδετικό κρίκο για την σύνδεση μισθών με τα περιγράμματα θέσης, σύμφωνα με την ίδια την Α.Α.Δ.Ε.. Είναι αλήθεια ότι η φρασεολογία της ανακοίνωσης -προσωρινά- μας έκανε να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε χώρα του ευρωπαϊκού βορρά, όπου απλά τελειοποιούνται οι ήδη πολύ αποτελεσματικές υφιστάμενες διαδικασίες. Προσωρινά όμως.

Είναι άξιο απορίας για όλους τους υπαλλήλους πως είναι δυνατόν η διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. να εθελοτυφλεί και να μην μπορεί να δει την αλήθεια. Πως είναι δυνατόν να μην δείχνει θάρρος προχωρώντας σε μια ελάχιστη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων;

Έχοντας στο μυαλό μας ότι η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων είναι υπέρμαχος μίας ουσιαστικής αξιολόγησης προς όφελος του συνόλου, θα δούμε βήμα προς βήμα αν η διαδικασία της “διαβούλευσης” βασίζεται στις βέλτιστες πρακτικές προηγμένων φορολογικών διοικήσεων, όπως επικαλείται συνεχώς η Α.Α.Δ.Ε..

Εκτύπωση

Επιστολή της Σ.Α.Σ. σχετικά με την εργασιακή καθημερινότητα στα τμήματα ελέγχου

 Logo SAS Facebook

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Μαλιβίτσης Νικόλαος (6939-846206)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

02 Δεκεμβρίου 2018

Προς :

          1. Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.

κο Πιτσιλή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2. Φορ. Περιφέρεια Αθηνών

(Υπ’ όψιν κας Γιώτη)

for.per.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3. Φορ. Περιφέρεια Πειραιώς

(Υπ’ όψιν κου Μπάρκουλα)

fpp@1947.syzefxis.gov.gr

4. Φορ. Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

(Υπ’ όψιν κου Τυροβούζη)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5. Φορ. Περιφέρεια Πατρών

(Υπ’ όψιν κου Κοντογιάννη)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. /

for.per.patron@2705.syzefxis.gov.gr

Κοινοποίηση :

       1. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θέμα : “Η εργασιακή καθημερινότητα στα τμήματα ελέγχου

 Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Μέσα από την παρούσα επιστολή, η οποία έχει ως αποδέκτη τόσο τη Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. όσο και τους εργαζομένους, θα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε σε μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μας που ασχολούνται με θέματα ελέγχων.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) θεωρεί ότι η εργασιακή καθημερινότητα στις υπηρεσίες μας πρέπει επιτέλους να περιβληθεί από ένα σοβαρό κανονιστικό πλαίσιο που να εμπνέει στους συναδέλφους αίσθημα ασφάλειας, να παρέχει ίσες ευκαιρίες, να διέπεται από τις αρχές της δικαιοσύνης και της νομιμότητας και να είναι αποτελεσματικό. Αυτά δηλαδή που επικοινωνιακά προβάλλει η Α.Α.Δ.Ε. χωρίς όμως έως σήμερα να τα έχει κάνει πράξη.

Δυστυχώς στις περισσότερες υπηρεσίες της χώρας τα μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Χωρίς να παραγνωρίζουμε την αγωνία των προϊσταμένων, των διευθυντών, της Περιφέρειας και της Α.Α.Δ.Ε. για την είσπραξη των εσόδων του προϋπολογισμού, παρότι δεν συμφωνούμε με την κατανομή του, πιστεύουμε ότι η λανθασμένη διαχείριση του προσωπικού δεν παρέχει καμμία εγγύηση τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο κυρίως για την αξιοκρατία που ευαγγελίζεται η Α.Α.Δ.Ε..

Εκτύπωση

Ανακοίνωση της Σ.Α.Σ. για την επικοινωνία του νέου μισθολογίου

 Logo SAS Facebook

15 Νοεμβρίου 2018

Οι εξελίξεις για το νέο μισθολόγιο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς

Στις 07.11.2018 δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση Δ.Π.Δ.Υ.Κ.Υ. Α.Α.Δ.Ε. Α 1164868, με την οποία ανατίθεται στην Ανώνυμη Εταιρεία PITCH έργο με αντικείμενο την “Ανάθεση δράσεων ενίσχυσης των επικοινωνιακών δυνατοτήτων της Α.Α.Δ.Ε.” συνολικού κόστους 23.250,00 €.

