Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Κινητοποίηση για την μισθολογική εξομοίωση συναδέλφων

  Logo SAS  Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

12.09.2018

Κινητοποίηση για την μισθολογική εξομοίωση συναδέλφων

Με αφορμή τις προαναγγελθείσες προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες μας, θεωρούμε πως είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης επίλυσης του θέματος της μισθολογικής εξομοίωσης των συναδέλφων -που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά-, πριν προστεθούν σε αυτούς και όσοι διοριστούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι καιρός πιά να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος των συναδέλφων μας.

Εκτύπωση

Ενημέρωση αναφορικά στις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) και της ΔΑΣ

  Logo SAS  Facebook

Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

11 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση αναφορικά στις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) και της ΔΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι ανακοινώσεις των δύο βαθειά κομματικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΣΥΕ και ΔΑΣ, τα φερέφωνα δηλαδή του πάλαι ποτέ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Κ.Κ.Ε. αντίστοιχα) στις 6 Σεπτεμβρίου κατηγορούν την Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων για μικροπολιτική, λαϊκισμό, τακτική με σκοπιμότητα, υπόθαλψη του πολιτικού κατεστημένου κ.λ.π.. Τελικά φαίνεται ότι απλά κάνουμε σωστά την δουλειά μας.

Ανακοίνωση της ΔΗΣΣΥΕ (ΠΑΣΟΚ Εφοριακών)

Θα παρακαλούσαμε όλους τους συναδέλφους να διαβάσουν στην ιστοσελίδα μας sas-eforiakon.gr στην ενότητα “Ανακοινώσεις Συνεργασίας” την ανακοίνωσή της 06.08.2018 για το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., όπου μία μέση τετραμελής οικογένεια καταβάλλει συνδρομές από το υστέρημα της περίπου 300 ευρώ ετησίως, χωρίς να απολαμβάνει ουσιαστικές παροχές όταν πρόκειται για οικογένειες που ζουν στην περιφέρεια. Στην ανακοίνωση αυτή (που είναι απόρροια επιστολής/καταγγελίας μελών του Ταμείου προς της Εθνική Αναλογιστική Αρχή, για έλεγχο των πρόσφατων αρχαιρεσιών), αναφερόμαστε σε δύο ξεκάθαρες παραβάσεις του καταστατικού αναφορικά στον τρόπο διενέργειας των εκλογών του Ταμείου αυτού, οι οποίες έγιναν εν κρυπτώ και χωρίς τη συμμετοχή μελών εκτός Αττικής. Στη συνέχεια σας παρακαλούμε να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ στην ιστοσελίδα της, με την οποία καταφέρεται εναντίον της Συνεργασίας για την ανακοίνωσή της (για όποιον έχει αμφιβολίες για το τι ειπώθηκε στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο (Ιούλ. 2018) μπορεί να ζητήσει τα πρακτικά του (ειδικότερα στη σελ. 78) για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ή να του τα στείλουμε εμείς αν δυσκολευτεί).

Εκτύπωση

Η πρόταση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων για τις επόμενες κινήσεις της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

  Logo SAS  Facebook

29.08.2018

Η πρόταση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.)

για τις επόμενες κινήσεις της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιστεύει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να επαναφέρει με ουσιαστικό τρόπο την θεσμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, μακριά από τις αγκυλώσεις των κομματικών σκοπιμοτήτων. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, μιας και όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως η στείρα άρνηση και η κομματική πειθαρχία οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο. Όλες οι παρατάξεις πλέον βλέπουν ότι η διάσπαση του κλάδου είναι προ των πυλών.

Αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τις συνδικαλιστικές διευκολύνσεις των Γενικών Συμβούλων της Ομοσπονδίας και να ορθώσουμε ισχυρή διαπραγματευτική αντίσταση σε κάθε παράλογη διοικητική αλλαγή που βαπτίζεται ως μεταρρύθμιση. Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων πιέζει με επιμονή προς αυτήν την κατεύθυνση για αυτό και καλεί στις παρακάτω δράσεις :

Εκτύπωση

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων για την σχεδιαζόμενη σύνδεση μισθού, στοχοθεσίας και περιγραμμάτων θέσης

  Logo SAS  Facebook

 29.08.2018

Η θέση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) για την σχεδιαζόμενη σύνδεση μισθού, στοχοθεσίας και περιγραμμάτων θέσης

Αναφορικά στο ζήτημα του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου, θεωρούμε πως η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. οφείλει να αναπτύξει συγκεκριμένη επιχειρηματολογία η οποία θα προτάξει τις δυσχέρειες εφαρμογής και τις στρεβλώσεις που θα επιφέρει η σύνδεση περιγραμμάτων θέσεως εργασίας με την ατομική στοχοθεσία και με τον μισθό. Οι προτάσεις-επιχειρήματα που ακολουθούν αφορούν πραγματικά γεγονότα και εμπειρίες των εργαζομένων πρώτης γραμμής.

Λανθασμένες ή βεβιασμένες αλλαγές, λειτουργούν αρνητικά όχι μόνο για τους εργαζομένους αλλά και για τους στόχους της Διοίκησης και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ληφθεί υπ' όψιν η άποψη των πρώτων.

Συγκεκριμένα :

Εκτύπωση

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής διορισθέντων εφοριακών υπαλλήλων Προκήρυξης Α.Σ.Ε.Π. 2Κ/2015 προς τον υπουργό Οικονομικών

Η παρακάτω επιστολή απεστάλη από την Συντονιστική Επιτροπής διορισθέντων εφοριακών υπαλλήλων Προκήρυξης Α.Σ.Ε.Π. 2Κ/2015 προς τον υπουργό Οικονομικών και με κοινοποίηση στον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.:

 

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Κοινοποίηση: Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή


Αθήνα, 06/08/2018


Κύριε υπουργέ,


Με θλίψη παρακολουθούμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών όπου οι
πυρκαγιές κατέστρεψαν ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι
πολύτιμη και μπροστά στην προάσπισή της δεν μπορεί να μπαίνει τίποτα άλλο.


Ωστόσο μέσα σε αυτό το κλίμα των γεγονότων μας γέμισε πολλά ερωτηματικά η
κίνηση του Υπουργείου Οικονομικών, του οποίου είστε πολιτικός επικεφαλής, να καταθέσει
τροπολογία η οποία αυξάνει έως και 60% τους μισθούς των διοικήσεων ΔΕΚΟ. Η
τροπολογία αποσύρθηκε λόγω της κατακραυγής από την αντιπολίτευση και την κοινή
γνώμη, αλλά οι απορίες μας παραμένουν.