Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 29.09.2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Οκτωβρίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 29.09.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 29.09.2021.

Δυστυχώς, η συζήτηση δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στους συναδέλφους. Τέθηκαν προτάσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί 2 και 3 φορές χωρίς έως σήμερα να έχουν υλοποιηθεί. Έγινε, για μία ακόμη φορά, αναφορά στις δραματικές συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες χωρίς να αναζητηθούν όμως λύσεις και να αποφασιστούν δράσεις.

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Υ.Σ.)

Όπως είναι γνωστό, οι εκλογές για τα Υ.Σ. θα διεξάγονταν μέσω ad hoc εφορευτικών επιτροπών το φθινόπωρο του 2020, αλλά αναβάλλονται διαρκώς λόγω της πανδημίας. Εν τέλει αποφασίστηκε (από υπουργείο και ΑΑΔΕ) οι εκλογές των Υ.Σ. να γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία το φθινόπωρο του 2021. Η καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε όλες τις εκφάνσεις της συνδικαλιστικής δράσης είναι βασική επιδίωξη της σημερινής κυβέρνησης (νέος συνδικαλιστικός νόμος), που θέλει να αποδυναμώσει τις συνδικαλιστικές διαδικασίες και να απομονώσει τους εργαζόμενους ώστε να μην γίνονται ζυμώσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Εκτύπωση

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 14.07.2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

21 Ιουλίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 14.07.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. πριν τις καλοκαιρινές διακοπές στις 14.07.2021, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Οι «επαγγελματίες» του κλάδου λίγο πριν τις εκλογές προσπάθησαν να δείξουν ότι η εικόνα της Ομοσπονδίας είναι λίγο διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει (δηλαδή μίας εικόνας αδράνειας, της μη εκτέλεσης αποφάσεων, της έλλειψης συνεργασίας κ.λπ.). Πρότειναν μάλιστα, (οι ίδιοι που αρνιόντουσαν επί χρόνια) να γίνουν ομάδες εργασίας, να ασχοληθεί η Ομοσπονδία με θέματα όπως προληπτικούς ελέγχους, το τμήμα κεφαλαίου, τις αυθαιρεσίες προϊσταμένων κ.λπ. μετά βέβαια είπαν όλοι … καλό καλοκαίρι !!!

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται να έχει σχέση με τις επικείμενες εκλογές είναι η πιθανή συμφωνία της Διοίκησης με τις πλειοψηφικές παρατάξεις να δώσουν “το καρότο” στους συναδέλφους “χωρίς το μαστίγιο”. Δηλαδή, να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο άμεσα και η σύνδεση αυτού με την αξιολόγηση να γίνει μετά τις συνδικαλιστικές εκλογές και όσοι συμμετάσχουν στην αποχή από την αξιολόγηση (του 2020) να υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα χρήματα (που ενδεχομένως έχουν πάρει). Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο και η Ομοσπονδία δεν αντιδρά!!!

Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 21.04.2021

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

26 Απριλίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 21.04.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.. Η κακή εικόνα των προηγούμενων Γενικών Συμβουλίων δεν άλλαξε και μάλλον δεν θα αλλάξει μέχρι τις συνδικαλιστικές εκλογές, που αναμένονται να πάρουν νέα παράταση για το φθινόπωρο του 2021. Μία Ομοσπονδία που προετοιμάζεται, συζητά, συνθέτει, αξιοποιεί όλα τα όπλα της ενάντια στη διοίκηση δεν έχει καμμία σχέση με όσα θα διαβάσετε παρακάτω. Καμμία ελπίδα για κοινές δράσεις. Αντίθετα, επικράτηση των επικοινωνιακών τακτικισμών των κομματικών παρατάξεων με έμφαση στο πολιτικό και όχι στο συνδικαλιστικό επίπεδο.

Τα βασικά θέματα που συζητηθήκαν είναι τα εξής:

Παραβίαση του Καταστατικού και της δημοκρατικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας

Εκτύπωση

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ. βρίσκονται σε απελπισία… και όχι μόνο αυτοί…

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

20 Απριλίου 2021

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

info@sas-eforiakon.gr

Πληροφορίες :

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Καβάκης Δημήτριος (6973-628707)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

Προς :

  1. Υπουργό Οικονομικών
  2. Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών
  3. Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
  4. Υπηρεσιακή Γραμματεία Υπ. Οικονομικών
  5. Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής
  6. Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
  7. Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής
  8. Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.
  9. Μ.Μ.Ε.

Κοινοποίηση :

  1. Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ. βρίσκονται σε απελπισία… και όχι μόνο αυτοί…

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που επέφερε η απόφαση Α.1137/2020 της Α.Α.Δ.Ε. και η υποτιθέμενη ηλεκτρονικοποίηση των δηλώσεων φορολογίας Κεφαλαίου.

Αρχικώς, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα οι συνθήκες λειτουργίας του τμήματος Κεφαλαίου είναι επιεικώς αναχρονιστικές, καθώς είναι το μοναδικό τμήμα (στις Δ.Ο.Υ.) που δεν έχει ακόμα μηχανογραφηθεί (πλην της βεβαίωσης του φόρου) και που ο εντοπισμός των ακινήτων γίνεται με αστικούς χάρτες σε έντυπη και όχι ηλεκτρονική μορφή και με έγχαρτους πίνακες τιμών, χωρίς πλήρως προσδιορισμένες αντικειμενικές αξίες για πολλές περιοχές της χώρας και χωρίς πρόσφατη κωδικοποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου που εκτείνεται από τα έτη 1950 και έπειτα.