Ανακοινώσεις Συλλόγων Νομών

Ανακοινώσεις από τους τοπικούς σύλλογους καθώς και από συνδυασμούς εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Posted in Ανακοινώσεις Συλλόγων Νομών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ευεργέτου Δομπόλη 30, Ιωάννινα, Τ.Κ.: 45332
Τηλ.: 2651050404, Τηλ. Syzefxis: 2651368404,Fax: 2651050 371

Προς: Μ.Μ.Ε. Ιωαννίνων

Ιωάννινα, 25/04/2018 - Αρ. Πρωτ.: 22

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τετάρτη 11/04/2018 συνεκλήθη το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, με θέμα ημερησίας διάταξης το περιεχόμενο των άρθρων 404 και 405 του Κεφαλαίου Ε, τμήματος ΙΒ του Ν.4512/18 (Α ́5/2018), με τα οποία θεσπίστηκε η αποκλειστική διενέργεια πλειστηριασμών, για χρέη προς το Δημόσιο, με ηλεκτρονικά μέσα και ομόφωνα αποφασίσαμε να επιδιώξουμε μέσω της Ομοσπονδίας μας:
1) Για την Προστασία Ά Κατοικίας:
• Ρητή διάταξη νόμου για την προστασία της Α’ κατοικίας που θα προασπίζει το σύνολο των οφειλετών του Δημοσίου, ακόμη και όσους δεν εντάχθηκαν στους
μηχανισμούς όπου το ισχύον νομικό πλαίσιο «καλύπτει» αφενός τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υπαχθεί στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη (-νόμος Σταθάκη) και αφετέρου τα νομικά αλλά και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν ενταχθεί στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών.
• Ρητή διάταξη νόμου που θα ορίζεται ποιοι πλειστηριασμοί θα διενεργηθούν από τις υπηρεσίες μας, με σαφή και συγκεκριμένα κριτήρια π.χ. ύψος οφειλής, οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας, ύψος εισοδήματος του οφειλέτη εφόσον ο τελευταίος με συναίνεση του θα θέτει στην διάθεση της υπηρεσίας όλα τα περιουσιακά του στοιχεία (π.χ. καταθέσεις, θυρίδες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα), κ.λπ.
Εξάλλου η διαδικασία των πλειστηριασμών ενδέχεται να μην έχει κανένα όφελος για το Δημόσιο (αν για παράδειγμα προηγούνται στην κατάταξη οι εχέγγυοι όπως τράπεζες κ.λπ.)
Στόχος δε μπορεί να είναι η κατοικία κανενός Έλληνα πολίτη, ειδικά για μικροχρέη που δημιουργήθηκαν από την υπερφορολόγηση στα χρόνια των μνημονίων.
• Την κοινοποίηση στον οφειλέτη/φορολογούμενο, μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης, των δικαιωμάτων του όπως αυτά προβλέπονται από τον Κ.Ε.ΔΕ. και τον Ν.4512/18, ταυτόχρονα με την κοινοποίηση του ειδοποιητηρίου προ-κατάσχεσης.

2) Στοχευμένα και αυστηρά μέτρα είσπραξης σε Α.Φ.Μ. που συνιστούν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και «παρασιτούν» σε βάρος του μέσου φορολογούμενου, ο οποίος έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της φοροεισπρακτικής πολιτικής των μνημονίων.
Επίσης θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί η δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού που θα εντοπίζει έγκαιρα τη δημιουργία μεγάλων δυσθεώρητων χρεών πάσης φύσεως το δημοσιονομικό βάρος των οποίων επωμίζεται ο Έλληνας φορολογούμενος.

