Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 21.04.2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

26 Απριλίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 21.04.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.. Η κακή εικόνα των προηγούμενων Γενικών Συμβουλίων δεν άλλαξε και μάλλον δεν θα αλλάξει μέχρι τις συνδικαλιστικές εκλογές, που αναμένονται να πάρουν νέα παράταση για το φθινόπωρο του 2021. Μία Ομοσπονδία που προετοιμάζεται, συζητά, συνθέτει, αξιοποιεί όλα τα όπλα της ενάντια στη διοίκηση δεν έχει καμμία σχέση με όσα θα διαβάσετε παρακάτω. Καμμία ελπίδα για κοινές δράσεις. Αντίθετα, επικράτηση των επικοινωνιακών τακτικισμών των κομματικών παρατάξεων με έμφαση στο πολιτικό και όχι στο συνδικαλιστικό επίπεδο.

Τα βασικά θέματα που συζητηθήκαν είναι τα εξής:

Παραβίαση του Καταστατικού και της δημοκρατικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ. βρίσκονται σε απελπισία… και όχι μόνο αυτοί…

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

20 Απριλίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Καβάκης Δημήτριος (6973-628707)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

Προς :

 1. Υπουργό Οικονομικών
 2. Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών
 3. Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
 4. Υπηρεσιακή Γραμματεία Υπ. Οικονομικών
 5. Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής
 6. Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
 7. Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής
 8. Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.
 9. Μ.Μ.Ε.

Κοινοποίηση :

 1. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ. βρίσκονται σε απελπισία… και όχι μόνο αυτοί…

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που επέφερε η απόφαση Α.1137/2020 της Α.Α.Δ.Ε. και η υποτιθέμενη ηλεκτρονικοποίηση των δηλώσεων φορολογίας Κεφαλαίου.

Αρχικώς, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα οι συνθήκες λειτουργίας του τμήματος Κεφαλαίου είναι επιεικώς αναχρονιστικές, καθώς είναι το μοναδικό τμήμα (στις Δ.Ο.Υ.) που δεν έχει ακόμα μηχανογραφηθεί (πλην της βεβαίωσης του φόρου) και που ο εντοπισμός των ακινήτων γίνεται με αστικούς χάρτες σε έντυπη και όχι ηλεκτρονική μορφή και με έγχαρτους πίνακες τιμών, χωρίς πλήρως προσδιορισμένες αντικειμενικές αξίες για πολλές περιοχές της χώρας και χωρίς πρόσφατη κωδικοποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου που εκτείνεται από τα έτη 1950 και έπειτα.

Συμπεράσματα από την συνάντηση με τη Διοίκηση

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

16 Μαρτίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Συμπεράσματα από την συνάντηση της Εκτελεστικής με τη Διοίκηση στις 12.03.2021

Μετά από πρόσκληση του κ. Διοικητή, έγινε τηλεδιάσκεψη στις 12.03.2021. Στο τελευταίο ΓΣ ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι πλέον θα τίθενται γραπτά ερωτήματα κάθε μήνα προς τον κο Διοικητή. Μετά από πίεση υπήρξε κάποια ατζέντα, αλλά η Πρόεδρος της Εκτελεστικής αρνήθηκε να την στείλει... Για ακόμη μία φορά, φανερά και απροκάλυπτα, με πρωτοβουλία της Προέδρου της Εκτελεστικής ακυρώνεται ειλημμένη απόφαση του Γ.Σ..

Έτσι, η συζήτηση ξεκίνησε με τον Διοικητή να θεωρεί δεδομένο ότι θα ασχοληθούμε μόνο με τα θέματα που ο ίδιος είχε σκοπό να θέσει (είπε «έτσι είχαμε πει»), δηλαδή αυτά των μετακινήσεων μεταξύ των περιγραμμάτων και της αξιολόγησης.

 Κατά την συζήτηση μας ανακοινώθηκαν τα εξής:

 • Την Παρασκευή (19.03.2021) θα γνωστοποιηθεί το νέο Βαθμολόγιο στα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα δοθεί χρόνος να πουν τις απόψεις τους.
 • Ο Διοικητής, αρχικά, εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τον τρόπο που θα μετακινούνται οι υπάλληλοι προς το τμήμα ελέγχου και μεταξύ των άλλων τμημάτων. Ζήτησε την γνώμη της Ομοσπονδίας για το αν οι ελεγκτές θα πρέπει είτε να τοποθετηθούν εξαρχής με μία διαδικασία εξετάσεων ή με άλλα κριτήρια, είτε να μείνουν αυτοί που υπηρετούν στον έλεγχο και να γίνονται οι μετακινήσεις από δω και στο εξής με εξετάσεις ή άλλα κριτήρια.
 • Για τις μετακινήσεις μεταξύ των ομόβαθμων θέσεων εργασίας πρότεινε να γίνονται αιτήσεις δύο (2) φορές τον χρόνο.
 • Σχετικά με την αξιολόγηση είπε ότι θα ζητήσει με ερωτηματολόγιο τις απόψεις όσων συμμετείχαν. Θεωρεί ότι η αξιολόγηση είναι δυναμική διαδικασία και ότι θα γίνουν βελτιώσεις.

Μετά από ερωτήσεις ο Διοικητής:

Αναστολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Νάτσικας Άγγελος (6944-984506)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

11 Μαρτίου 2021

Προς :

 

1. Γ.Γ. Φορολ. Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

2. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.


     

 

Θέμα : “Αναστολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης”

Με αιφνιδιαστική τροπολογία στο νόμο «για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων», η κυβέρνηση ψήφισε τη νύχτα της Πέμπτης 04.03.2021 φωτογραφική διάταξη που αφορά στην «αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων και έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Στην ιστορία του ελληνικού κράτους, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που καταπατούν τη δημόσια περιουσία.

Τόνοι δάκρυα έχουν χυθεί για τους νεκρούς στο Μάτι, για τις πλημμύρες στα Βίλια και στη Μάνδρα, για καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα που στο μεγαλύτερο μέρος τους οφείλονται σε αυθαίρετες κατασκευές. Αποδεικνύεται όμως (για ακόμη μία φορά) ότι τα οικονομικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα είναι ισχυρότερα από τις ανθρώπινες ζωές.