Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Ανακοίνωση της Σ.Α.Σ. για τον τρόπο χρέωσης των εντολών

 Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

16 Οκτωβρίου 2018

Τελικά ως κλάδος θέλουμε αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες;

H Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.09.2018 πρότεινε να ζητηθεί από την ηγεσία της Α.Α.Δ.Ε. να ανατίθενται οι εντολές ελέγχου με τυχαίο τρόπο και να τηρούνται αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο ολοκλήρωσής τους (ανακοίνωση 15 Σεπτεμβρίου 2018, www.sas-eforiakon.gr). Την πρόταση αυτή δεν στήριξε τόσο η ΔΑΚΕ όσο και η ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΣΥΕ) και οριακά δεν υπερψηφίστηκε. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον Δεκέμβριο του 2017 στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλονίκης/Κιλκίς/Χαλκιδικής και Γενικός Σύμβουλος της ΔΑΚΕ δήλωσε -όπως είναι καταγεγραμμένο-, ότι «… εμείς (ΔΑΚΕ) εμπιστευόμαστε την κρίση των προϊσταμένων στον τρόπο που χρεώνουν τις εντολές…».

Η Συνεργασία πιστεύει ότι η πρόταση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για να εδραιωθεί ένα περιβάλλον αξιοκρατίας στις υπηρεσίες μας, εάν βέβαια κάτι τέτοιο επιθυμούμε ως κλάδος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ελεγκτές έχουν “χρεωθεί” εντολές με όχι και τόσο δίκαιο τρόπο ενώ πολλές από τις υποθέσεις αυτές παραγράφονται στο τέλος του έτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευθύνη που τους βαραίνει.

Αν αναλογιστούμε και την ιδιαίτερα μεγάλη πίεση που ασκείται από τις διοικήσεις των υπηρεσιών προς τους ελεγκτές να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις τους (εφαρμόζοντας ουσιαστικά την ατομική αξιολόγηση) γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο το αίτημα για ανάθεση εντολών με τυχαίο τρόπο. Εκφράσεις όπως “αν δεν ολοκληρώσεις αυτές τις υποθέσεις θα φύγεις από ελεγκτής” ή “αν δεν επισπεύσεις την επιστροφή θα τα καταβάλλεις από την τσέπη σου” και όχι μόνο είναι συχνές το τελευταίο διάστημα.

Εκτύπωση

Επιστολή προς Υπουργείο Εργασίας σχετικά με το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

 Logo SAS Facebook

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος

τηλ. 6977-770843

e-mail : gtsagkarakis_2006@yahoo.gr

Χουνουζίδης Κωνσταντίνος

τηλ. 6974-603920

e-mail : kchoun@yandex.com

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

10 Οκτωβρίου 2018

Προς :

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης

Δ/νση Πρόσθετης και Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τμήμα Εσωτερικής Νομοθεσίας Επαγγ. Ασφάλισης

Υπ’ όψιν κ. Π. Δρίβα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίηση :

1) Εθνική Αναλογιστική Αρχή

Υπ’ όψιν Προέδρου κας Ευφ. Κουσκουνά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2) Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3) Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Θέμα : “Ενημέρωση σχετικά με την επιστολή της Διοίκησης του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. ως προς την ορθή τήρηση του καταστατικού για τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Ταμείου”

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Αναφορικά στην επιστολή υπ’ αριθμ. πρωτ. 309/18.09.2018 της Διοίκησης του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. σχετικά με τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Ταμείου, σας αναφέρουμε τα κάτωθι :

