2019-08-01_Δελτίο Τύπου Συλλόγου ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, 1 Αυγούστου 2019
Αρ.Πρωτ. 35/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδικάζουμε απερίφραστα την αναίτια και εξαιρετικά βίαιη επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοι ελεγκτές της Δ.Ο.Υ Ηρακλείου χθες Τετάρτη 31η Ιουλίου κατά την διάρκεια προληπτικού ελέγχου από ελεγχόμενο φορολογούμενο. Λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά γεγονότα του περιστατικού, θεωρούμε ότι ήταν καθαρά τυχαίο γεγονός ότι αποφύγαμε τα χειρότερα. Παρά τον επαγγελματισμό και την ευγένεια των συναδέλφων ελεγκτών, ο προληπτικός έλεγχος παραμένει μία διαδικασία ελέγχου που ενέχει σοβαρούς κινδύνους, φέρνοντας πολλές φορές το συνάδελφο αντιμέτωπο όχι μόνο με αγανακτισμένους φορολογούμενους αλλά και με άτομα που έχουν συστηματική παραβατική συμπεριφορά.
Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση των συναδέλφων που χτυπήθηκαν και ελπίζουμε ότι σύντομα θα τους έχουμε κοντά μας. Ταυτόχρονα ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη που αναίτια και απρόκλητα έθεσε σε κίνδυνο την ζωή τους και προσδοκούμε την στήριξη του συνόλου της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε τέτοιες πράξεις που αμαυρώνουν την φιλόξενη και ειρηνική φυσιογνωμία του τόπου μας .

Επιστολή του συλλόγου Ανατολικής Κρήτης περί μεταφοράς υπαλλήλων ως "ανεπαρκείς"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ

ΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Λεωφ. Κνωσού 255 & Νάθενα

71 409 Ηράκλειο (Εντός ΔΟΥ Ηρακλείου 2ος Όροφος)

Πρόεδρος :       Παπαδάκης Γεώργιος

Τηλέφωνο :       2813411293, 6974961239

Γραμματέας:      Δερμιτζάκης Μάνος

Τηλέφωνο :       2813411272, 6944333472

E-mail       :       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς

Διοικητή ΑΑΔΕ

Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού ΑΑΔΕ

Γενική Διεύθυνση Δημοσίας Περιουσίας

Καραγιώργη Σερβίας 8, 10 184 Αθήνα

Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Ηρακλείου

Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Λασιθίου

Κοινοποίηση:

ΠΟΕ ΔΟΥ

Ηράκλειο, 24 Ιανουαρίου 2019

Αρ.Πρωτ. 1/2019

Θέμα: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ “ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ” ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥπΟικ »

Με έκπληξη ήρθε σε γνώση μας η με αριθμ.2/58459/0004 Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 3294/8-8-2018) με την οποία προσδιορίζεται η διαδικασία του τρόπου και των ειδικότερων ζητημάτων μεταφοράς υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που θα αξιολογηθούν ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Αρχής.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 α. αναφέρεται ότι «Οι υπάλληλοι που θα αξιολογηθούν ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μεταφέρονται σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβανομένων των Δημοσιονομικών Υπηρεσιών Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ), καθώς και σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.»

Η παραπάνω απόφαση θα μπορούσε απλά να προστεθεί στα πολλά ευτράπελα της λειτουργίας της Α.Α.Δ.Ε αν δεν έθιγε κατάφορα την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και δεν κατηγοριοποιούσε τις Υπηρεσίες σε επαρκείς και ανεπαρκείς.

Επιστολή του Συλλόγου Χανίων Ρεθύμνου για την κυκλική μετακίνηση υπαλλήλων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΙΣ   Δ.Ο.Υ.

ΝΟΜΩΝ    ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΔΡΑ : ΧΑΝΙΑ

Στρ. Τζανακάκη 3 – Τ.Κ. 73134 ΧΑΝΙΑ ● Τηλ : 28213-44730

● Κιν: 6974032534● Fax : 28213-46946 ● efories.chan.reth@gmail.com

Χανιά, 18/01/2019

Αριθ. Πρωτ. : 245

                                                                                                             
Προς

Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.

