Εκτύπωση

Ποιοί είμαστε

on . Posted in Κείμενα Ανατ. Κρήτης

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

 • Ποιοι είμαστε;

Μια κίνηση ανεξάρτητων εφοριακών υπαλλήλων χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και στεγανά προβληματισμένοι από τα τεκταινόμενα στον κλάδο ενωμένοι για το κοινό καλό.

 

 • Ποιες είναι οι βασικές αρχές μας:

Αξιοκρατία- Ειλικρίνεια- Συμμετοχή

 

 • Τι επιδιώκουμε;
 1. 1.ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ → Αποδεικνύοντας ότι είμαστε απαραίτητοι
 2. 2.ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ → αποδεικνύοντας ότι η δουλειά μας είναι ιδιαίτερη και περιφρουρώντας τον κλάδο μας από αναξιοκρατικές, πολιτικά υπαγορευόμενες μετακινήσεις προσωπικού.
 3. 3.ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ → αποδεικνύοντας πόσο λίγοι σε σχέση με τις ανάγκες του κλάδου είμαστε.
 • Πως;

1. Βάζοντας πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα το κοινό καλό όλων των συναδέλφων και του κλάδου και ενεργοποιώντας τις υγιείς του δυνάμεις σε συμμετοχή στις διαδικασίες και στα κοινά.

2. Αναδεικνύοντας τη σημασία του κλάδου για την πορεία της χώρας και προτάσσοντας υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, αποδοτικότητα. Προτείνοντας τρόπους να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη.

3. Κριτική στάση απέναντι σε πρόχειρα στημένα, αναποτελεσματικά και άδικα φορολογικά μέτρα και ανάδειξη εναλλακτικών προτάσεων για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Αποκατάσταση του γοήτρου του κλάδου στην κοινωνία.

 

 • Τι απαιτείται;

 

 1. 1.Αξιοκρατία – οι αξιότεροι σε θέσεις ευθύνης με αντικειμενικά κριτήρια
 2. 2.Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας – πολυνομίας. Απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
 3. 3.Εκπαίδευση – κατάρτιση – ενημέρωση (Σύσταση φορέων εκπαίδευσης, πρωτοβουλίες από το σύλλογο)
 4. 4.Επικέντρωση στα ουσιώδη (ΕΛΕΓΧΟΣ-ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΕΙΣΠΡΑΞΗ) ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης για μισθολογική διασφάλιση.
 5. 5.Οι εφοριακοί υπάλληλοι ως καταρτισμένοι επαγγελματίες να εκφράζουν μία αδέσμευτη άποψη για τα φορολογικά νομοσχέδια.
 6. 6.Αποκατάσταση της εικόνας του κλάδου στην κοινωνία. Υπεράσπιση της δουλειάς μας.

 

 • Τι ζητάμε από όλους;

 

 1. 1.Συμμετοχή στα κοινά.
 2. 2.Κατάθεση απόψεων.
 3. 3.Στήριξη στην προσπάθειά μας.

 

 • Είμαστε η μόνη ανεξάρτητη κίνηση;

Όχι: Σε όλη τη χώρα καθαρά ανεξάρτητες κινήσεις συναδέλφων έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία και έχουν τύχει αποδοχής γκρεμίζοντας το κομματικό συνδικαλιστικό σκηνικό.

 

Ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας!!