ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

«ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ»

 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΔΡΑΜΑΣ

 

Καβάλα, 11 Οκτωβρίου 2011

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

          Στο πιο αβέβαιο οικονομικό, εργασιακό και χωρίς να υπερβάλλει κανείς επικίνδυνο ακόμη και για την εθνική ακεραιότητα περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα μας, οι νέοι εφοριακοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. των Νομών Καβάλας – Δράμας και μέλη του τοπικού κλαδικού συλλόγου, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μακριά από τις παραδοσιακά πολιτικά προσκείμενες παρατάξεις, ανεξάρτητα από τις προσωπικές πολιτικές μας πεποιθήσεις, σε μία κοινή προσπάθεια να συμμετέχουμε, να επηρεάσουμε, να διαμορφώσουμε ύφος και ήθος και ακόμη περισσότερο να αναλάβουμε την ευθύνη στα συμμετοχικά όργανα του συλλόγου, σεβόμενοι πάντα τις καταστατικές διατάξεις, την ιστορική πορεία και τις κατακτήσεις του.

 

          Αδήριτη ανάγκη μας εδώ και χρόνια, από τον καιρό του διορισμού μας, είναι να βρούμε ένα κοινό τόπο επικοινωνίας που να βασίζεται στην ειλικρίνεια, στην αξιοκρατία, στο κοινό περι δικαίου αίσθημα, στο πνεύμα συνεργασίας, στην αντίληψη της ομαδικής προσπάθειας και γι’ αυτό ενταχθήκαμε στις τάξεις των τοπικών κλαδικών συλλόγων μας. Κάποιοι από εμάς ίσως προσχώρησαν και στις «ισχυρές» πολιτικές παρατάξεις σε σχέση με τις «ανίσχυρες» ανεξάρτητες κινήσεις, με την ελπίδα να πετύχουν κάποιες από αυτές τις επιδιώξεις μας. Καταλήξαμε ή κινδυνεύσαμε να καταλήξουμε να αφεθούμε στην αφομοίωση, απογοητευμένοι, προδομένοι, αγανακτισμένοι στην καλύτερη των περιπτώσεων. Οι μεγάλες όμως ανατροπές έρχονται κάτω από την πίεση της πιο σκληρής πραγματικότητας και αυτή την πραγματικότητα τη βιώνουμε πλέον. Το σαθρό πολιτικό σύστημα, το οποίο δημιούργησε το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα, αλλοτρίωσε σε τέτοιο βαθμό την εκπροσώπηση της βάσης, που πλέον το τελευταίο έχει συνθηκολογήσει με τα μεγαλόπνοοα αναδιαρθρωτικά σχέδια των εκάστοτε κυβερνήσεων.

 

          Η μεγάλη ανατροπή λοιπόν, κάτω από αυτή τη συγκυρία για εμάς, τους νέους εφοριακούς του συλλόγου μας, είναι ότι αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Ακόμα και αν καταρρεύσει η υπάρχουσα δημόσια διάρθρωση και δεν προλάβουμε να εκδηλώσουμε τη συντονισμένη δράση μας, θα έχουμε ηθική ικανοποίηση, ότι έστω, την ύστατη ώρα διαφοροποιηθήκαμε.

 

          Και διαφοροποιηθήκαμε γιατί, όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, επιθυμούμε να επηρεάσουμε αυτές. Ειδικά τον τρόπο και τον χειρισμό των κλαδικών μας διεκδικήσεων, που η ηγεσία μας απαξιωτικά και συνομωτικά «υπερασπίζεται» αγνοώντας προκλητικά τις επιταγές της βάσης που τη στηρίζει.

 

          Διαφοροποιηθήκαμε γιατί απαιτούμε αξιοκρατία, ειλικρίνεια, ενημέρωση, συλλογική απόφαση και ευθύνη.

 

          Διαφοροποιηθήκαμε, γιατί μεταξύ άλλων, λάβαμε υπόψη τόσο τις επικρίσεις όσο και τις παραινέσεις παλαιότερων συναδέλφων, μεγάλο μέρος των οποίων δηλώνει απογοητευμένο με την υπάρχουσα κατάσταση.

 

          Διαφοροποιηθήκαμε, γιατί θέλουμε να συμμετέχουμε ισότιμα, ενεργά, χωρίς κάστες και αρχηγικές κλειστές ομάδες, δεσμευόμενοι ο καθένας από εμάς, για ισότιμη εκπροσώπηση του συνδυασμού στο χώρο που εργαζόμαστε και με τους ανθρώπους που συνδιαλεγόμαστε.