1. Η Διοίκηση του Ταμείου αναφέρει αυτολεξεί : “…. Κανένα μέλος δεν αποκλείστηκε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης από τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία δεδομένου ότι η σχετική προκήρυξη διεξαγωγής των εκλογών αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ταμείου στις 12.4.2018, δέκα τέσσερις (14) ημέρες πριν την διενέργεια των αρχαιρεσιών. Η εν λόγω προκήρυξη απεστάλη στις 3.861 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτει το Ταμείο στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ασφαλισμένων Μελών του και έχουν δηλωθεί από τα κύρια ασφαλισμένα μέλη αυτού (άρθρο 6, παρ. 7 & 8 Καταστατικού), ενώ παράλληλα αναρτήθηκε σε πλείστα σημεία χώρων εργασίας των μελών του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ και στα γραφεία του Ταμείου εντός των προβλεπόμενων χρόνων. Τέλος, ενημερώθηκε εγκαίρως δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (12.4.2018 και ώρα 10:52) και η ΠΟΕ-ΔΟΥ και μάλιστα το θέμα συζητήθηκε στα αρμόδια όργανά της”.

Από ενημέρωση που έγινε σε εμάς -από εγγεγραμμένα μέλη του Ταμείου- διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός συναδέλφων/μελών, που ενώ είχαν δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στις αιτήσεις εγγραφής τους, δεν έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα για τις εκλογές του Απριλίου 2018. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τρία (3) e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Oι συνάδελφοι αυτοί έλαβαν το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα από το Ταμείο στις 21 Μαΐου, προφανώς μετά την σχετική αναστάτωση.

Επίσης ενδεικτικά σας αναφέρουμε ακόμα δύο περιπτώσεις, το e-mail του Γενικού Συμβούλου της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">gtsagkarakis_2006@yahoo.gr, αλλά και το e-mail του Συλλόγου Ανατολικής Κρήτης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">sedakritis@gmail.com, που ενώ λάμβαναν και λαμβάνουν κανονικά όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα από το ταμείο, ως διά μαγείας δεν έχουν λάβει το μήνυμα που αφορούσε τις εκλογές του Απριλίου 2018. Το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. συγκεκριμένα είχε στείλει έξι (6) e-mail για την ανασύσταση του Ταμείου στις 03.04.2017, 28.04.2017, 25.05.2017, 09.07.2017, 02.10.2017 και 11.10.2017 και επίσης είχε στείλει e-mail για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες στις 18.01.2018. Τέλος, αφού παρέλειψε το επίμαχο μήνυμα για τις εκλογές έστειλε και ένα μήνυμα μετά τις εκλογές στις 21.05.2018 που το έλαβαν.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. (Σεπτέμβριος 2018), ανέφερε ότι αρκετά μέλη δεν είχαν δηλώσει στην αίτηση εγγραφής τους κάποιο e-mail επικοινωνίας και ότι μερικά e-mail που είχαν δηλωθεί ήταν λάθος, για αυτό και δεν ενημερώθηκαν αυτά τα μέλη. Άρα όντως αρκετά μέλη δεν είχαν ενημέρωση για τις εκλογές.

2. Γεννάται το ερώτημα, για ποιον λόγο το Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. δεν άρχισε την επικαιροποίηση των e-mail των μελών του (αυτών που δεν είχε καθώς και αυτών που ήταν λάθος καταχωρημένα είτε στην αίτηση των μελών είτε στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ασφαλισμένων Μελών) πριν τις εκλογές του Απριλίου 2018, αφού ήδη είχε στείλει αρκετά e-mail στα μέλη του και γνώριζε ποιά δεν είχαν δηλωμένο e-mail αλλά και ποια από αυτά δεν λάμβαναν τα e-mail διότι επέστρεφαν πίσω ως λάθος ηλεκτρονική διεύθυνση; Γιατί αυτήν την επικαιροποίηση άρχισε να την κάνει μετά τις πρόσφατες εκλογές κι όχι πριν από αυτές;

Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.09.2018

 Logo SAS Facebook

27.09.2018

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.09.2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αμέσως παρακάτω  θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε ξεχωριστές ανακοινώσεις για κάποια θέματα που θεωρούμε ότι χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση.