Δ/νση: Λεωχάρους 2

Τ.Κ.: 10562 Αθήνα

Τηλ.: 210 3622707

Φαξ.: 210 3638782

ΘΕΜΑ : Εφαρμογή συστήματος κυκλικής μετακίνησης υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ.

            Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στις 17/01/2019 κατά τη συζήτηση του θέματος σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος κυκλικής μετακίνησης υπαλλήλων καταρχήν των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των Δ.Ο.Υ. Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που ανακοίνωσε ο διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. κύριος Πιτσιλής, αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι κάθετα αντίθετο στη συγκεκριμένη λογική και πρακτική.

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Δυτ. Μακεδονίας για το περιστατικό βίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ 30/06/2018
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αρ. Πρωτ: 040
ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ 16Α
501 32 – ΚΟΖΑΝΗ
Τηλ-fax 24610 24595
Email: efdmak@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός που έλαβε χώρα εναντίον Συναδέλφων – Μελών του Συλλόγου μας στην πόλη της Καστοριάς, την Παρασκευή 29/06/2018, κατά την εκτέλεσή των καθηκόντων τους, στα πλαίσια διενέργειας επιτόπιου προληπτικού ελέγχου, μετά από υπηρεσιακή εντολή.

Οι συνάδελφοι έγιναν αποδέκτες της έντονης άρνησης, όπου εκτός του προπηλακισμού τους, υπέστηκαν και πράξεις ωμής βίας από τον ελεγχόμενο επιχειρηματία.

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση στους ίδιους, αλλά και στο σύνολο των συναδέλφων, καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε πράξη βίας, λεκτικής και σωματικής κακοποίησης.

Ως Εφοριακοί Υπάλληλοι έχοντας πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος που μας έχει ανατεθεί για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου δίνοντας τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής εκτεθειμένοι ακόμα και σε κινδύνους προς τη σωματική μας ακεραιότητα.

Για να μην αποτελέσει το περιστατικό αυτό μία ακόμα προσθήκη στον κατάλογο σε όσα έχουν ήδη συμβεί

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ, την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία

  • Διασφάλιση των συνθηκών εργασίας για την ασφάλεια και την προστασία μας από περιστατικά άσκησης βίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας.
  • Θέσπιση αυστηρότερου νομικού πλαισίου για εκείνους που βιαιοπραγούν σε βάρος συναδέλφων μας με σκοπό την παρεμπόδιση του ελέγχου.
  • Νομική προστασία και θωράκιση των εργαζομένων από την κακόβουλη άσκηση εναντίον τους ένδικων μέσων, για ενέργειες τους, κατά την υπηρεσιακή άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να μην καταβάλουν και έξοδα για την υπεράσπισή τους .
  • Ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Τέλος ως εφοριακοί, με υψηλή συναίσθηση των ευθυνών μας, δηλώνουμε με κάθε τόνο, ότι ανάλογα γεγονότα και συμπεριφορές δεν πτοούν το ηθικό μας και ότι θα συνεχίζουμε να εκτελούμε το καθήκον μας υψηλό επαγγελματισμό.

Πράξεις βίας με οποιαδήποτε μορφή, είναι καταδικαστέες, καθώς υπονομεύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και εκμαυλίζουν κάθε έννοια, του κράτους δικαίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΗΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υπόμνημα-επιστολή ελεγκτών της Ζ' Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης περί προβλημάτων του ελεγκτικού μηχανισμού

Οι υπάλληλοι του τμήματος Ελέγχου της Ζ΄ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης απέστειλαν υπόμνημα αρμοδίως, με θέμα "Μή επίλυση των προβλημάτων του ελεγκτικού μηχανισμού και δημιουργία επιπλέον προβλημάτων με ανάθεση ελέγχων στο πλαίσιο καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, αρμοδιότητας των τελωνειακών αρχών".