Εκτύπωση

Απόψεις της ΣΑΣ για μισθολόγιο και διευρυμένο ωράριο

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

 

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

24 Νοεμβρίου 2020

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Απαιτούμε άμεση απόσυρση της πρότασης για το Μισθολόγιο που έχει τεθεί προς διαβούλευση.

Κατ’ αρχάς, η χρονική στιγμή που επιλέγεται για να κατατεθεί το σχέδιο νόμου αφήνει έκθετη την ίδια τη Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. στα μάτια της κοινωνίας. Θεωρούμε ανήθικο να συζητάμε για το μισθολογικό μας μέλλον σε μία περίοδο που οι υγειονομικοί εργάζονται απλήρωτοι κάτω από ιδιαίτερα επιβαρυ­μένες συνθήκες, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία ασφυκτιά και αγωνίζεται για την ίδια της τη συνοχή.

Ως ευσυνείδητοι εργαζόμενοι πρωταρχικό μας μέλημα είναι να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να ορθοποδήσει η χώρα όσο το δυνατόν καλύτερα και συντομότερα. Η πρόθεση αυτή αποσκοπεί στην αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας και όχι στο να εξαντληθούμε ως εργαζόμενοι για να καλύψουμε τα λάθη της διοίκησης.

Επιπλέον, η αιφνιδιαστική κατάθεση του σχεδίου νόμου και η άρνηση ουσιαστικού διαλόγου δεν μπορεί να βρει σύμφωνους τους εργαζομένους σε ένα τόσο κομβικό θέμα. Σε περίοδο καραντίνας, λειτουργίας των υπηρεσιών μόνο με το αναγκαίο προσωπικό, με ειδικές άδειες υπαλλήλων, χωρίς τη δυνατότητα γενικών συνελεύσεων των συλλόγων, δεν μπορούν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις αυτές ώστε να εξεταστεί μία τέτοια πρόταση διεξοδικά και εμπεριστατωμένα. Ζητάμε, λοιπόν, να δοθεί χρόνος ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις ανάμεσα στους εργαζομένους και την Διοίκηση, να κατατεθούν και οι δικές μας επεξεργασμένες προτάσεις και με σταθερά και μεθοδικά βήματα να καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση σχεδίου νόμου. Πιστεύουμε ότι ίσως θα μπορούσαν  να προκύψουν θετικά σημεία αν υπήρχε ουσιαστικός διάλογος, πάντως δεν είναι προς όφελος κανενός ένα τέτοιο κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Ωστόσο, είναι απολύτως απαραίτητες περαιτέρω διευκρινίσεις και προσαρμογές η απουσία των οποίων μπορούν να οδηγήσει τη συζήτηση σε αδιέξοδο.

Εκτύπωση

Ενημέρωση για το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 09.11.2020

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

18 Νοεμβρίου 2020

 

Ενημέρωση για το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 09/11/2020

 

Το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της 09.11.2020 έγινε κατόπιν αιτήματος Γενικών Συμβούλων των ΔΑΣ, ΣΑΣ, ΑΣΚΙ, ΑΚΕ (ζητήθηκε αρχικά από ΔΑΣ), όπως προβλέπεται από τον κανονισμό με θέματα ημερήσιας διάταξης : 

  1. Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας-Ψήφιση Συνδικαλιστικού Νόμου.
  2. Ψήφιση Πτωχευτικού Κώδικα. 
  3. Διαχείριση πανδημίας.

Συνοπτικά, επί της ημερήσιας διάταξης ειπώθηκαν τα παρακάτω :

Τα νομοσχέδια για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο και τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που κατατέθηκαν στην Βουλή, αποτελούν ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Το οκτάωρο γίνεται δεκάωρο, οι υπερωρίες δεν θα πληρώνονται, οι αργίες της Κυριακής καταργούνται, το πενθήμερο διαλύεται, αποδυναμώνεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν και  στην Α.Α.Δ.Ε., π.χ. με την πιθανολογούμενη διεύρυνση του ωραρίου και όχι μόνο.

Αλλαγές προβλέπονται και στον νέο συνδικαλιστικό νόμο όπου δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες να μην «ενοχλούν» και τελικά να καταστούν ακίνδυνες.

Όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, διάστημα στο οποίο οι πολίτες «έβαλαν πλάτη» με την προσδοκία ότι θα θωρακιστεί το εθνικό σύστημα υγείας, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη (σε αντίθεση με αυτό που παρουσιάζεται). Η ΑΑΔΕ από την πλευρά της δεν προετοιμάστηκε -ως όφειλε-, για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και την αναβάθμιση των τεχνολογικών της υποδομών π.χ. τηλεργασία. Φρόντισε, όμως, να ιδρύσει τα Ελεγκτικά Κέντρα, και πιθανώς γι’ αυτό προχώρησε εν μέσω πανδημίας, σε συγχωνεύσεις υπηρεσιών προκειμένου να ελευθερώσει κτήρια που θα στεγάσουν τα κέντρα αυτά.