Η απόφαση αυτή επικεντρώνεται στην ενίσχυση της επικοινωνίας της Α.Α.Δ.Ε. προς τους εργαζομένους αυτής, προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο. Είναι δηλαδή εκπεφρασμένη η θέση της Α.Α.Δ.Ε. για άμεση εφαρμογή της σύνδεσης του μισθού με τα περιγράμματα θέσεων.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιστεύει ότι η Ομοσπονδία έπρεπε να έχει ήδη αντιδράσει σε αυτήν την απόφαση καθώς για μία φορά ανατίθενται θέματα που αφορούν τον κλάδο σε εξωτερικούς συμβούλους και μάλιστα για ένα θέμα που καθολικά η Ομοσπονδία διαφωνεί (ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει).

Εκτύπωση

Εκλογές Υπηρεσιακών συμβουλίων 2018

 Logo SAS Facebook

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών,

από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, στέκεται:

 • ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ των κομματικών δεσμεύσεων και της υποταγής

 • ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους συναδέλφους για τη δήθεν “ανεξαρτησία” τους, προσθέτοντας στον τίτλο τους τη λέξη “ανεξάρτητος” ενώ κάθε μέρα τρέχουν πίσω από τα κομματικά αφεντικά τους

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Α.Σ.)

 • Δεν υποστηρίζεται και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα κόμμα.

 • Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, με κοινές αποφάσεις των μελών της.

 • Εφαρμόζει το σύστημα της κυκλικότητας ώστε κανένας εκπρόσωπός της να μην είναι αιώνιος συνδικαλιστής με σκοπό την απαλλαγή από τα εργασιακά του καθήκοντα.

 • Παίρνει αποφάσεις για το συμφέρον των συναδέλφων και όχι για εξαργύρωση κομματικών γραμματίων.

 • Είναι η μόνη παράταξη που έχει υποβάλει στην Ομοσπονδία και στην Υπηρεσιακή Ηγεσία ολοκληρωμένες φορολογικές προτάσεις, όπως επίσης και προτάσεις για τα προβλήματα του κλάδου, που με χαρά μας βλέπουμε να υιοθετούνται και από τις άλλες παρατάξεις, προφανώς ελλείψει δικών τους.

Εκτύπωση

Ανακοίνωση για τη μισθολογική εξομοίωση

 Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

01 Νοεμβρίου 2018

 

Μισθολογική εξομοίωση εργαζομένων στo Υπ. Οικονομικών και την Α.Α.Δ.Ε.

Με τον Νόμο 4569/2018 ψηφίστηκε η πολυπόθητη μισθολογική εξομοίωση των εργαζομένων  στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευομένων από αυτό Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) καθώς και του διοικητικού προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.).

Σαφέστατα αποτελεί την άρση μιας κατάφορης αδικίας απέναντι σε μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων που για πολύ καιρό αγωνίστηκαν με το σύνθημα “ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ”. Χαιρετίζουμε τον αγώνα για το αυτονόητο των νέων αυτών συναδέλφων και τους συγχαίρουμε για την επιτυχία των πολύμηνων προσπαθειών και πιέσεών τους.

Σκοπός της παρούσας ανακοίνωσης δεν είναι να υποβιβάσει το ρόλο και τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας. Έστω και καθυστερημένα -ως συνήθως-, η Ομοσπονδία έπαιξε το ρόλο της στην ψήφιση της εξομοίωσης. Ωστόσο είναι αδιανόητο να μην στηλιτεύσουμε τη συμπεριφορά των κομματικών παρατάξεων που σαν όρνεα που μύρισαν αίμα έτρεξαν να κατασπαράξουν και να επωφεληθούν της μεγάλης προσπάθειας των συναδέλφων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. όπου με βαρύγδουπες εκφράσεις του τύπου «Πρόκειται για μία Νίκη, που οφείλεται αποκλειστικά στην αγωνιστικότητα και στην ενότητα του κλάδου μας και των συναδέλφων!!!!» καθώς και «Για εμάς, είναι πρώτα ο ΚΛΑΔΟΣ και τα συμφέροντα των  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!!», προσπάθησε να εξαργυρώσει τα πολιτικά οφέλη του σχεδόν μοναχικού αγώνα των συναδέλφων της 2Κ/2015 και των μεταταχθέντων ή διορισμένων συναδέλφων με ειδικές διατάξεις. Τρανταχτό παράδειγμα των ανωτέρω αποτελούν: