Εκτύπωση

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. της 19/10/2020

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

 Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

23 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. της 19/10/2020

Με μεγάλη καθυστέρηση -πάνω από τέσσερις (4) μήνες- πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2020 το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Συζητήθηκαν, σχεδόν, τα ίδια θέματα που απασχόλησαν τα προηγούμενα Γ.Σ. και παρόλο που αυτά τα προβλήματα χρονίζουν, οι προτάσεις για ανάληψη ουσιαστικών δράσεων (αποχή από προληπτικούς, νομικές ενέργειες προς τη Διοίκηση) απαξιώθηκαν εν τη γενέσει τους. Όπως φαίνεται, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις να υποβαθμιστούν τα προβλήματα, να καλυφθεί ο Διοικητής και να προχωρήσει ανενόχλητα στην δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων και στην θέσπιση του νέου μισθολογίου των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε.. Επίσης, σε συνθήκες πανδημίας παρατηρείται η μετακύλιση της ευθύνης για τη λήψη μέτρων που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια στους εργαζομένους.

Από την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής

Στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Εκτελεστικής αναφέρθηκε στα απογοητευτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που κινήθηκαν σε μονοψήφια νούμερα παρόλο που η Ομοσπονδία ενήργησε εγκαίρως και κατάλληλα και εξέδωσε χωριστή ανακοίνωση για την προκήρυξή της.

Για τα μισθολογικά θέματα τα πράγματα εξελίσσονται ταχύτατα μετά από μεγάλη περίοδο στασιμότητας, και υπάρχει η πληροφόρηση ότι το νέο μισθολόγιο του Πιτσιλή θα ανακοινωθεί άμεσα (μάλιστα την περασμένη Τρίτη (20.10.2020) έγινε και τηλεδιάσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία για το θέμα αυτό). Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, κυκλοφορούν φήμες ότι σε αυτό προβλέπονται τα εξής: α) Οι υπηρεσίες θα χωριστούν σε ζώνες ανάλογα με τα περιγράμματα θέσεων, β) Στον νέο μισθό θα ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά, γ) Μόνο οι ελεγκτές θα λάβουν αύξηση, που εκτιμάται ότι θα συνοδεύεται από ατομικό συμβόλαιο, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές, δ) Οι νέοι συνάδελφοι θα λαμβάνουν κάτι παραπάνω από 1.000€ αλλά όχι το πλήρες ποσό της προσωπικής διαφοράς. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας εκδήλωσε την πρόθεση να ξαναδώσει στον Διοικητή το σχέδιό της για το ειδικό μισθολόγιο (σ.σ.: κι ας το είχε στο συρτάρι αμέτρητους μήνες) και να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτό καθώς είναι καλύτερο με όρους προϋπολογισμού.

Εκτύπωση

Μύθος και όπλα

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

Από :

Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων Εφοριακών (Σ.Α.Σ. Εφοριακών)

Πληροφορίες:

Τσαγκαράκης Γεώργιος (6977-770843)

Νάτσικας Άγγελος (6944-984506)

Χουνουζίδης Κων/νος (6974-603920)

 

11 Οκτωβρίου 2020

Προς :

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινοποίηση :

Γενικούς Συμβούλους Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.

Μήπως είναι μύθος ότι δεν έχει όπλα ο κλάδος;

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος των συναδέλφων στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης στάθηκε η θλιβερή κορύφωση των κλιμακούμενων περιστατικών βίας εναντίον εφοριακών και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την πολύχρονη αδιαφορία της Διοίκησης στα ζητήματα ασφάλειας και φύλαξης των υπηρεσιών μας (και συνακόλουθα των εργαζομένων σε αυτές).

Την ατολμία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, που αρκέστηκε σε μία τετράωρη στάση εργασίας ενόσω διακυβεύονταν τόσο σημαντικά ζητήματα και εντατικοποιούνταν τα συνεργεία προληπτικών ελέγχων, διαδέχθηκε η ομόφωνη απόφαση της 18.07.2020 για αποχή από τους προληπτικούς ελέγχους ως αγωνιστική μορφή διεκδίκησης της εργασιακής μας ασφάλειας και της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας. Η απόφαση αυτή ήταν επιβεβλημένη αλλά δεν ήταν και αναμενόμενη, πόσω μάλλον όταν οι παρατάξεις της Δ.Α.Κ.Ε. και της ΔΗ.Σ.Σ.Υ.Ε. (πρώην ΠΑ.Σ.Κ.Ε.) είχαν κατ’ επανάληψη απορρίψει την πρόταση αυτή της Σ.Α.Σ. για εναλλακτική μορφή αγώνα και είχαν αγνοήσει αντίστοιχες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

Ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης ήταν άμεσος καθώς ο Διοικητής και ο Υφυπουργός μόλις ενημερώθηκαν για αυτήν (σύμφωνα με την μαρτυρία μέλους της Εκτελεστικής) εξανέστησαν και προκάλεσαν αυθημερόν έκτακτη συνάντηση με την Ομοσπονδία (μακριά από την συνήθη πολύμηνη αναμονή).