Εκτύπωση

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. της 19/10/2020

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

 Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

23 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. της 19/10/2020

Με μεγάλη καθυστέρηση -πάνω από τέσσερις (4) μήνες- πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2020 το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Συζητήθηκαν, σχεδόν, τα ίδια θέματα που απασχόλησαν τα προηγούμενα Γ.Σ. και παρόλο που αυτά τα προβλήματα χρονίζουν, οι προτάσεις για ανάληψη ουσιαστικών δράσεων (αποχή από προληπτικούς, νομικές ενέργειες προς τη Διοίκηση) απαξιώθηκαν εν τη γενέσει τους. Όπως φαίνεται, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις να υποβαθμιστούν τα προβλήματα, να καλυφθεί ο Διοικητής και να προχωρήσει ανενόχλητα στην δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων και στην θέσπιση του νέου μισθολογίου των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε.. Επίσης, σε συνθήκες πανδημίας παρατηρείται η μετακύλιση της ευθύνης για τη λήψη μέτρων που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια στους εργαζομένους.

Από την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής

Στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Εκτελεστικής αναφέρθηκε στα απογοητευτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που κινήθηκαν σε μονοψήφια νούμερα παρόλο που η Ομοσπονδία ενήργησε εγκαίρως και κατάλληλα και εξέδωσε χωριστή ανακοίνωση για την προκήρυξή της.

Για τα μισθολογικά θέματα τα πράγματα εξελίσσονται ταχύτατα μετά από μεγάλη περίοδο στασιμότητας, και υπάρχει η πληροφόρηση ότι το νέο μισθολόγιο του Πιτσιλή θα ανακοινωθεί άμεσα (μάλιστα την περασμένη Τρίτη (20.10.2020) έγινε και τηλεδιάσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία για το θέμα αυτό). Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, κυκλοφορούν φήμες ότι σε αυτό προβλέπονται τα εξής: α) Οι υπηρεσίες θα χωριστούν σε ζώνες ανάλογα με τα περιγράμματα θέσεων, β) Στον νέο μισθό θα ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά, γ) Μόνο οι ελεγκτές θα λάβουν αύξηση, που εκτιμάται ότι θα συνοδεύεται από ατομικό συμβόλαιο, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές, δ) Οι νέοι συνάδελφοι θα λαμβάνουν κάτι παραπάνω από 1.000€ αλλά όχι το πλήρες ποσό της προσωπικής διαφοράς. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας εκδήλωσε την πρόθεση να ξαναδώσει στον Διοικητή το σχέδιό της για το ειδικό μισθολόγιο (σ.σ.: κι ας το είχε στο συρτάρι αμέτρητους μήνες) και να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτό καθώς είναι καλύτερο με όρους προϋπολογισμού.

Εκτύπωση

Μύθος και όπλα

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

Πληροφορίες:

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Νάτσικας Άγγελος (6944-984506)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

 

11 Οκτωβρίου 2020

Προς :

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίηση :

Γενικούς Συμβούλους Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Μήπως είναι μύθος ότι δεν έχει όπλα ο κλάδος;

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος των συναδέλφων στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης στάθηκε η θλιβερή κορύφωση των κλιμακούμενων περιστατικών βίας εναντίον εφοριακών και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την πολύχρονη αδιαφορία της Διοίκησης στα ζητήματα ασφάλειας και φύλαξης των υπηρεσιών μας (και συνακόλουθα των εργαζομένων σε αυτές).

Την ατολμία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, που αρκέστηκε σε μία τετράωρη στάση εργασίας ενόσω διακυβεύονταν τόσο σημαντικά ζητήματα και εντατικοποιούνταν τα συνεργεία προληπτικών ελέγχων, διαδέχθηκε η ομόφωνη απόφαση της 18.07.2020 για αποχή από τους προληπτικούς ελέγχους ως αγωνιστική μορφή διεκδίκησης της εργασιακής μας ασφάλειας και της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας. Η απόφαση αυτή ήταν επιβεβλημένη αλλά δεν ήταν και αναμενόμενη, πόσω μάλλον όταν οι παρατάξεις της Δ.Α.Κ.Ε. και της ΔΗ.Σ.Σ.Υ.Ε. (πρώην ΠΑ.Σ.Κ.Ε.) είχαν κατ’ επανάληψη απορρίψει την πρόταση αυτή της Σ.Α.Σ. για εναλλακτική μορφή αγώνα και είχαν αγνοήσει αντίστοιχες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

Ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης ήταν άμεσος καθώς ο Διοικητής και ο Υφυπουργός μόλις ενημερώθηκαν για αυτήν (σύμφωνα με την μαρτυρία μέλους της Εκτελεστικής) εξανέστησαν και προκάλεσαν αυθημερόν έκτακτη συνάντηση με την Ομοσπονδία (μακριά από την συνήθη πολύμηνη αναμονή).