Εκτύπωση

Συμπεράσματα από την συνάντηση με τη Διοίκηση

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

16 Μαρτίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Συμπεράσματα από την συνάντηση της Εκτελεστικής με τη Διοίκηση στις 12.03.2021

Μετά από πρόσκληση του κ. Διοικητή, έγινε τηλεδιάσκεψη στις 12.03.2021. Στο τελευταίο ΓΣ ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι πλέον θα τίθενται γραπτά ερωτήματα κάθε μήνα προς τον κο Διοικητή. Μετά από πίεση υπήρξε κάποια ατζέντα, αλλά η Πρόεδρος της Εκτελεστικής αρνήθηκε να την στείλει... Για ακόμη μία φορά, φανερά και απροκάλυπτα, με πρωτοβουλία της Προέδρου της Εκτελεστικής ακυρώνεται ειλημμένη απόφαση του Γ.Σ..

Έτσι, η συζήτηση ξεκίνησε με τον Διοικητή να θεωρεί δεδομένο ότι θα ασχοληθούμε μόνο με τα θέματα που ο ίδιος είχε σκοπό να θέσει (είπε «έτσι είχαμε πει»), δηλαδή αυτά των μετακινήσεων μεταξύ των περιγραμμάτων και της αξιολόγησης.

 Κατά την συζήτηση μας ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Την Παρασκευή (19.03.2021) θα γνωστοποιηθεί το νέο Βαθμολόγιο στα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα δοθεί χρόνος να πουν τις απόψεις τους.
  • Ο Διοικητής, αρχικά, εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τον τρόπο που θα μετακινούνται οι υπάλληλοι προς το τμήμα ελέγχου και μεταξύ των άλλων τμημάτων. Ζήτησε την γνώμη της Ομοσπονδίας για το αν οι ελεγκτές θα πρέπει είτε να τοποθετηθούν εξαρχής με μία διαδικασία εξετάσεων ή με άλλα κριτήρια, είτε να μείνουν αυτοί που υπηρετούν στον έλεγχο και να γίνονται οι μετακινήσεις από δω και στο εξής με εξετάσεις ή άλλα κριτήρια.
  • Για τις μετακινήσεις μεταξύ των ομόβαθμων θέσεων εργασίας πρότεινε να γίνονται αιτήσεις δύο (2) φορές τον χρόνο.
  • Σχετικά με την αξιολόγηση είπε ότι θα ζητήσει με ερωτηματολόγιο τις απόψεις όσων συμμετείχαν. Θεωρεί ότι η αξιολόγηση είναι δυναμική διαδικασία και ότι θα γίνουν βελτιώσεις.

Μετά από ερωτήσεις ο Διοικητής:

Εκτύπωση

Αναστολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Νάτσικας Άγγελος (6944-984506)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

11 Μαρτίου 2021

Προς :

 

1. Γ.Γ. Φορολ. Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

2. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.


     

 

Θέμα : “Αναστολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης”

Με αιφνιδιαστική τροπολογία στο νόμο «για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων», η κυβέρνηση ψήφισε τη νύχτα της Πέμπτης 04.03.2021 φωτογραφική διάταξη που αφορά στην «αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων και έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Στην ιστορία του ελληνικού κράτους, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που καταπατούν τη δημόσια περιουσία.

Τόνοι δάκρυα έχουν χυθεί για τους νεκρούς στο Μάτι, για τις πλημμύρες στα Βίλια και στη Μάνδρα, για καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα που στο μεγαλύτερο μέρος τους οφείλονται σε αυθαίρετες κατασκευές. Αποδεικνύεται όμως (για ακόμη μία φορά) ότι τα οικονομικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα είναι ισχυρότερα από τις ανθρώπινες ζωές.

Εκτύπωση

Οι προτάσεις της Σ.Α.Σ. για το νέο μισθολόγιο της Α.Α.Δ.Ε.

Posted in Προτάσεις Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων

Logo SAS Facebook small

05 Μαρτίου 2021

 Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Οι προτάσεις της Σ.Α.Σ. για το νέο μισθολόγιο της Α.Α.Δ.Ε.

Στην πραγματικότητα, το νέο μισθολόγιο δεν αιφνιδίασε κανένα. Εξαρχής, φαινόταν ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε το νέο μισθολόγιο μαζί με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.. Στα πρακτικά των Γ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τα τελευταία τρία (3) χρόνια είναι καταγεγραμμένο ότι όλες οι παρατάξεις επεσήμαιναν τις υπερεξουσίες του Διοικητή, την αναξιόπιστη στάση του, τα προβλήματα της αξιολόγησης, της αδιαφάνειας, της ατομικής στοχοθεσίας, των διοικητικών αστοχιών, της μισθολογικής αδικίας των νέων συναδέλφων, του προληπτικού ελέγχου κ.λπ.. Εντούτοις, οι προτάσεις της Σ.Α.Σ. για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, που θα αναλάμβαναν συγκεκριμένο έργο και για ανάληψη δράσεων ώστε συντεταγμένα να ασκηθεί πίεση μέσω του συντονισμού των δυνάμεων, της ενεργοποίησης των συναδέλφων και της δημοσιοποίησης των θεμάτων που ενδιαφέρουν τον κλάδο και την κοινωνία έπεσαν όλες στο κενό. Κάπως έτσι, τα τελευταία χρόνια περνάνε όλες οι μεταρρυθμίσεις από πλευράς Διοίκησης χωρίς να συναντήσουν ουσιαστική αντίδραση.

Ποια είναι η στάση της Σ.Α.Σ.;

Εκτύπωση

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 11.02.2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

15 Φεβρουαρίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 11.02.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό γίνεται μία προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. -μέσω τηλεδιάσκεψης- της 11ης Φεβρουαρίου. Η συζήτηση, σχετικά με τον νομοσχέδιο για το νέο Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, κινήθηκε στα πλαίσια της μικροπολιτικής μακριά από την ουσία που ήταν ο τρόπος αντίδρασης της Ομοσπονδίας σε ένα νομοσχέδιο που θα αλλάξει την εικόνα του κλάδου. Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος ήταν η “κίτρινη πληροφορία” που μετέφερε (και μέσω e-mail) γενικός σύμβουλος της ΔΑΚΕ (που έχει παρουσιαστεί και ως ιδιαίτερος Υφυπουργού) αναφορικά με τη στάση του πρώην συνδικαλιστή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙZA, που προκάλεσε αντιδράσεις και απαντήθηκε σε έντονο ύφος από την ΑΣΚΙ.

Περαιτέρω, για μία ακόμη φορά το Γ.Σ. έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, ενδεικτικό της ξεκάθαρης επιλογής της ηγεσίας της Ομοσπονδίας να κωλυσιεργεί όταν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαρές εξελίξεις και χωρίς καμμία προετοιμασία. Δεν υπήρχε καν ένα προσχέδιο για ανάληψη επόμενων δράσεων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ακούστηκαν οι συνηθισμένες φιλολογικές τοποθετήσεις, όπως συμβαίνει σχεδόν σε μόνιμη βάση.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε.