Εκλογές 2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Φυλλάδιο της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων για τις εκλογές του κλάδου 2021

 2021 1

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

Η Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών στέκεται:

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ των κομματικών δεσμεύσεων και της υποταγής.
  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους συναδέλφους για τη δήθεν “ανεξαρτησία” τους προσθέτοντας στον τίτλο τους τη λέξη “ανεξάρτητος”, ενώ κάθε ημέρα τρέχουν πίσω από τα κομματικά αφεντικά τους.

     Μετά το τελευταίο Γ.Σ. η Σ.Α.Σ. αναφέρει διεξοδικά σε ενημερωτικό τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε ότι δεν θα αποτελέσει μέρος μίας συμπαιγνίας. Συμμετέχουμε στις εκλογές για τα Υ.Σ. (που θα γίνουν ούτως ή άλλως) με ένα και μόνο στόχο-υπόσχεση: Την πλήρη διαφάνεια της λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

-      Διεκδικούμε την ψήφο σας για να υπάρξει ισότητα και δικαιοσύνη σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές και μετακινήσεις.

-   Κατεβαίνουμε με την δέσμευση ότι κάθε συνάδελφος θα λαμβάνει άμεσα και απρόσκοπτα ενημέρωση για την πορεία της αίτησής του, χωρίς να χρειάζονται τυχόν «εξυπηρετήσεις».

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 29.09.2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Οκτωβρίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 29.09.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 29.09.2021.

Δυστυχώς, η συζήτηση δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στους συναδέλφους. Τέθηκαν προτάσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί 2 και 3 φορές χωρίς έως σήμερα να έχουν υλοποιηθεί. Έγινε, για μία ακόμη φορά, αναφορά στις δραματικές συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες χωρίς να αναζητηθούν όμως λύσεις και να αποφασιστούν δράσεις.

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Υ.Σ.)

Όπως είναι γνωστό, οι εκλογές για τα Υ.Σ. θα διεξάγονταν μέσω ad hoc εφορευτικών επιτροπών το φθινόπωρο του 2020, αλλά αναβάλλονται διαρκώς λόγω της πανδημίας. Εν τέλει αποφασίστηκε (από υπουργείο και ΑΑΔΕ) οι εκλογές των Υ.Σ. να γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία το φθινόπωρο του 2021. Η καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε όλες τις εκφάνσεις της συνδικαλιστικής δράσης είναι βασική επιδίωξη της σημερινής κυβέρνησης (νέος συνδικαλιστικός νόμος), που θέλει να αποδυναμώσει τις συνδικαλιστικές διαδικασίες και να απομονώσει τους εργαζόμενους ώστε να μην γίνονται ζυμώσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 14.07.2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

21 Ιουλίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 14.07.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. πριν τις καλοκαιρινές διακοπές στις 14.07.2021, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Οι «επαγγελματίες» του κλάδου λίγο πριν τις εκλογές προσπάθησαν να δείξουν ότι η εικόνα της Ομοσπονδίας είναι λίγο διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει (δηλαδή μίας εικόνας αδράνειας, της μη εκτέλεσης αποφάσεων, της έλλειψης συνεργασίας κ.λπ.). Πρότειναν μάλιστα, (οι ίδιοι που αρνιόντουσαν επί χρόνια) να γίνουν ομάδες εργασίας, να ασχοληθεί η Ομοσπονδία με θέματα όπως προληπτικούς ελέγχους, το τμήμα κεφαλαίου, τις αυθαιρεσίες προϊσταμένων κ.λπ. μετά βέβαια είπαν όλοι … καλό καλοκαίρι !!!

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται να έχει σχέση με τις επικείμενες εκλογές είναι η πιθανή συμφωνία της Διοίκησης με τις πλειοψηφικές παρατάξεις να δώσουν “το καρότο” στους συναδέλφους “χωρίς το μαστίγιο”. Δηλαδή, να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο άμεσα και η σύνδεση αυτού με την αξιολόγηση να γίνει μετά τις συνδικαλιστικές εκλογές και όσοι συμμετάσχουν στην αποχή από την αξιολόγηση (του 2020) να υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα χρήματα (που ενδεχομένως έχουν πάρει). Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο και η Ομοσπονδία δεν αντιδρά!!!