Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις από τους ανά την επικράτεια συμμετέχοντες στη συνεργασία

Εκτύπωση

Θέσεις της ΣΑΣ στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 09.03.2022

Logo SAS Facebook

18 Μαρτίου 2022
Να ενημερωθούν με
e-mail όλοι οι συνάδελφοι

Ενημέρωση για τις θέσεις της ΣΑΣ που παρουσιάστηκαν στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 9 Μαρτίου 2022 *

* ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ως προς την τελευταία παράγραφο η οποία διορθώνεται ως εξής: <<η ΣΑΣ [...] καταψήφισε την ανανέωση της σύμβασης για τα προσωπικά δεδομένα GDPR της εταιρείας DPO γιατί δεν δόθηκαν όλα τα στοιχεία εγκαίρως και επαρκώς για την επιλογή του χρήστη, για τον τρόπο χειρισμού προσωπικών δεδομένων των μελών του Γενικού Συμβουλίου και για την τοποθέτηση ως διαύλου επικοινωνίας μεταξύ εταιρείας και ΠΟΕ-ΔΟΥ μη εκλεγμένου συνδικαλιστικά ατόμου.>> (προσοχή: σε περίπτωση που έχει γίνει κοινοποίηση του κειμένου με κάποιον τρόπο, παρακαλούμε να προβείτε σε επανάληψη της). εδώ η επιστολή που μας ζητείται η ορθή επανάληψη

Έλλειψη προσωπικού-Υποστελέχωση Υπηρεσιών: Το πρόβλημα έχει οξυνθεί μετά από τα τεράστια κύματα συνταξιοδοτήσεων συνάδελφων που σαρώνουν τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην τελευταία συνάντηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ με την Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας δεν φάνηκε η πρόθεση του να αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα. Αντιθέτως, πρόκρινε ως λύση την επίσπευση της ψηφιοποίησης των διαδικασιών έναντι της δραματικής σε όγκο κι έκταση υποστελέχωσης των υπηρεσιών, αφήνοντας ανοικτό τον λογαριασμό τον οποίο στο τέλος θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι.

Παρουσιάστηκε ως αντιστάθμισμα στο οξύ πρόβλημα ο επικείμενος γραπτός διαγωνισμός πρόσληψης 822 θέσεων στην ΑΑΔΕ, εκ των οποίων μόνο 325 αφορούν θέσεις Εφοριακών. Στάχτη στα μάτια είναι αυτός ο διαγωνισμός, ο οποίος δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις ήδη υπάρχουσες κενές θέσεις αλλά κι αυτές που θα δημιουργηθούν στο μέλλον. Επίσης, εδώ πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης αναμένεται να περατωθεί εντός του επόμενου έτους (2023), αφού πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις πιθανότατα το καλοκαίρι που θα είναι διαθέσιμες σχολικές αίθουσες, να αναρτηθούν οι πίνακες οριστικών υποψηφίων και να γίνει και η εισαγωγική εκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων από την ΦΟ.Τ.Α..

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης διατρέχει οριζόντια και κάθετα όλο το οργανόγραμμα υπηρεσιών της ΑΑΔΕ αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών. Συνάδελφοι που υπηρετούν στις ΔΟΥ Αττικής και Επαρχίας, σε ΚΕΜΕΕΠ και ΚΕΦΟΜΕΠ, ΥΕΔΔΕ, ΣΔΟΕ και Κτηματικές Υπηρεσίες βλέπουν καθημερινά να αδειάζουν οι υπηρεσίες από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, προσθέτοντας περαιτέρω όγκο εργασίας αλλά και συσσωρεύοντας επιβλαβές άγχος στις πλάτες τους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επιφέρουν βλάβες στην προσωπική τους ζωή και στην υγεία τους, αποκαρδιώνοντας τους και συντελούν στην μειωμένη απόδοσή τους.

Εκτύπωση

Ενημέρωση για την συνάντηση με την Γεν. Διευθύντρια της Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ.

Logo SAS Facebook

19 Απριλίου 2022

Να ενημερωθούν με e-mail όλοι οι συνάδελφοι

Ενημέρωση για την συνάντηση με την Γεν. Διευθύντρια της Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ.

Εχθές Δευτέρα 18.04.2022 πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Αθήνα η δια ζώσης συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας της ΔΗΛΕΔ (ΑΑΔΕ) κας Σεχπερίδου με εκπροσώπους των παρατάξεων της ΠΟΕ-ΔΟΥ, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κι εποικοδομητικό κλίμα. Από την συνάντηση απουσίαζαν εκπρόσωποι των παρατάξεων ΑΣΚΙ και ΔΑΣ.