Σε γενικές γραμμές εκδηλώθηκε ικανοποίηση για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε -και οδεύει προς ψήφιση από την βουλή- για την εξομοίωση των συναδέλφων που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ιδανική καθώς δεν προβλέπει εξομοίωση για όσους αναμένεται να διοριστούν στον κλάδο στο μέλλον (αισιοδοξούμε ότι θα αλλάξει η ακριβής διατύπωση του, έτσι ώστε να περιλαμβάνει και τους μελλοντικούς συναδέλφους πριν την ψήφισή του) επίσης δεν προβλέπει την καταβολή της προσωπικής διαφοράς αναδρομικά. Όμως είναι μία θετική εξέλιξη –εφ’ όσον βέβαια ψηφιστεί- καθώς αποκαθίσταται μισθολογική δικαιοσύνη μετά από πολυετή αγώνα. Δίνεται έτσι μία προσωρινή παράταση της μισθολογικής σύνδεσης με τα περιγράμματα, λύση που προσπαθούσε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. έντεχνα να καθιερώσει χωρίς την καταβολή της προσωπικής διαφοράς, γι’ αυτό και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ την καταγράφει ως επιτυχία.

Έντονη ανησυχία εκδηλώθηκε για την μη ψήφιση των διατάξεων για την ποινική-αστική ευθύνη και την κακή διαχείριση των παραγραφόμενων υποθέσεων, καθώς οι ελεγκτές είναι ανάστατοι όσο πλησιάζει το τέλος του έτους. Επίσης, για μία φορά ακόμα αναφέρθηκε η εμμονή της ηγεσίας της Α.Α.Δ.Ε. -σε αρμονία με την πολιτική ηγεσία- για την αναγκαιότητα σύνδεσης μισθού με τα περιγράμματα θέσης.

Εκτύπωση

Προτάσεις της Συνεργασίας πριν το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 19.09.2018

 Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

17 Σεπτεμβρίου 2018

Προτάσεις για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 19.09.2018 

    1. Προτείνουμε να δημιουργηθεί άμεσα ομάδα εργασίας, που θα διαχειριστεί την θέση της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. ώστε με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να αποδομηθεί η μισθολογική σύνδεση με τα περιγράμματα θέσης με βάση την επτασέλιδη ανακοίνωση μας στις 29.08.2018, η οποία θα λειτουργήσει επί της αρχής. Η αδράνεια που υπάρχει θα μας οδηγήσει στην επιβολή της σύνδεσης μισθών με περιγράμματα ως έχει από την Α.Α.Δ.Ε.. Η επιχειρηματολογία πρέπει να είναι επιστημονική και να ισχυροποιείται από πραγματικά περιστατικά. Είναι φανερό ότι οι επόμενες συναντήσεις είναι κρίσιμες και χρειαζόμαστε τεκμηριωμένες θέσεις και όχι γενικόλογες τοποθετήσεις.

Οι παθογένειες του παρελθόντος και οι αλλαγές (“μεταρρυθμίσεις όπως ατυχώς λέγονται”) της Α.Α.Δ.Ε. οδηγούν εκτός όλων των άλλων σε περιθωριοποίηση των ηθικών, παραγωγικών και ικανών συναδέλφων κάτι έχει οδηγήσει αρκετούς στην παραίτηση από θέσεις ευθύνης.

 1. Εργασιακό πλαίσιο Α.Α.Δ.Ε.

Εκτύπωση

Αίτημα προσθήκης θέματος ημερησίας διάταξης για το επόμενο Γενικό Συμβούλιο της 19.09.2018

 Logo SAS Facebook

14.09.2018

Προς

Πρόεδρο Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

ΚΟΙΝ. :

1. Μέλη Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

2. Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

3. Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Θέμα : “Προσθήκη θέματος ημερησίας διάταξης για το επόμενο Γενικό Συμβούλιο”

Παρακαλούμε να προσθέσετε στην ημερήσια διάταξη του ερχόμενου Γενικού Συμβουλίου της 19.09.2018 το θέμα “ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.” και να προσκαλέσετε τον πρόεδρο του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. να παρευρεθεί σε αυτό το Γ.Σ. -όπως υποσχέθηκε στο προηγούμενο Γ.Σ. η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής-, για να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες εκλογές του Απριλίου 2018 στο Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ., για θέματα παροχών και τυχόν άλλα που προκύψουν.