 

          Διαφοροποιηθήκαμε γιατί θέλουμε να συνδέσουμε τον επιστημονικό μας λόγο και τη γνώση μας, με τις βασικές επιδιώξεις του κλάδου μας. Θεωρούμε ευθύνη και υποχρέωσή μας να προάγουμε τη σκέψη μας και να μην είμαστε άκριτοι εφαρμοστές, καταστιχογράφοι και διεκπεραιωτές των όποιων νομοσχεδίων υποβάλλονται, ειδικά σε συνθήκες δύσκολες όπως αυτές, που ταλαιπωρούν εκατομμύρια φορολογουμένους και επιτρέπουν στους πρωταίτιους να ρίχνουν το «μπαλάκι» της ανικανότητας σε εμάς. Να αντιτάξουμε τις δυνάμεις μας και να χτυπήσουμε το αδυσώπητο, ενεργοβόρο και απαξιωτικό για τη δημόσια λειτουργία  «τέρας» της απαρχαιωμένης γραφειοκρατίας.

 

          Διαφοροποιηθήκαμε γιατί, δρώντας μέσα στην καρδιά των υπηρεσιών που υπηρετούμε, μπορούμε να έχουμε άποψη και πρόταση για τη βελτίωση της καθημερινής πρακτικής. Για την πολυπόθητη επιτέλους σύγχρονη μηχανογράφηση των υπηρεσιών, για την οργάνωση της αξιόπιστης λειτουργικής και φιλικής βάσης δεδομένων. Για την προαγωγή του ελεγκτικού έργου των υπηρεσιών μας και την αποκλειστικής, με διαφάνεια και έλεγχο ευθύνης, διαχείρισης του φορολογικού μας μηχανισμού.

 

          Διαφοροποιηθήκαμε γιατί θέλουμε να αναζωογονήσουμε τις καταστατικές επιδιώξεις του συλλόγου μας και να προάγουμε νέο ήθος και ύφος συνεργασίας. Με ίδιες δυνάμεις να ενεργοποιήσουμε διαδικασίες διαρκούς ενημέρωσης και κατάρτισης των μελών μας ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς το φορολογούμενο και την υπηρεσία ως οργάνωση. Να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία του συλλόγου με τους υπαλλήλους αλλα και με τους πολίτες ώστε να προσφέρουμε αξιόπιστη, προσβάσιμη, εποικοδομητική ενημέρωση για τις φορολογικές και ελεγκτικές διαδικασίες, αλλα και για τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Να βάλουμε ανάχωμα σε τοπικό επίπεδο κυρίως της μαύρης προπαγάνδας των μητροπολιτικών μέσων ενημέρωσης ενάντια στον κλάδο μας.

 

          Διαφοροποιηθήκαμε γιατί θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε συνάδελφο να εκφραστεί συλλογικά και ενεργά, μέσα από ένα χώρο αχρωμάτιστο πολιτικά, και με υπέρτατο κριτήριο συμμετοχής, δράσης και έκφρασης την αξιοκρατία. Για το λόγο αυτό είμαστε ανοικτοί και επιθυμούμε τη συμμετοχή και τη συμπόρευση όλων των συναδέλφων, ανεξάρτητα του τι πιστεύουν ιδεολογικά και πόσο μάλλον εκείνων που έχουν συνδικαλιστική γνώση και εμπειρία για να σταθούν αρωγοί και σύμβουλοι στην κοινή μας προσπάθεια, με μόνη δέσμευση, όσων έχουν αποδεδειγμένα διακριτή και αδιάλειπτη συνδικαλιστική δράση ή συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές - πριν την ιδρυτική μας διακήρυξη - με οποιονδήποτε συνδυασμό, να αποδεχτούν τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας ΜΟΝΟ για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που ακολουθεί από τη δεδηλωμένη συμπόρευσή τους μαζί μας. Κι  αυτό το αιτούμαστε, για να διατηρήσουμε το χαρακτήρα του «νέου», του καινούριου, για να δώσουμε ευκαιρία σε αυτούς που δεν θα τους βάλλουν μπροστά οι καθεστηκυίες παρατάξεις και φυσικά να δώσουμε αμφότεροι το χρόνο να ζυμωθούν οι σχέσεις μας μέσα από την ομαδική μας σύμπραξη.

 

          Διαφοροποιηθήκαμε επίσης γιατί θέλουμε να αποτελέσουμε πυρήνα κοινωνικής παρέμβασης ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το απρόβλεπτο φάσμα της κατάρρευσης και ο καθένας από εμάς αναζητά τη συλλογική έκφραση για μια συντονισμένη αντίδραση και στάση.

 

          Για τους λόγους αυτούς δημιουργούμε έναν ανοιχτό συνδυασμό τόσο στη γνώση όσο και στην συμμετοχή και σας καλούμε όλους να μας υποστηρίξετε.

 

 

 

          Τα μέλη του συνδυασμού «ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ»