Εκτύπωση

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Posted in Κείμενα Δωδεκανήσου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ»

 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 Ρόδος, 6 Νοεμβρίου 2011

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Στο πιο αβέβαιο οικονομικό, εργασιακό και επικίνδυνο περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα μας, οι νέοι εφοριακοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. του Νομού Δωδεκανήσου, στο Σ.Δ.Ο.Ε. και την Κτηματική Υπηρεσία, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μακριά από τις παραδοσιακά πολιτικά προσκείμενες παρατάξεις, ανεξάρτητα από τις προσωπικές πολιτικές μας πεποιθήσεις, σε μία κοινή προσπάθεια να συμμετέχουμε, να επηρεάσουμε, να διαμορφώσουμε ύφος και ήθος και ακόμη περισσότερο να αναλάβουμε την ευθύνη στα συμμετοχικά όργανα του συλλόγου.

 

Εδώ και χρόνια, το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα αλλοτρίωσε σε τέτοιο βαθμό την εκπροσώπηση των συναδέλφων, που πλέον αισθάνονται αφομοιωμένοι, απογοητευμένοι, προδομένοι και στην καλύτερη περίπτωση αγανακτισμένοι. Οι κυρίαρχες παρατάξεις έχουν συνθηκολογήσει με τα μεγαλόπνοοα αναδιαρθρωτικά σχέδια των εκάστοτε κυβερνήσεων.

 

Ο κλάδος αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μία βάρβαρη επίθεση. Το σύνολο των εργαζομένων στοχοποιείται, ταυτίζεται με τη διαφθορά, παρουσιάζεται ως αμοιβόμενο με υπέρογκες αμοιβές και βασικός υπεύθυνος για την υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Κανείς δεν αναφέρεται πια στην ιδιαιτερότητα του κλάδου και  στο έργο που παράγει. Ακόμη και πρώην συνάδελφοι – συνδικαλιστές νυν βουλευτές, οι οποίοι με την βοήθειά του αναδείχθηκαν πολιτικά, όχι μόνο σιωπούν αλλά συνεργούν στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του.

 

Η μεγάλη ανατροπή λοιπόν, κάτω από αυτή τη συγκυρία για εμάς, τους νέους εφοριακούς του συλλόγου μας, είναι ότι αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση, έχοντας την ηθική ικανοποίηση ότι έστω την ύστατη ώρα διαφοροποιηθήκαμε.

 

Διαφοροποιηθήκαμε, ειδικά για τον τρόπο και τον χειρισμό των κλαδικών μας διεκδικήσεων, που η ηγεσία μας απαξιωτικά και συνομωτικά «υπερασπίζεται» αγνοώντας προκλητικά τις επιταγές της βάσης που τη στηρίζει.

 

Διαφοροποιηθήκαμε, γιατί θέλουμε να συμμετέχουμε ισότιμα, ενεργά, χωρίς κάστες και αρχηγικές κλειστές ομάδες, δεσμευόμενοι ο καθένας από εμάς, για ισότιμη εκπροσώπηση του συνδυασμού στο χώρο που εργαζόμαστε και με τους ανθρώπους που συνδιαλεγόμαστε.

 

Διαφοροποιηθήκαμε γιατί, δρώντας μέσα στην καρδιά των υπηρεσιών που υπηρετούμε, μπορούμε να έχουμε άποψη και πρόταση για τη βελτίωση της καθημερινής πρακτικής. Για την πολυπόθητη επιτέλους σύγχρονη μηχανογράφηση των υπηρεσιών, για την οργάνωση της αξιόπιστης λειτουργικής και φιλικής βάσης δεδομένων. Για την προαγωγή του ελεγκτικού έργου των υπηρεσιών μας και την αποκλειστικής, με διαφάνεια και έλεγχο ευθύνης, διαχείρισης του φορολογικού μας μηχανισμού.

Διαφοροποιηθήκαμε γιατί θέλουμε να αναζωογονήσουμε το σύλλογό μας και να προάγουμε νέο ήθος και ύφος συνεργασίας. Να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία του συλλόγου με τους υπαλλήλους αλλά και με τους πολίτες ώστε να βάλουμε ανάχωμα σε τοπικό επίπεδο κυρίως της μαύρης προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης ενάντια στον κλάδο μας.

 

Διαφοροποιηθήκαμε γιατί θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε συνάδελφο να εκφραστεί συλλογικά και ενεργά, μέσα από ένα χώρο αχρωμάτιστο πολιτικά, και με υπέρτατο κριτήριο συμμετοχής, δράσης και έκφρασης την αξιοκρατία. Για το λόγο αυτό είμαστε ανοικτοί και επιθυμούμε τη συμμετοχή και τη συμπόρευση όλων των συναδέλφων, ανεξάρτητα του τι πιστεύουν ιδεολογικά.

 

Συνάδελφοι

-      Αν πιστεύετε ότι η προσπάθεια μας για αντίσταση, διεκδίκηση και δράση είναι μάταιη ή περιττή, ας εξακολουθήσετε να παραμένετε απλοί παρατηρητές και παθητικοί αποδέκτες όλων αυτών που σχεδιάζουν για το παρόν μας, το μέλλον μας την ίδια μας τη ζωή.

-      Η μειωμένη συμμετοχή μας στη διαμαρτυρία, η παθητικότητα και η ανοχή μας αποτελεί την βασική τους επιδίωξη. Δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν πουθενά.

-      Μέχρι σήμερα μας έχουν πάρει πολλά, μην τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα.

-      Ελάτε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, συλλογικά, ανεξάρτητα, ακηδεμόνευτα, δυναμικά ενάντια σε αυτά που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

-      Μπορούμε να πετύχουμε αρκεί να το πιστέψουμε.

-      Αξίζει τον κόπο να πολεμήσουμε. Και να πέσουμε δεν θα το κάνουμε αμαχητί.

-      Για να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια, για να αποκτήσει ξανά νόημα και αξία η λέξη «συνάδελφος».

-      Για να μπορούμε να απαντήσουμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτήσουν «εσύ τι έκανες;».

 

Τα μέλη του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ»

 

Εκτύπωση

Η άποψη της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων (Σ.Α.Σ.) για το Γενικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 30 Μάρτη του 2012.

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Δυστυχώς για άλλη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να διεκπεραιώσουμε ξανά τον άχαρο ρόλο του μαντατοφόρου κακών ειδήσεων, για χάρη όμως της πληροφόρησης όσων δεν παραστάθηκαν εκεί αλλά και κυρίως για να σας μεταφέρουμε όσα δεν θα σας μεταφέρουν οι παρατάξεις-χειροκροτητές των δύο κύριων υπαιτίων της σημερινής τραγικής κατάστασης που βιώνουμε.

Εκτύπωση

Σχολιασμός 25ου Συνεδρίου ΠΟΕ ΔΟΥ

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Μια εικόνα και χίλιες (περίπου) λέξεις για το 25ο συνέδριο της ΠΟΕ ΔΟΥ.

 
 

 

Νομίζουμε πως το παραπάνω σκίτσο του Ειρηναίου (Ρένου)  Κανδηλογιαννάκη, από τους Ανεξάρτητους Εφοριακούς Ανατολικής Κρήτης αντικατοπτρίζει πλήρως την ουσία του Συνεδρίου.
Για πολλούς από εμάς, της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε σε ανάλογη διαδικασία, όπως το Συνέδριο αυτό. Οι προσδοκίες μας ήταν υπερβολικά πολλές, ειδικά σε μια περίοδο ισοπέδωσης της ζωής μας, της κοινωνίας μας, της χώρας μας.

Περισσότερα Άρθρα...