Εκτύπωση

2020 - Θα αφήσουμε το εργασιακό μας μέλλον στα χέρια των επαγγελματιών συνδικαλιστών;

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

2020 - Θα αφήσουμε το εργασιακό μας μέλλον στα χέρια των επαγγελματιών συνδικαλιστών;

Η αδρανειακή κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος οδήγησε πριν από περίπου εννέα (9) χρόνια (το 2011) ανεξάρτητα σχήματα από διάφορα μέρη της Ελλάδος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ιδρύσουν την Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων. Σήμερα, ανεξάρτητα σχήματα στην Ανατολική Κρήτη, στην Καβάλα-Δράμα και στα Ιωάννινα έχουν την πλειοψηφία στα Δ.Σ. των συλλόγων τους και εκπροσωπούνται και σε πολλούς άλλους συλλόγους.

Η Σ.Α.Σ. είναι μία πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη καθώς δεν κρύβεται πίσω από τα μέλη της κανένας κομματικός μηχανισμός που να κατευθύνει τη λήψη των αποφάσεών της και τη στάση της απέναντι στα τρέχοντα ζητήματα. Όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουν οι «παραδοσιακοί» συνδικαλιστές, που θεωρούν επικίνδυνο για μία συνδικαλιστική παράταξη να μην πρεσβεύει τις κοινωνικές και ιδεολογικές αρχές ενός κόμματος, οι θέσεις της Σ.Α.Σ. δεν μπαίνουν σε κουτάκια.

Πεποίθηση μας είναι ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία του συνδικαλισμού όχι μόνον δεν υπηρετούνται από τον κομματικό συνδικαλισμό, αλλά αντιθέτως, στρεβλώνονται και ακυρώνονται. Σε αντίθεση με το ανύπαρκτο όφελος των εργαζομένων, προάγεται το προσωπικό συμφέρον των κομματικών συνδικαλιστών, ως επιβράβευση της συνεισφοράς τους προς το κόμμα. Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά την πλειάδα των κομματικών συνδικαλιστικών στελεχών, τα οποία αφού υπηρέτησαν «ευόρκως» τον κυβερνητικό ή τον αντιπολιτευτικό συνδικαλισμό, προήχθησαν σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, σε δημάρχους, βουλευτές και υπουργούς.

Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 10.06.2020

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Logo SAS Facebook

Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι

15 Ιουνίου 2020

Ενημερωτικό σημείωμα

για το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. της 10.06.2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το σημείωμα αυτό γίνεται μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. στις 10 Ιουνίου 2020, το οποίο για πρώτη φορά έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης (τηλεδιάσκεψη που ζητάμε να γίνεται εδώ και πάνω από 6 χρόνια για τον περιορισμό των εξόδων, αλλά φεύ…). Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως γύρω από :

  • τα προωθούμενα ελεγκτικά κέντρα
  • θέματα που αφορούν τους νέους συναδέλφους (κινητοποίηση, συνάντηση με Υπουργό, μεταθέσεις)
  • τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων
  • τον οικονομικό απολογισμό του 2019 και τον προϋπολογισμό του 2020.

Μελανό σημείο του Γ.Σ. αποτέλεσε η πρόχειρη απόφαση (που πάρθηκε από ΔΑΚΕ και ΔΗΣΣΥΕ) να μην συμμετάσχουν οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι σε αυτό το Γενικό Συμβούλιο. Η Σ.Α.Σ. άσκησε μεγάλη πίεση και με την βοήθεια και άλλων Γενικών Συμβούλων και την τελευταία στιγμή δόθηκε πρόσκληση στους Συλλόγους, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση και περιορισμένες δυνατότητες (συμμετοχή σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο του Γ.Σ, ενώ οι προτάσεις τους αγνοήθηκαν παντελώς…).