Πριν από την συνάντηση είχε γίνει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 διαπαραταξιακή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των παρατάξεων και να καταγράφουν τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ μηχανογράφησης κι εφαρμογών που ταλανίζουν τους συναδέλφους στις υπηρεσίες όπως και να προταθούν από κοινού προτάσεις και λύσεις βραχυπρόθεσμου -κυρίως- χαρακτήρα.

Οι από κοινού επισημάνσεις και προτάσεις αφορούσαν κυρίως τα εξής θέματα:

Εκτύπωση

Ενστάσεις για την τοποθέτηση σε περιγράμματα θέσεων

Logo SAS Facebook

Από : Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)  

Προς :

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Ενστάσεις για την τοποθέτηση σε περιγράμματα θέσεων

Η τοποθέτηση στα περιγράμματα θέσεων στην ΑΑΔΕ αποδείχθηκε στην πράξη μία προβληματική διαδικασία. Τόσο η ελλιπής και, ορισμένες φορές, ασαφής περιγραφή των καθηκόντων που αναλύονται σε αυτά, όσο και η αμφίσημη ερμηνεία των προσόντων που απαιτούνται για κάθε θέση προκάλεσαν σύγχυση, δυσαρέσκεια και πολλές… ενστάσεις.

Και ενώ η υποβολή των ενστάσεων ξεκίνησε από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν ακόμα απαντηθεί ούτε προβλέπεται κάποιο χρονοδιάγραμμα ή δεσμευτική προθεσμία για την εξέτασή τους.

Εκτύπωση

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 09.03.2022

Logo SAS Facebook

15 Μαρτίου 2022

Να ενημερωθούν με e-mail όλοι οι συνάδελφοι

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 9 Μαρτίου 2022

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με το παρόν ενημερωτικό θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα από δικής μας οπτικής γωνίας πεπραγμένα του Γενικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η διαμορφωθείσα ατζέντα της συζήτησης ήταν παρόμοια με αυτή της τηλεδιάσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και αφορούσε τα εξής θέματα:

  • Έλλειψη Προσωπικού-Υποστελέχωση Υπηρεσιών,
  • Μηχανογραφικά Προβλήματα-Ψηφιοποίηση Υπηρεσιών,
  • Προβλήματα στην εφαρμογή των ΠΘΕ και Διάφορα Οργανωτικά Θέματα,
  • Αξιολόγηση 2018 ΑΑΔΕ& Θέματα για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια,
  • Ψήφιση Προϋπολογισμού 2022 και Ανανέωση Συμβάσεων (Λογιστή-DATA-DPO),
  • Ενημέρωση για Τρέχοντα Θέματα - Έγκριση Αποφάσεων ΕΕ - Έγκριση Μικροδαπανών 12/2021-1/2022
Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το 28ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Logo SAS Facebook

 Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

4 Φεβρουαρίου 2022

Ενημερωτικό σημείωμα της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων
για το 28ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Συνάδελφοι,

Η Συνεργασία Ανεξαρτήτων Σχημάτων, που διανύει ήδη την 4η περίοδο συνδικαλιστικής της δράσης, πιστή στις αρχές της για συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων, έρχεται σήμερα να σας ενημερώσει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά για τα τεκταινόμενα του Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.. Ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε υβριδική μορφή και χαρακτηρίστηκε για άλλη μια φορά από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ηλεκτρονική Ψηφοφορία εν γένει…

Η υβριδική μορφή του Συνεδρίου περιλάμβανε και ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία είχε στηθεί πρόχειρα και κυριολεκτικά «στο πόδι», με αποτέλεσμα να καταλήξει σε ένα τεράστιο φιάσκο. Οι παρατάξεις ΑΣΚΙ, ΑΚΕ, ΔΥΣΣΗΕ και ΔΑΣ, οι οποίες στο παρελθόν σήκωσαν υπερβολικά τους τόνους για την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, εποίησαν την νήσσα ή κοινώς «έκαναν την πάπια» τώρα που η ίδια η Ομοσπονδία υιοθέτησε την ίδια ακριβώς διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, χωρίς να ψελλίσουν την παραμικρή λέξη και αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την στημένη αντιπαλότητα στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Μάλιστα η ΔΑΣ (για τους τύπους) υπέβαλε ένσταση λιγότερο από μια ώρα πριν …λήξει η ηλεκτρονική ψηφοφορία!