Το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων

Εκτύπωση

Λανθασμένος υπολογισμός προσωπικής διαφοράς

Posted in Ανακοινώσεις Συλλόγων Νομών

Απόφαση του συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. των Νομών Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας
Συνάδελφοι,
από το 2011 έως σήμερα συντελείται μια μισθολογική αδικία σε βάρος όλων των συναδέλφων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές λόγω λανθασμένου υπολογισμού της προσωπικής διαφοράς.
Ο υπολογισμός της υπερβάλλουσας μείωσης που έγινε με βάση τις διατάξεις του Ν.4024/2011 προξένησε τις ακόλουθες ανισότητες:
Α. οι συνάδελφοι οι οποίοι κατά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου υπηρετούσαν και σήμερα εξακολουθούν να υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές δεν λαμβάνουν κατ’ ουσία
το επίδομα των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (που ανέρχεται βάσει νόμου σε 100€), αφού η δοθείσα σε αυτούς προσωπική διαφορά μειώθηκε ισόποσα.
Εκτύπωση

Αποφάσεις συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. των Νομών Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου

Posted in Ανακοινώσεις Συλλόγων Νομών

Δείτε τις αποφάσεις του συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. των Νομών Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου περί της απαξίωσης των Κτηματικών Υπηρεσιών

Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Λάρισας

Posted in Ανακοινώσεις Συλλόγων Νομών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Βάσει σχεδίου που προτείνεται από την Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε., προωθείται η συγχώνευση των υπηρεσιών του Νομού μας (Α΄Δ.Ο.Υ. και Β΄ Δ.Ο.Υ.) με παράλληλη μείωση του στελεχιακού δυναμικού της νέας ενοποιημένης Δ.Ο.Υ. κατά 33 θέσεις εργασίας, ήτοι εκ των 188, σήμερα, συνολικά υπηρετούντων στις δύο Δ.Ο.Υ. του Νομού Λάρισας, η νέα ενοποιημένη Δ.Ο.Υ. θα διαθέτει μόνον 155.

Εκτύπωση

Κάλεσμα του Συλλόγου Εφοριακών Ανατολικής Κρήτης

Posted in Ανακοινώσεις Συλλόγων Νομών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναφορικά στην απόφαση του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ. για την κινητοποίηση στις 6 Μαρτίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος Ανατολικής Κρήτης παρά τις μεγάλες δυσκολίες  που υφίστανται λόγω απόστασης και κόστους μετακίνησης, θα συνδράμει στην προσπάθεια ώστε να μετακινηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι στην Αθήνα.

Επίσης ο Σύλλογός μας είναι ήδη σε διαδικασία επαφών με πολιτικά πρόσωπα του Νομού μας, προκειμένου να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση για να ψηφιστεί σχετική τροπολογία για την προσωπική διαφορά άμεσα καθώς και για θέσπιση ειδικού μισθολογίου το συντομότερο δυνατόν.

Επειδή στο Γενικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα ήταν σχεδόν ομόφωνες θεωρούμε ότι όλοι οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι πρέπει να στηρίξουμε ενωμένοι την προσπάθεια αυτή. Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι τον Μάιο είναι υπερβολικά μικρά, για όλους του λόγους που έχουμε αναφέρει στο Γενικό Συμβούλιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό τέτοιες προσπάθειες να στηριχθούν από την πλειοψηφία των συλλόγων.

Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε αφενός μεν να κινηθούμε όλοι ανάλογα για την άσκηση πίεσης προς τα πολιτικά πρόσωπα  των οικείων νομών αλλά και να στηρίξουμε ως Διοικητικά Συμβούλια τους συναδέλφους  που θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Θεωρούμε επίσης πως η ηγεσία της Ομοσπονδίας μας (το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή) πρέπει να αναλάβουν να συντονίσουν την προσπάθεια αυτή, με κάθε πρόσφορο τρόπο, δηλαδή με τηλεφωνικές επικοινωνίες, αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων, αφίσες  κ.λπ. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος ώστε να υπάρξει γενική κινητοποίηση.

Ευχαριστούμε  προκαταβολικά και ελπίζουμε πως όλοι θα προβούμε στις ενέργειες που απαιτεί η περίσταση. 

             Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Ανατολικής Κρήτης

       Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                      ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